23 NİSAN’IN EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI OLARAK KUTLANMASININ ANLAMI


23 Nisan 1920’de toplanan ilk TBMM iç ve dış sömürücülere, işbirlikçilere karşı amansız savaşmış; “EGEMENLİK KAYITSIZ, KOŞULSUZ ULUSUNDUR.” İlkesini benimsemiştir. Böylece yeni devlet demokrasiye dayandırılmıştır. TBMM Türklüğün özüne ve benliğine dönmüş; ulusu baş tacı yapmış ve ulusumuzu tutsaklıktan kurtarmıştır, yurdumuzdan sömürgen çizmelerini kovmuştur.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/belirli-gun-ve-haftalar/56591-23-nisan-egemenlik-ve-cocuk-bayrami-olarak-kutlanmasinin-anlami.html#post115344

Bayramını kutladığımız bu mutlu günde, 23 Nisan 1920’de bağımsızlığımızın, demokrasimizin, Cumhuriyetimizin temeli atılmıştır. Bu nedenle EGEMENLİK BAYRAMI’dır. Atatürk bu bayramı yeni Türkiye’nin filizleri olan Türk çocuklarına bırakmıştır. Çünkü Atatürk için çocuk, üzerinde titrenilmesi gereken, toplumun en değerli bir parçasıdır. O, eğitilerek yurda ve topluma yararlı duruma getirilir. Yurdun geleceği ve yücelmesi çocuğa verilen önem derecesiyle orantılıdır. İşte bu nedenle Atatürk’ün buyruğuyla ilk kez 23 Nisan 1927 ‘de ÇOCUK BAYRAMI olarak da kutlanmıştır.

TÜRK ÇOCUKLARI, ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI HEPİNİZE KUTLU OLSUN!...