Iliskinin olmazsa olmazlari!

Hicbir iliski sadece mantik uzerine kurulmaz...
Ayni sekilde sadece ask da mutlu olmaya yetmez.
Iliski, dunyanin en zor isidir ve uyulmasi gereken kurallari vardir.



Kabullen:

Iki seyi kabulleneceksin. Birincisi "aramizda iktidar problemi olmasin sekerim" gibi girisimler tamamen hayalcidir; kabul edeceksin. Ikincisi, bir insanin bir baskasini hep ayni siddette sevmesi mumkun degildir, bunu da kabul edeceksin.

Izin ver:

Karsindakinin kendisi olmasina izin vereceksin; en sana uymayan yanlarini bile budamaya kalkmayacaksin. Sen de uyum saglamak icin kendini eksilten bir cabaya girismeyeceksin. Bu, hicbir zaman sandigin kadar iyi olmaz; her zaman sandigindan kotu olur.

Belden asagi vurma:

Hicbir kavgada, asla belden asagi vurmayacaksin. Onun kisiligini yikacak seyler soylemeyeceksin; onun zaaflarini kavgada koz olarak kullanmayacaksin. Sevdigin insanla "yenmek" icin kavga etmeyeceksin.

Iki kisilik evren kur:

Kanepede uzanip yaptiginiz dedikodularla, komik kucuk sohbetlerle sadece ikinizin anlayacagi bir dil ve bu dilin etrafinda iki kisilik bir evren kuracaksin. Dunya isleri zaten agir; sen hafifleteceksin!
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/ask-sevgi-ve-evlilik/6985-iliskinin-olmazsa-olmazlari.html#post10584

Onun tarafini tut:

Ne olursa olsun ucuncu kisilerin yaninda ve ucuncu kisilere karsi onu tutacaksin! Hic "objektif" gibi gorunmeyebilir bu sana ama zaten iliski subjektiftir.

Yikilma:

En olumcul haller disinda hicbir uzuntunde onun uzerine yikilmayacaksin. O senin doktorun, psIkologun degil, sevgilin. Kendi derdini mumkunse kendin halledeceksin.

Emek harca:

Iliskinin ihtiyaclarini hassas bir goru ile saptamaya gayret edeceksin. Ornegin onun yalniz kalmaya ihtiyaci varsa, tepesine binip sevgi performanslari yapmayacaksin.

Ogren:

Birlikte yeni seyler gormeye, ogrenmeye, yeni maceralar yasamaya bakacaksin. Iliskinin enerjiye ihtiyaci varsa, kendini akisa birakmayacaksin.

Antrenman yap:

Birbirinize cok yapisip kaldiginiz anlarda derhal ufak capli tek basina yasama antrenmanlari yapacaksin. Ona da yaptiracaksin! Bu, iliskiye yeni enerji girisini saglayacaktir.

Dikkat et:

Bu en onemli emirdir. En onemli sey iliskiniz degildir. En onemli sey, o ve sensin; ayri ayri... Ikiniz de birer insansiniz.. Onu ve kendini oldugun gibi kabul etmeye dikkat et...