Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    soleil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Mesajlar
    4,856
    Tecrübe Puanı
    110

    Bir Ömür Boyu Mutluluk

    Bir Ömür Boyu Mutluluk

    Ömür boyu mutlu bir birlikteliğin altın kuralları neler? Yeditepe Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Verimli, evlililik yolunda ilerleyen çiftlere tavsiyelerde bulundu. Verimli, şunları kaydetti.

    Eşinizi seçerken fiziksel görünüş ve çekiciliğinden çok ruhsal ve kişilik sağlığıyla değerlendirmeye çalışın.

    Nişanlılık sürenizi 1 yıldan az tutmayın.

    Evliliğe seçeceğiniz adayların olayları yargılayış ve değerlendirme kriterlerinin size uyup uymadığını tartın.

    Şu an için kişiliklerimiz farklı ama ileride belki değişir, demeyin.

    Eğer evlilik öncesi çok kavga ediyorsanız evlenmeyin çünkü kavgalar aynen devam edecektir.

    Eğer evlilik öncesi bir kerecik bile olsa şiddet gördüyseniz asla o kişiyle evlenmeyin.

    İdeal ve hayallerinizden çok realist olarak maddi manevi durumunuzu anlatın.

    Sizi hangi özelliğinize bakarak eş olarak seçtiğini öğrenin.

    Aşırı kıskanç, kısıtlayan ve sizi denetleyen bir partner ileride de sorun yaratacaktır.

    Saygıyı asla eksik etmeyin.

    Size geçmişteki ilişkilerinizi sormasına izin vermeyin.

    Onun cep telefonu ya da bilgisayarını asla karıştırmayın.

    Evlilik öncesi evliliğinizin nasıl olabileceğini açıkça konuşun.

    Cinsel konuları konuşmaktan çekinmeyin.

    Birbirinizle ilgili önyargı ve sorunlar taşıyorsanız çözüm yolları için bir psikiyatriste danışın.Prof. Dr. Arif Verimli, teknolojinin genç kuşakta evlilik alışkanlıklarını değiştirdiğini söyledi. Kızların, psikolojik ihtiyaçları, erkeklerin ise düzenli bir hayat için evlilik kararı aldığını vurgulayan Verimli, evliliğin, cinsel çekicilik, sevgi, kişilik değerleri, paylaşım ve saygı üzerine kurulması gerektiğini belirtti.Görücü usulünün yaygın olduğunu da vurgulayan Verimli "İyi bir evlilik için ne görücü usulü ne de severek evlenmek tek başına bir işe yaramaz" dedi.Gençlerin evliliğe bakış açısı değişti. Teknolojik aletleri, hayatlarının bir parçası olarak gören gençler, iletişim araçlarını kullanmayan bireylerle evlenmek istemiyor.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/ask-sevgi-ve-evlilik/42876-bir-omur-boyu-mutluluk.html#post89894

    Yeditepe Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Verimli, üniversite çağındaki bireylerin, sevgililerini elektronik araçlara kaptırmamak için teknolojiyi yakından takip ettiklerini söyledi. Sevgilileriyle sanal ortamı da paylaşmak isteyen gençlerin sayısının bir hayli fazla olduğunu aktaran Verimli, çiftlerin aynı iletişim araçlarını kullanmalarını tavsiye etti. Verimli, "İletişim araçlarıyla iç içe yaşayan gençler, hisseleri ve duygularına hakim olamıyor. Hatta sadece içgüdüleriyle evlilik kararı verebiliyorlar" dedi.

    KEYİF YOKSA MUTLULUK DA YOK

    Prof. Dr. Arif Verimli, gençlerin evliliği, "Birbirinden parmak izi kadar farklı 2 cinsin, aynı çatı altında yaşamaktan keyif alma sanatı" olarak tanımladıkları söyledi. Evlilikten keyif almadıkça mutlu olunamayacağını ifade eden Verimli, erkekler ve kızların evlilikten beklentilerinin farklı olduğunu anlattı. Verimli, "Kızlar, psikolojik ihtiyaçlarını gidermek için evlenmeyi tercih eder. Erkekler ise 'daha düzenli bir hayat için evlilik kararı verir" şeklinde konuştu. Evliliğin, cinsel çekicilik, sevgi, iletişim becerisi, kişilik değerleri, tahammül, paylaşım ve saygı üzerine kurulmasını öneren Verimli, "Evliliğin sağlam temellere kurulması için atılacak ilk adım birbirinizi tanımaktır" dedi.

    DÜŞTÜKÇE DÜŞÜYOR

    Evliliğe adım atma yaşının önemli olduğuna değinen Verimli, evlilik yaşının her geçen gün düştüğünü anlattı. Verimli, "Üniversiteye yeni başlayan kişilerin evlenmeye hazırlandığını görüyoruz. Fakat, bu yaştaki bireyler, tecrübesizdir. Ülkemizdeki yanlışlardan biri de budur. Hep deneyimsiz olduğumuz anlarda en önemli kararları almak zorunda bırakılırız. Meslek seçimlerimiz de bu dönemlere gelir" ifadelerini kullandı.

    PİŞMANIM HAKİM BEY!

    15-23 yaş aralığında evlenen kişilerin, büyük bir kısmının pişman olduğuna değinen Verimli, "Evlilik kararı zihinsel, duygusal, sosyal ve ahlaki gelişim tamamlandıktan sonra verilmelidir. Kendini tanımayan ve büyüme sürecini tamamlamamış kişiler evlilik kararı vermemelidir" dedi. Verimli, gençlerin içgüdüsel arzularıyla evlilik kararı aldıklarını belirtti. Evlilik için ideal bir yaş söylemenin zor olduğunu kaydeden Verimli, "Her iki taraf da ayakları üzerinde durduğu zaman evlenmeli" dedi.

    GÖRÜCÜ USULÜ YAYGIN

    Ailelerin, 'Bir daha böyle bir eş adayı bulamayız` diyerek çocuklarını evliliğe zorladığının altını çizen Prof. Verimli "Ailesini kıramayan gençlerin büyük bir kısmı ise görücü usulüyle evlenmeyi kabul ediyor. Yüksek öğrenimini tamamlamış gençlerin bir kısmı ise aileleri onay vermeyince kaçış evliliklerine başvuruyor. İyi bir evlilik için ne görücü usulü ne de severek evlenmek tek başına bir işe yaramaz" dedi.

    EVLİLİĞİN 2 KURALI

    Sadece birbirlerinin fiziksel yönünü beğenerek evlenen kişiler kadar, sadece mantık evliliği yapanların da anlaşamadıklarını söyleyen Prof. Verimli "Son dönemlerde gençler bu konuda daha mantıklı karar veriyor" dedi. Görücü usulünun yaygın olmasına rağmen gençlerin eş seçerken, mantık ve sevgiyi aynı kefede değerlendirdiklerini kaydeden Verimli, evlilikte her ikisinin de önemli olduğunu söyledi.

  2. #2

    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Yaş
    47
    Mesajlar
    3,709
    Tecrübe Puanı
    65

    Standart --->: Bir Ömür Boyu Mutluluk

    Saygıyı asla eksik etmeyin.

    buna katılıyorum,gerisi hikaye,yaşamadan neler olacağı,nelerin değişeceği belli olmaz...

Benzer Konular

  1. ömür kütüphanesi
    By selvi boylum in forum Belirli Gün ve Haftalar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 24.Mart.2010, 21:43
  2. cevabı ömür süren...
    By hw414 in forum Aşk - Sevgi ve Evlilik
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 17.Temmuz.2008, 12:37
  3. ömür ßoyu
    By *prenSes* in forum Aşk ve Sevgi Şiirleri
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 25.Temmuz.2007, 18:05
  4. Ömür Boyu Bitmeyen Mesai Ev Hanımlığı
    By Beyza in forum Kadınlar Kulübü
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 23.Nisan.2007, 11:35
  5. Ömür
    By vergun in forum Şairlerden Şiirler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 12.Kasım.2006, 16:37

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.