Evlilikte karşılaşılan güçlükler, profesyonel yardım ile atlatılabilir. Bunun için en iyi kaynak evlilik ve aile terapistleridir. Evlilik ve aile terapistine giden çiftler, terapistin görevinin evlilik problemlerin çözmek değil, içinde bulunulan durumu sergilemek ve böylelikle çiftin kendi problemlerini çözmeleri için yol göstermek olduğunu bilmelidirler.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/ask-sevgi-ve-evlilik/39034-evlilik-ve-iliskiler.html#post84613
Çoğu kez çiftler, terapistten sihirli değnek etkisi göstermesini beklerler ki bu son derece anlamsızdır.
Terapistler, çiftlerin kendilerini tanımaya yöneltip gerçeği algılayışlarını geliştirerek onlara ileride de kendilerine yardımcı olacak bir yapı inşa etmelerini sağlarlar.
Kadınlar erkeklerden daha sık evlilik ve aile terapisine başvurmaktadır.
Bunun başlıca nedeni erkeğin geleneksel sosyalleşme süreci ve erkeklerin problemlerini başkalarıyla paylaşmayı zayıflık alameti saymalarıdır. Halbuki terapinin başarısı için kocanın katılımı çok önemlidir.
Doğru Danışmana Nasıl Karar Verebilirsiniz?
Seçeceğiniz kişi sertifikalı bir evlilik ve aile danışmanı veya konusunda uzman bir psikolog olmalıdır. Pek çok insana göre klinik psikologlar evlilik ve aile terapisi için biçilmiş kaftandır.Terapistinizin yaklaşımından memnun değilseniz, başka bir terapist aramalısınız. Diğer alanlarda olduğu gibi bu konuda da, uzman ile müşteri arasındaki uyum başarının anahtarıdır.