Türkiye çapında AB standartlarında araç muayenesi ile ilgili özelleştirme ihalesini kazanan Doğuş Otomotiv-Akfen-TÜV SÜD konsorsiyumu tarafından kurulan TÜVTURK ile T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi arasında araç muayene istasyonlarının işletme hakkının 20 yıl süreyle devrine ilişkin imtiyaz sözleşmesi imzalandı.

Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 4 Haziran 2003 tarih ve 2003/36 sayılı kararıyla özelleştirme kapsamına alınan ve 16 Şubat 2005 tarihli 25729 numaralı Resmi Gazete’de yayınlanan onama kararıyla kesinleşen “Araç Muayene İstasyonları Hizmeti” ihalesi neticesinde söz konusu hizmetin görülmesine ilişkin 20 yıl süreli imtiyaz hakkının Doğuş Otomotiv-Akfen- TÜV SÜD ortak girişim gurubu olan TÜVTURK’e devri, 15.08.2007 tarihinde düzenlenen bir imza töreniyle gerçekleştirildi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/30699-muayene-istasyonlarinda-yeni-donem.html#post61643

TÜVTURK adına Genel Müdür Nezih Çevik ve Genel Müdür yardımcıları Dr. Thomas Aubel ve Yakup Sanlıer’in katıldığı imza töreninde Doğuş Otomotiv, Akfen Holding ve TÜV SÜD’ün üst düzey yöneticileri de hazır bulundu.

İmza töreni sonrasında açıklama yapan TÜVTURK Genel Müdürü Nezih Çevik AB standartlarında araç muayenesi gerçekleştirerek Türkiye’deki araç ve trafik güvenliğinin arttırılmasına katkı sağlayacaklarını belirtirken projenin başlangıcı ile birlikte 1.500’ün üzerinde kişiye iş imkânı yaratacaklarını sözlerine ekledi.

Yeni araç muayene istasyonlarının yapım ve işletimi ile ilgili olarak açılan ihaleyi kazanan ve araç muayene istasyonlarının 20 yıllığına yeni işleticisi olan TÜVTURK, 81 il ve 88 ilçe merkezinde 189 sabit ve 38’i de gezici olmak üzere en az 227 adet yeni muayene istasyonunu 18 ay içinde işletime sokacak.

Ülke ekonomisine ve milli gelire katkı sağlayacak modern araç muayene istasyonlarında taşıt üzerinde mevcut olan her noktanın fonksiyonel ve gözle kontrol edildiği periyodik taşıt muayenesinin yanı sıra egzoz emisyon testlerini de gerçekleştirecek olan TÜVTURK, yola elverişlilik ile üst yapı ve tadilat onay belgelerinin verilişinden de sorumlu olacak. TÜVTURK, tüm bu hizmetleri ise birebir aynı özellikler taşıyan ve ortak standartlara sahip istasyonlarında çalışan uzman ve eğitimli personeliyle verecek.