Danıştay'ın onay kararını açıklamasıyla birlikte AB standartlarında yeni araç muayene istasyonlarının yapım ve işletimiyle ilgili olarak açılan ihaleyi kazanan TÜVTURK, yetki devrinin ardından 227 muayene istasyonu açacak.

TÜVTURK'ten yapılan açıklamaya göre, yetki devriyle birlikte TÜVTURK araç muayene istasyonlarının 20 yıllığına yeni işleticisi olacak. TÜVTURK, imtiyaz sözleşmesinin imzalanmasıyla birlikte ihale bedeli olan 552.2 milyon doları peşin ödeyecek. İhale şartnamesi uyarınca, devir sonrası 81 il ve 88 ilçe merkezinde en az 189 yeni sabit araç muayene istasyonu inşa edecek ve bunlarla birlikte en az 38 gezici istasyonu da işletime açacak olan TÜVTURK, Türkiye çapında ilk yılın sonunda bin 500, sonraki dönemlerde ise artarak devam eden sayıda daha fazla kişiye iş imkanı sağlayacak.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/28484-muayene-cilesi-bitiyor.html#post55639

Trafik ve yol güvenliğine AB kriterlerinde araç muayene işlemi gerçekleştirerek katkıda bulunmayı hedefleyen TÜVTURK'un faaliyete geçmesi ile birlikte, araç muayene oranlarının 20 yıl içinde Avrupa Birliği standartlarına yükselmesi bekleniyor. İş ortaklığı modeliyle yapılandırılacak olan sistemin tüm Türkiye'de faaliyete geçmesi ise 18 aylık bir süreç sonrasında gerçekleşecek. Bu süreç tamamlanıncaya kadar olan dönemde ise Karayolları Genel Müdürlüğü mevcut muayene istasyonlarıyla hizmet vermeye devam edecek.