Çin’in bağımsız otomobil üreticisi Chery, dünyanın önemli otomotiv devlerinden Chrysler ile anlaşma imzaladı. Anlaşma ile Chery’nin orta ve küçük boy araçlar geliştirme, üretme ve maliyetini kontrol etme becerisiyle Chrysler’in marka ve pazarlama avantajından yararlanılacak. İlk model, 12 ay içinde Dodge markasıyla piyasaya sürülecek böylece Chery, Avrupa ve ABD pazarına girecek.

Anlaşmaya göre, Çin’in Anhui eyaletinin Wuhu şehrinde bulunan Chery ve ABD’nin Michigan eyaletinin Auburn Hill şehrinde bulunan Chrsyler, Chery tarafından üretilecek olan küçük ve alt-orta sınıf otomobillerin Chrsyler markası altında Amerika, Avrupa ve diğer büyük otomotiv pazarlarına satılması için işbirliği yapacaklar. Anlaşma ile Chery’nin orta ve küçük boy araçlar geliştirme, üretme ve maliyetini kontrol etme becerisiyle Chrysler’in marka ve pazarlama avantajından yararlanılması planlanıyor. İlk model, 12 ay içinde Dodge markasıyla piyasaya sürülecek olan Chery’nin A1 modeli olacak ve öncelikle Kuzey Amerika, Avrupa ve diğer global pazarları hedefleyecek.

Anlaşma ile Chrysler’in Chery tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmekte olan pek çok modeli seçerek kısmen modifiye edeceği ve daha sonra modifiye edilen modellerin Chrysler markası altında Kuzey Amerika ve AB piyasasına sürülmesi hedefleniyor. Ayrıca her iki taraf, Chery’nin küçük araçlar platformuna dayanarak global ölçekte rekabet etmek için yeni modeller geliştirmek üzere işbirliği yapacak. Chrysler, kalite, emniyet ve diğer alanlarda işbirliği amacıyla Chery’e işgücü sağlayacak.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/28301-chery-avrupaya-aciliyor.html#post55076

Anlaşma ile ayrıca, Chrysler, Çin’de Chery tarafından geliştirilmekte olan küçük araba modellerini belirleyecek ve pazara girmeden önce marka konumlandırması ve uluslararası standartlara uygun gerekli düzenlemeleri yapabilmek için Chery ile birlikte çalışacak. Anlaşma, Kuzey Amerika’daki pazar payını kaybetmeden uluslararası pazarlarda stratejik büyümesini devam ettirmek isteyen Chrysler Grubu’nun “değişim ve iyileşme” planının en önemli parçası anlamına da geliyor.