Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


4 sonuçtan 1 ile 4 arası
  1. #1
    Always - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Eylül 2006
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,679
    Tecrübe Puanı
    45

    Bakan birdaha bakıyor

    Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, spor otomobil modeli Coupe FX'i yeniledi.

    Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, Türkiye'de en çok talep gören spor otomobil olan Coupe FX modelini, yepyeni görünümüyle otomobilseverlerin beğenisine sundu. İlk kez İstanbul Uluslararası Otomobil Fuarı'nda Türk tüketicisinin karşısına çıkan Coupe FX, iç ve dış görünümünde yapılan yenilikler ve iki farklı motor seçeneği ile Aralık ayından itibaren satışa sunuldu.

    İlk kez 1997 yılında yollara çıkan ve 2001 yılının sonunda ikinci jenerasyonuna kavuşan Coupe FX'in yenilenen versiyonu daha çekici hale getirilen ön tasarımıyla dikkat çekiyor. Güçlü ve sportmen bir karaktere sahip olan yeni Coupe FX, 20-34 yaş grubundaki ağırlıklı erkek sürücüleri hedefliyor.

    Tasarım:

    Yenilenen Coupe Fx'in dış tasarımında ilk dikkat çeken bölüm, yenilenen ön kısım ve arka stop lambaları. Aracın genel yapısında değişiklik yapmayan Hyundai mühendisleri, dışdan bakıldığında daha göze hitap eden ön kısımda yoğunlaşmış. Boyutları değişmeyen yeni Coupe FX'in kendine özgü çekici tasarımı aynı şekilde korunmuş ancak yapılan değişikliklerle daha dinamik, modern ve sportif bir görünüme kavuşması sağlanmış. Araç üzerinde yapılan değişikliklerde en dikkat çekicisi ön bölüm olarak göze çarpıyor.Daha büyük halojen ön farların kullanıldığı Coupe Fx'de ön tampon tasarımı da yenilenerek daha dinamik bir görünüme kavuşmuş.Sis farlarının tampon içine dahil edildiği yeni tasarımda hava girişleri büyütülmüş.

    Arka bölümde ilk göze çarpan yenilik stop farları olarak göze çarpıyor.Yeni arka tasaramıyla büyük uyum sergileyen şeffaf arka stopların içinde fren, geri vites ve sinyal lambaları birbirinden bağımsız olarak konumlandırılmış.Coupe FX'in dinamik görünümünü pekiştiren yüksek tamponun alt kısmında ise, yeni tip egzoz çıkışlarının yer aldığı siyah panel bulunuyor.1.6 litrelik motor seçeneğinde tek egzoz çıkışı bulunurken, 2.0 CVVT motor seçeneği ile çift çıkışlı egzoz beraber sunuluyor.

    İç Mekan:

    Coupe FX'in iç mekanında yapılan en dikkat çekici değişiklik, ön konsolda mavi ışıklandırma kullanılmış olması.Bu sayede daha ferah ve dikkat çekici bir kabine kavuşan Coupe FX'te, orta konsolda yapılan değişiklikler de aracın daha sportif ve şık görünmesini sağlıyor.Yeni tip havalandırma ızgaralarının alt bölümünde bulunan orta konsolda, krom kaplamaya daha fazla yer verilmiş olması dikkat çekiyor.Aynı zamanda kapı tutma kolları, havalandırma ızgaraları ve vites kolunda kullanılan mat krom kaplama, Coupe FX'in kabininde sportifliği daha da artırıyor.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/17098-bakan-birdaha-bakiyor.html#post32591

    Motor:

    Yenilenen Coupe FX'te iki çeşit motor seçeneği sunuluyor. En çok tercih edilen 105 beygir gücündeki 1.6 litrelik motor, yenilenen Coupe FX'te de ithal edilmeye devam ediyor.Bu motor, Coupe FX'i beş ileri manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s hıza 11.6 saniyede çıkarıyor ve 185 km/s'lik maksimum hız sağlıyor. Hyundai'nin 2.0 litrelik CVVT (Sürekli Değişken Supap Zamanlama Sistemi) teknolojisine sahip olan motor seçeneği ise 6000 d/d'de 143 beygir maksimum güç ve 4500 d/d'de 186 Nm maksimum tork üretiyor. 2.0 litrelik bu motor, Coupe FX'i manuel şanzımanla 9.1 saniyede 0'dan 100 km/s hıza çıkarırken 208 km/s'lik maksimum hız olanağı sunuyor.Coupe FX'in 100 kilometreden ortalama yakıt tüketimi ise 8 litre. Hyundai Coupe FX'te, 1.6 litrelik motorda sadece 5 ileri manuel vites seçeneği bulunurken, 2.0 CVVT motorda yarı otomatik şanzıman H-Matic seçeneği de bulunuyor.

    Donanım:

    Hyundai Coupe FX 1.6 litre motor standart donanımında sürücü ve yolcu hava yastıkları, yan hava yastıkları, aktif gergili emniyet kemerleri, ABS fren sistemi, kaza anında katlanabili direksiyon mili, immobilizer, arka spoyler, gövde rengi darbe emici tamponlar, ön ve arkada sis farları, elektrikli sunroof, ışığa duyarlı otomatik yanan farlar, 6 hoparlörlü radyo/CD çalar, elektronik klima, 50/50 katlanabilir arka koltuklar, deri direksiyon simidi ve vites topuzu, elektrikli ön camlar, elektrik kumandalı ve ısıtmalı yan aynalar, uzaktan kumandalı merkezi kilit ve alarm bulunuyor. 2.0 CVVT motor seçeneğinde ise bu donanıma ek olarak ESP (Elektronik denge kontrol sistemi), AQS (Hava kalitesi kontrol sistemi), deri döşeme, kendiliğinden kararan iç dikiz aynası, tork, anlık yakıt tüketimi ve voltaj saatlerinin bulunduğu orta konsoldaki multimetre, otomatik hız sabitleyicisi ve krom kaplı çift egzoz çıkışı bulunuyor.

  2. #2

    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Yaş
    47
    Mesajlar
    3,709
    Tecrübe Puanı
    65

    Standart --->: Bakan birdaha bakıyor

    benim arabaya sağdan soldan çeki düzen versen aynen bu işte:):)

  3. #3
    yoLcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Aralık 2006
    Yer
    bartın
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1,756
    Tecrübe Puanı
    67

    Standart --->: Bakan birdaha bakıyor

    Coupe modelleri her zaman sevmişimdir

  4. #4
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: Bakan birdaha bakıyor

    bu bişeymi ya? bizim toros'a bi dekor bi boya yaptıkmı bunun güzelliğini bile geçer :D:D

Benzer Konular

  1. El Ağzına Bakan Karısını Tez Boşar Kompozisyon
    By Mustafa Uyar in forum Kompozisyon Örnekleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 11.Ocak.2015, 20:43
  2. Yumurtasına hor bakan civcivini cılk eder
    By soleil in forum Atasözleri ve Anlamları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 29.Şubat.2008, 11:22
  3. Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 01.Temmuz.2007, 00:04
  4. Saçlarınıza bakıyor musunuz?
    By Mustafa Uyar in forum Kadınlar Kulübü
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 29.Haziran.2007, 16:13

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.