3G yazıp 2333'e SMS gönderdiğinizde mevcut tarifeniz üzerinde değişiklik yapmadan kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Elbette telefonunuzun 3G desteklemesi gerekiyor. Turkcell'de 3G hızında internet, Görüntülü Görüşme, Mobil TV, Turkcell 3G Gözz, Turkcell 3G VINN gibi hizmetler bulunuyor.

Turkcell 3G kullanmaya başlamak ücretsiz. Görüntülü konuşma yapmaya hattınız 3G'ye açıldıktan sonra başlayabilirsiniz. Telefonunuzda 3G servisi seçilemezse, telefonunuzu kapatıp açmayı deneyin. Görüntülü konuşma için herhangi bir ayar ve yazılım yüklemeniz gerekmiyor. Görüntülü konuşma taleplerini istemezseniz kabul etmeyebilirsiniz.

Bilgisayarınızda 3G internet bağlantısı için bir internet paketi satın almanız gerekiyor. Turkcell'in VINN 3G modemine ve haliyle bir de bilgisayara ihtiyacınız var. Paket ve modem için Turkcell İletişim Merkezleri'ne, Kurumsal Çözüm Merkezlerine ve Yetkili Zincir Mağazaları'na başvurmanız gerekiyor. Tek başınıza kullanmayacaksanız VINN 3G Modem İstasyonu alarak bağlantınızı paylaşabilirisniz.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=117323

Aldıktan sonra kullanmak için 3G internet hattını Sim kart yuvasına takıp modemi bilgisayarın USB girişine bağlamanız gerekecek. Sistem yazılım yüklemesi için onay isteyince tamam diyerek birkaç dakika beklediğinizde karşııza bağlantı arayüzü çıkacak. Bağlan'a tıklayarak internete bağlanacaksınız.