Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=115670


Microsoft'un Office 2007'ye yenilikler katan ve başarılı ofis paketinin hatalarını giderip özelliklerini geliştiren güncelleme paketi Service Pack 2 herkesin de bildiği gibi artık indirilmeye hazır.

Fakat bilgisayarınıza her format atma işleminden sonra, önce Office 2007'yi sonra da Service Pack 2'yi kurmak birçok kullanıcı için uzun ve yorucu bir işlem olabilir..

Her ne kadar bu işlem teknik olarak tam bir entegrasyon işlemi olmasa da sonuç olarak size ek kurulum gerektirmeyen ve yükleme sonucunda SP2'li bir Office 2007 paketine sahip olmanızı sağlayan bir yöntem.

Bazı kullanıcıların kafasında Office 2007 RTM ile birlikte SP2'nin nasıl temiz bir şekilde kurulacağı konusunda soru işaretleri oluşabilir. Office 2007 kurulum esnasında yeni güncelleştirmeleri yüklemek için kurulum klasörü içinde yer alan "Updates" klasörü kontrol etmektedir. Bu klasörde yer alan ".msp" uzantılı güncelleme dosyaları kuruluma otomatik olarak dâhil edilir. Tabii ki bu işlemin gerçekleşmesi için ilk olarak internetten indirdiğimiz ".exe" uzantılı ve paketlenmiş Service Pack 2'nin içeriğini geçici bir klasöre çıkartmamız gerekiyor.

İlk olarak elinizdeki Office 2007'ye ait kurulum dosyalarını bir klasöre kopyalayın. Biz bu işlem için "C:\Office2007\" klasörünü kullanacağız. Ayrıca internetten indirdiğimiz Office 2007 Service Pack 2 güncelleme dosyasını da (office2007sp2-kb953195-fullfile-tr-tr.exe) "C:\" sürücüsüne kopyaladık.

Daha sonra Windows XP/Vista/7'deki "Çalıştır" komutunu kullanarak (Kısayolu: Win Tuşu + R) aşağıdaki komutu çalıştırıyoruz:

C:\office2007sp2-kb953195-fullfile-tr-tr.exe /extract:C:\Office2007\Updates\

Komutu çalıştırdıktan sonra eğer "Kullanıcı Hesabı Denetimi" açık ise karşınıza bir onaylama penceresi gelecektir. Bu pencereyi onayladıktan sonra lisans sözleşmesini de kabul edin ve "Devam"a tıklayın. Artık Service Pack 2'nin içindeki dosyalar C:\Office2007\Updates\ klasörüne çıkartılacaktır. İşlem bitiminde karşınıza çıkan pencereye de "Tamam" dedikten sonra tek yapmanız gereken Service Pack 2'li Office 2007 paketinizin keyfini çıkarmak olacak.

Artık Office 2007 kurulumu bittikten sonra ek bir Service Pack kurmanıza gerek kalmayacağı gibi Windows Update üzerinden gelen yüzlerce MB'lık Office Update paketleriyle de uğraşmak zorunda kalmayacaksınız. Office 2007 kurulurken SP2'yi de otomatik olarak kuracak ve ek bir işlem yapmanıza gerek kalmayacak.

Kurulumu DVD'ye yazın
Dileyen kullanıcılar oluşturdukları bu kurulumu DVD'ye de yazabilirler. Bu işlem için Nero 8 ile birlikte gelen Nero Express aracını kullanacağız.

İlk olarak Nero Express'i açıyoruz ve "Veri/Veri DVD'si" yolunu izliyoruz. Karşımıza çıkan pencerede sağ üstteki "Ekle" butonuna tıklayıp "C:\" sürücüsünde yer alan "Office2007" klasörünü seçiyoruz ve tekrar "Ekle" butonuna tıklıyoruz.

Bir sonraki adımda "İleri" diyerek yazma hızını 24x gibi düşük bir hız seçiyoruz ve DVD'ye de istediğimiz ismi verdikten sonra "Yak" seçeneğine tıklıyoruz . Dilerseniz DVD içine PDF/XPS eklentisini ve ürün anahtarınızı da kaydedebilirsiniz. Artık SP2'li Office 2007 DVD'nizin keyfini çıkarabilirsiniz.