Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart inşaat staj defteri elle yazılmış 30 günlük

    inşaat staj defteri elle yazılmış 30 günlük

    KISIM
    TEMEL
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    RADYE TEMEL DONATI DEMİRLERİNİN MONTAJI
    Tarih : 05/07/2010

    Radye temelin beton dökülmeyen kısmının donatı demirleri döşendi. Vinç yapılacak yerin ahşap kalıpları çakıldı ve donatı demirlerinin montajı yapıldı. Radye temelin altına atık su boruları döşendi. Radye temelin bir kısmına daha önceden beton dökülmüştü. Bu nedenle radye temelin donatı demirleri üzerinde beton kalıntıları vardı. Bu kalıntılar aderansı olumsuz yönde etkileyebilirdi. Bu nedenle donatı demirleri üzerindeki beton kalıntılar temizlendi.
    Kontrol mühendisleri tarafından gerekli kontroller yapıldı ve radye temelin kalan kısmına akşam beton döküldü. Daha önceden dökülen betonla yeni dökülen beton arasındaki aderansı sağlamak amacıyla katkı maddesi kullanıldı. Yapı denetim beton dökümü sırasında numuneler alarak bunları beton basınç deneyine tabi tutmak için laboratuara götürdüler.

    KONTROL SONUCU


    KISIM
    ZEMİN KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    GENEL TEMİZLİK VE İNŞAAT SAHASINA MALZEME İNDİRİLMESİ
    Tarih : 06/07/2010

    Dün akşam radye temelin beton dökümü tamamlandı. Topoğraf tarafından kolon akslarının aplikasyonu yapılacaktı. Bu nedenle genel temizlik yapıldı. Etrafta dağınık halde bulunan molozlar toplandı.
    İnşaat sahasında bulunan malzemeler belirli bir yere konuldu. Gelen bir kamyon kolon ve perde endüstriyel kalıplar vinç yardımıyla inşaat sahasına indirildi.
    Yalıtım malzemesi döşenecek yüzeyin mümkün olduğunca düzgün olması gerektiğinden tuğla duvar örülmesine başlandı.


    KONTROL SONUCU
    KISIM
    ZEMİN KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    GENEL TEMİZLİK VE İNŞAAT SAHASINA MALZEME İNDİRİLMESİ
    Tarih : 07/07/2010

    Moloz temizliğine devam edildi. Toplanan molozlar yalıtım malzemesi döşenebilmesi için yapılan tuğla duvarın arkasına dolduruldu.
    Vinç yardımıyla inşaat sahasına tuğla,kalıp ve donatı demirleri indirildi.
    Diğer tarafta tuğla örülecek kısımda zeminin yatmasını engelleyici ve zeminin stabilitesi için kullanılan sonradan gerilmeli betonda bulunan ankraj demirlerinin dışarıya çıkan kısımları kesildi. Tuğla duvar örülmesine devam edildi.
    Dökülen betonun kür yapabilmesi için sulandı.



    KONTROL SONUCU
    KISIM
    ZEMİN KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    KOLON KALIPLARININ MONTAJI
    Tarih : 08/07/2010

    Sabah mühendisler inşaat sahasına gelerek gerekli direktifleri usta ve kalfalara iletti. Kontrol mühendisleri de yerinde gerekli kontrolleri yaptı.
    Endüstriyel kalıpların montajı yapılmaya başlandı. Bir yandan kalıpların montajı yapılırken diğer yandan da kamyonla gelen diğer kalıplar ve tuğla vinç yardımıyla inşaat sahasına indirildi.
    Diğer yandan kolon donatı demirlerinin montajı yapılıyordu. Bir sehpa üzerinde kolon donatı demirleri montajı yapıldı ve etriyeleri bağlandı.
    Tuğla duvar örülmesine devam edildi. Yalıtım malzemelerinin kaplanabilmesi için mümkün olduğunca pürüzsüz bir yüzey gerekliydi ve bu nedenle ince sıva yapıldı.
    Betonun kür yapması için sulanmasına devam edildi.
    Kolon akslarını işaretlenmediği yerlerde topoğraf tarafından kolon akslarının aplikasyonu yapıldı.
    Boşluklardaki sular dalgıç motor yardımıyla çekilerek bir tanesinde toplandı. Betonun sulanması burada toplanan sularla yapılıyordu.
    Akşam üzeri kolon kalıplarına plywoodların montajı yapıldı. Böylece kolon kalıplarının montajı bitirildi.
    Duvarların üzerine konulacak hatılların kalıpları çakıldı. Aynı zamanda düşey hatılların da kalıpları çakıldı. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra hatılların betonu döküldü.
    Hatıllar duvarın devrilmesini önlemek ve duvar üzerine gelecek yüklerin bir kısmını karşılamak amacıyla konuldu.

    KONTROL SONUCU
    KISIM
    ZEMİN KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    KOLON KALIPLARININ MONTAJI
    Tarih : 09/07/2010

    Sabahtan tuğla duvar örülmesi devam etti. Diğer yandan daha önceden örülen duvarların arkasına temizlikte toplanan molozlar yerleştirildi. Dün akşam dökülen hatılların kalıpları söküldü. Yeni örülen duvarların ise ince sıvası yapıldıktan sonra üstüne ve kendi eksenine yerleştirilecek hatılların kalıbı çakıldı. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra hatılları betonu döküldü.
    Kolon yapımı devam etti. Kolonların etriye yapımı ve etriyelerin bağlanması yapıldı.
    Dün montajı yapılan kalıpların plywoodları çakıldı.
    İki tane kolonun önce aksları çakıldı. Daha sonra kolonların yerleştirileceği yerler kırıcı ( hilti ) ile kırıldı. Böylece pürüzlü bir yüzey elde edildi. Bunun yapılma nedeni aderansı arttırmaktı. Sonra kolonun yerleştirileceği kısımlar su yardımıyla temizlendi ve orada bulunan tel parçaları toplatıldı.
    Hazır durumdaki kolonlar vinç yardımıyla yerlerine konuldu. Temelden gelen filizler ile kolon boyuna donatıları telle birbirine bağlandı. Kontrol mühendisleri kolon kapatılmadan önce gelerek demir kontrolünü yaptılar. Boyuna donatı sayısı,kolon filiz boyları,etriye sayısı ve sıklaştırma bölgeleri kontrol edildi.
    Daha sonra kalıplar vinç yardımıyla yerine konuldu. Destek direkleri konularak kolon kalıpları sağlamlaştırıldı.
    Akşam kalıpları çakılan bu iki kalıbın ve hatılların betonu döküldü. Yapı denetimden gelen teknisyenler beton numunesi aldılar.



    KONTROL SONUCU
    KISIM
    ZEMİN KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    KOLON KALIPLARININ MONTAJI
    Tarih : 11/07/2010

    İkinci kademe tuğla duvar örülmesine başlandı. Aha sonra örülen tuğla duvarlara ince sıva yapıldı.ince sıva ile yüzey pürüzsüz bir hale geldi. Bu da yalıtım malzemesinin montajı için gerekliydi. Bugün örülen duvarların üstüne ve düşeyine yerleştirilecek hatılların kalıbı çakıldı ve betonu döküldü. Dün dökülen hatılların kalıbı söküldü.
    Dün akşam betonu dökülen kolonların kalıpları söküldü. Kalıplar temizlenip yağlandıktan sonra diğer kolonlara çakıldı. Diğer yandan kalıbı sökülen kolonlara telis bezi bağlandı. Bu bez sulandığı zaman suyu emiyordu. Böylece kolonun yüzeyi nemli kalıyordu. Kolonlara telis beziyle kür uygulandı. Bu bezler 1-2 saatte bir tekrar sulandı. Bu arada temel zemini de sulandı.
    Aynı zamanda perde duvar kalıplarının montajı bitirildi ve plywoodları çakılmaya başlandı.
    Diğer yandan donatı demir imalatı biten kolonlar vinç yardımıyla yerlerine dikildi.Bu akşam betonu dökülecek 6 adet kolonun aksları topoğraf tarafından işaretlendi.bu 6 adet kolonun kontrol mühendisleri tarafından demir kontrolü yapıldıktan sonra kalıpları monte edildi. Kalıpların altına; dökülecek betonun dışarıya çıkmaması için köpük sıkıldı.
    Akşam üzeri mikser inşaat sahasına geldi. Mikser şoföründeki irsaliye kontrol mühendisleri tarafında kontrol edildi. Mikserin çıkış saati ve betonun dozu ve miktarına bakıldı. Yerin dar olması ve yoldaki trafiğin yoğun olması nedeniyle pompa ile döküm yapılamadı. Mikserdeki beton beton kovasına konuldu ve vinç yardımıyla kolonlara döküldü. Daha sonra dökülen beton vibratör ile sıkıştırıldı. Yine yapı denetim betonun mukavemetini test etmek amacıyla numune aldı.


    KONTROL SONUCU
    KISIM
    ZEMİN KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    KOLON KALIPLARININ MONTAJI
    Tarih : 12/07/2010

    İkinci kademe tuğla duvar örülmesi devam etti,örülen kısım ince sıva ile sıvandı. Daha sonra bu sıvanan kısım yalıtım malzemesi ile kaplanmaya başlandı. Yalıtım malzemesi yerine konulurken ilk önce jeotekstil (keçe) tuğla duvara çivi ile çakıldı. Bunun üzerine esas yalıtım maddesi olan sarnafil çakıldı. Sarnafiller bir ısıtıcı yardımı ile birbirine yapıştırıldı. Sarnafilin üzerine kimyasal yapıştırıcı ile tekrar keçe yapıştırıldı. Böylece bu yüzeydeki izolasyon tamamlanmış oldu.
    Betonu dökülmesi planlanan kolonların temelden gelen filizleri tel fırça ile temizlendi. Kolon donatı demirleri vinç yardımıyla kaldırılarak yerine konuldu. Donatısı yerleştirilen kolonlara diğer kolonlardan çıkartılan kalıplar temizlenip yağlandıktan sonra monte edildi. Perde duvar kalıp montajı devam etti.
    Kalıbı döşenecek kolonların alt tarafları kırıcı (tilki) ile kırılarak pürüzlü bir yüzey elde edildi. Bunun yapılmasının nedeni aderansı arttırmaktı. Kolonların alt tarafındaki beton kalıntıları ve moloz birikintisi temizlendi.
    Dün betonu dökülen kolonlara telis bezi sarıldı ve sulanarak kür uygulandı.
    1. merdiven boşluğunun bulunduğu yerde iki kolon tevzi donatılarıyla perde duvar haline getirildi.
    Şirket mühendisleri ve kontrol mühendisleri tarafından yerine yerleştirilen kolonların ve perde duvarın demir ve kalıp kontrolleri yapıldı. Gerekli düzeltmeler yapıldı.
    Dün betonu kolonların kalıpları söküldükten sonra topoğraf tarafından -12.20 m kotu işaretlendi.
    Akşamüzeri 4 adet kolonun betonu beton kovası ve vinç yardımıyla dökülerek vibrasyon uygulandı. Yapı denetimden gelen mühendisler tarafından dökülen betondan numuneler alındı.
    Tuğla duvarların hatıl kalıpları çakıldı ve betonu döküldü. Dün dökülen hatılların kalıbı söküldü ve kür uygulandı.



    KONTROL SONUCU
    KISIM
    ZEMİN KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    PERDE KALIPLARININ MONTAJI
    Tarih : 13/07/2010

    1. merdiven boşluğunda bulunan perdenin demir donatısı bitirildi. Kalıpları çakılmadan önce kontrol mühendisi tarafından demir kontrolü yapıldı. Daha sonra perdenin kalıpları çakılmaya başlandı.
    Dün betonu dökülen 4 adet kolonun kalıpları çıkartılıp temizlendi. Demir kontrolü yapılan kolonlara bu hazırlanan kalıplar yağlandıktan sonra çakıldı. Bu kolonlarda topoğraf tarafından -12.20 m kotu işaretlendi. Kolonlar telis bezi ile örtülerek kür uygulandı dökülen betonların sulanması yapıldı.
    Dün yalıtım malzemesi kaplanan tuğla duvarın olduğu yerde perde demir donatı montajı başladı.
    Tuğla duvar örülmesi ve ince sıva yapımına devam edildi.hatılların kalıbı çakılarak betonu döküldü. Dün betonu döküle hatıl kalıpları söküldü.
    Perde duvarın alt kısmındaki toprak kalıntıları ve orada bulunana teller temizlendi. Kontrol mühendisleri gelerek gerekli kontrolleri yaptıktan sonra kalıp montajı başlandı. Kalıplar gönyeler ile desteklendi ve kalıpların ankraj çubuklarına bağlantıları yapıldı. Burada ankraj çubuklarının bulunmasının nedeni sadece tek tarafa kalıp çakılmasıydı. Diğer taraf tamamen duvar olması ve bu nedenle kalıbın havaya kalkması mevcut olduğundan kalıp ankraj ile desteklendi.
    Diğer yandan 2. merdiven boşluğundaki perde duvar donatı demirleri yapılmaya başlandı.
    Sıvası yapılan tuğla duvarlar izolasyon malzemesi ile kaplanarak izolasyon malzemesi üzerine serpme sıva uygulandı.
    Per duvar kalıpları ve kolon kalıpları çakılırken şarkülle düşey konumları kontrol edilerek kalıplara gerekli ayarlar verildi.
    Akşam üstü 3 adet kolon ve kalıp montajı yapılan perdenin betonu döküldü.

    KONTROL SONUCU
    KISIM
    ZEMİN KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    PERDE KALIPLARININ MONTAJI
    Tarih : 14/07/2010

    Dün gece betonu dökülen kolonların ve perdenin kalıbı söküldü. Kalıplar tekrar kullanılmak üzere temizlendi ve yağlandı. Aksları topoğraf tarafından işaretlenmiş kolonların gerekli temizlikleri yapıldıktan sonra kalıpları çakılmaya başlandı.
    Dün sıvası yapılan tuğla duvarların yalıtım malzemesi ile kaplanmasına devam edildi. Perde duvar ve kolonlar sulandı.
    2. merdiven boşluğundaki perdenin demir donatı montajına devam edildi. 1. merdiven boşluğu perdesinin kalıp montajı devam etti.
    Betonu dökülen perdenin yanındaki perdenin donatı demir montajına başlandı ve çirozları bağlandı. Bir yandan demir donatı montajı bitmiş betonarme perdenin kalıp montajı yapılırken diğer yandan da ince sıvası bitirilen kısımda demir donatı montajı yapıldı. Kalıp montajı yapılmadan önce perdenin alt kısmında gerekli temizlikler yapıldı ve kırıcı ile pürüzlü yüzey oluşturuldu.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=121467
    1. merdiven boşluğunda bulunan perdenin kalıp montajı tamamlandı.
    Tuğla duvarlarının üzerine ve duvar arası bırakılan hatıl boşluklarına kalıp montajı yapıldı.
    Akşam 1. merdiven boşluğunun kalıbı çakılan perdenin ve 3 adet kolonun ayrıca hatılların beton dökümü gerçekleştirildi. Yapı denetimden gelen mühendisler döküm kontrollerini yaptılar.



    KONTROL SONUCU
    KISIM
    ZEMİN KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    PERDE KALIPLARININ MONTAJI
    Tarih : 15/07/2010

    1. merdiven boşluğundaki perdenin kalıpları söküldü. Kalıplar temizlendi ve yağlanarak 2. merdiven boşluğunda bulunan perdede kullanılmak üzere hazır hale getirildi. Ayrıca dün akşam betonu dökülen perdenin ve kolonların da kalıpları sökülüp temizlendi. Hatılların kalıpları da söküldü.
    Perde duvarlar ve kolonlar sulanarak kür uygulandı.
    Yalıtım malzemesi kaplanılmasına devam edildi. Yalıtım malzemesi kaplanan kısımlara serpme sıva yapıldı.
    Topoğraf inşaat sahasına gelerek dün betonu dökülen perde duvar ve kolonlarda -12.20 m kotunun işaretlemesini yaptı.
    Dün donatı montajı başlayan perdede donatı montajı devam etti.
    Asansör yerin alt kısmına atık su boruları döşendi. Bu boruları altına demirden destek yapıldı. Daha sonra oraya donatı yerleştirildi ve kalıp çakıldı. Böylece logar oluşturuldu.
    Öğleden sonra 2. merdiven boşluğunun altı kırıcı ile kıldı ve pürüzlü bir yüzey elde edildi. Temelden gelen filizlerdeki beton kalıntıları tel fırça ile temizlendi 1. merdiven boşluğundaki perdeden sökülen kalıplar 2. merdiven boşluğundaki perdeye vinç yardımıyla monte edildi ve destek direkleri yerleştirildi. Kontrol mühendisleri gelerek kalıp ve demir kontrolü yaptılar.
    Bu arada kolon donatıları yerine yerleştirilmiş iki adet kolonun temizliği yapıldı ve kırıcı ile pürüzlü yüzey elde edildi. Daha sonra aksları işaretlendikten sonra kalıpları monte edildi.
    Ayrıca daha önceden yapılmış binanın duvarına yani ortak duvara yalıtım malzemesi kaplanırken bu malzemenin üzeri straforla kaplandı. Bunun nedeni dilatasyonun uygun olmasını sağlamaktı. Yani iki bina arasında bir nevi derz görevi görüyordu.
    Akşam perdeye ve iki kolona beton döküldü. Vibratör kullanılarak betonun sıkıştırılması yapıldı. Yapı denetimdeki mühendisler yine betondan numune aldılar.



    KONTROL SONUCU
    KISIM
    ZEMİN KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    PERDE KALIPLARININ MONTAJI
    Tarih : 16/07/2010

    Daha önceden yapılmış bina duvarına yalıtım malzemesi kaplanmasına devam edildi. Bu malzemenin üzerine derz görevi gören strafor yerleştirildi. Bu konulan straforun diğer bir görevi ise deprem sırasında taşıyıcı elemanların birbirine zarar vermesini önlemektir.
    Dün akşam betonu dökülen perdenin kalıbı söküldü. Kalıplar temizlenip yağlanarak tekrar kullanılabilir hale getirildi.kalıbı sökülen perde duvarın hemen yanında bulunan donatı montajı bitmiş perdenin temizliği yapıldı. Aksı çakıldıktan sonra kalıpların montajı yapıldı. Kalıplar gönye ile desteklendi.

    İnşaat staj defteri elle yazılmış 30 günlük.

    2. merdiven boşluğunda bulunan perdenin kalıp montajı işlemine devam edildi ve bu imalat.akşamüzeri bitirildi.
    Topoğraf tarafından dün dökülen kolon ve perdenin nivo ile -12.20 m kotu belirlendi.
    İzolasyonu bitirilen duvarın arkasına mıcır dolduruldu. Yalıtım malzemesinin diğer duvarlara da kaplanabilmesi için iskele kuruldu.
    Kolon donatı montajı bitirilen fakat yerine yerleştirilmeyen iki adet kolon vinç yardımıyla yerine yerleştirildi. Temizlikleri yapılıp aksları çakıldıktan sonra kalıpları çakıldı ve öğlen betonları döküldü.
    Hatılları donatı montajı yapıldı.
    Kontrol mühendisleri inşaat sahasına gelerek perde duvarların ve kolonları demir ve kalıp kontrolünü yaptılar.
    Vehbi Koç Vakfı’ndan gelen topoğraflar ölçüm yaptılar. Kolonların yeri ve kolonlarda herhangi bir dönüklük olup olmadığı kontrol edildi. Bu kontrol total station ile gerçekleştirildi.
    Akşam 2. merdiven boşluğundaki perdenin tuğla duvara bitişik olan perdenin betonları döküldü. Vibratör ile sıkıştırma işlemi yapıldı. Yapı denetimden gelen mühendisler de gerekli kontrolleri yaptılar.



    KONTROL SONUCU
    KISIM
    1.KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    PERDE VE KİRİŞ ALT KALIPLARININ MONTAJI
    Tarih : 18/07/2010

    2. merdiven boşluğunun,perdenin ve kolonların kalıpları söküldü. Kolonlar telis beziyle örtüldü. Daha sonra dökülen betonlar sulandı.
    Diğer taraftaki perdenin donatı montajı yapıldı. Daha sonra alt tarafı kırıcı ile kırılarak pürüzlü bir yüzey elde edildi. Sonra alt tarafın temizliği yapıldı. Betonu dökülen perdenin kalıpları sökülerek temizlenip yağlandıktan sonra donatı montajı bitirilmiş ve temizliği yapılmış perdeye çakıldı. Kontrol mühendisleri gelerek perdenin demir kontrolünü yaptılar. Gerekli düzeltmeler yaptırıldıktan sonra perdenin kalıpları çakıldı. Kalıplar gönyelerle desteklendi ve ankraj çubuklarına montajı yapıldı.Kontrol mühendisleri tekrar inşaat sahasına gelerek bu kez kalıp kontrolünü yaptılar.
    Diğer taraftan kirişlerin döşenebilmesi için kolonların hizalarında iskele kuruldu. Bu iskelenin üzerine ona onlar çakıldı. Yani ızgara tahtaları konuldu. Daha sonra kiriş alt kalıplarını çakılma işlemine başlandı.
    Dün betonu dökülen hatılların kalıbı söküldü. İzolasyoncular burada yalıtım malzemesi kaplamaya devam ettiler. Önceden dökülen kolonlardan sökülen telis bezleri bu kez perdelere monte edildi.
    2. merdiven boşluğunda bulunan merdivenin kol altı döşeme kalıpları ve sahanlık altı döşem kalıpları çakıldı.
    Demir ve kalıp kontrolü yapılan perdenin betonu döküldü. Vibratör ile betonun sıkıştırılması işlemi her beton kovası dökümünde sonra uygulandı. Çünkü beton pompa yardımıyla dökülmüyordu. Beton kovası ile kademe kademe dökülüyordu. Her beton kovasındaki beton boşaltıldıktan sonra vibratörle sıkıştırma yapıldı. Yapı denetimden gelen mühendisler de gerekli kontrolleri yaptılar.

    KONTROL SONUCU
    KISIM
    1.KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    KİRİŞ YAN VE DÖŞEME KALIPLARININ MONTAJI
    Tarih : 19/07/2010

    Dün betonu dökülen perdenin kalıpları söküldü. Bu sökülen kalıplar diğer perdede kullanılmak üzere temizlendi. Donatı montajı bitirilen perdenin alt tarafı kırıcı ile kırıldı ve perdenin alt tarafının temizliği yapıldı. Temelden gelen filizlerin üzerinde bulunan beton kalıntıları tel fırça ile temizlendi. Bunun nedeni aderansı arttırmaktı.
    İzolasyoncular yalıtım malzemesi kaplamaya devam ettiler. Bugün kaplanan yer diğer binanın duvarı olduğundan yalıtım malzemesinin üzerine derz görevi gören strafor yerleştirildi.
    Donatı montajı bitirilen perdenin demir kontrolünü yapmak üzere kontrol mühendisleri inşat sahasına geldiler. Demir kontrolü yapıldıktan sonra perdenin kalıpları çakılmaya başlandı. Kalıplar gönyeler ile desteklendi. Akşamüzeri şantiyeye mikser geldi. Mikserden beton kovasına doldurulan beton vinç yardımıyla perdeye döküldü. Vibratör uygulanarak betonun sıkışması sağlandı. Yapı denetimden gelen mühendisler betondan numune aldılar.
    Betonu dökülen perdeler ve kolonlar kür yapabilmesi için sulandı.
    Kiriş kanat kalıpları çakılacak yerlerde bulunan kolon ve perde filizlerindeki beton kalıntıları tel fırça ile temizlendi.
    Kirişlerin alt kalıplarının çakılmasına devam edildi. Alt kalıpları çakılan kirişlerin yan kalıpları ( kiriş kanat kalıpları ) çakılmaya başlandı. Kiriş kanat kalıplarının yan taraflarına beton dökülürken kalıpların bozulmaması için destek tahtaları ( kalıp iskelesi ) çakıldı. Böylece beton döküldüğü zaman kirişler arası mesafe korunacaktır. Yani kiriş yan kalıpları yerinden oynamayacaktır.
    Akşamüzeri kiriş yan kalıpları çakılan kısımda bir yandan da tabliye altı döşeme kalıpları çakılmaya başlandı.

    KONTROL SONUCU
    KISIM
    1.KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    KİRİŞ YAN VE DÖŞEME KALIPLARININ MONTAJI
    Tarih : 20/07/2010

    Kiriş kanat kalıplarının çakılmasına devam edildi. Kiriş kanat kalıpları çakılan kısımda tabliye altı döşeme kalıpları çakıldı.
    Dün betonu dökülen perdenin kalıbı söküldü. Kalıplar temizlenip yağlanarak diğer perdede kullanılmak üzere hazır duruma getirildi.
    Kolon ve perde filizlerinin temizliğine devam edildi.
    Vinç yardımıyla döşeme kalıbı döşenmiş yerlere kalıplar,donatı demirleri ve daha önceden hazırlanmış etriyeler taşındı.
    Diğer yandan da kirişlerin demir donattı montajı yapılmaya başlandı.
    Dökülen betonlar kür yapabilmesi için sulanması devam etti.
    Vehbi Koç Vakfı’ndan gelen topoğraflar tabliye altı döşeme kalıbının kontrolünü yaptılar. Değişik noktalardan ölçümler yapıldı ve döşeme kalıbının gerekli olan kotta olup olmadığı kontrol edildi.
    Akşamüzeri inşaat sahasına mikser geldi. Kontrol mühendisleri tarafından demir ve kalıp kontrolü yapılan perdenin betonu döküldü. Vibratör kullanılarak betonun sıkıştırılması yapıldı. Yapı denetimden gelen mühendisler gerekli kontrolleri yaptılar betondan numune aldılar. Bu numune beton basınç deneyine tabi tutulacak ve betonun yaklaşık dayanımı belirlenecekti.



    KONTROL SONUCU
    KISIM
    1.KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    KİRİŞ YAN VE DÖŞEME KALIPLARININ MONTAJI
    Tarih : 21/07/2010

    İnşaat staj defteri elle yazılmış 30 günlük.


    Kiriş donatı montajına devam edildi. 1. merdiven boşluğunda bulunan merdivenin merdiven kol altı döşeme kalıpları ve ara sahanlık döşeme kalıpları çakıldı.
    Kolon ve perde filizlerinin temizliğine devam edildi.
    Diğer tarafta iskele kurularak ızgara tahtaları çakıldı. Izgara tahtaları döşenen bu kısımda kiriş alt kalıpları montajı yapıldı. Daha sonra kiriş alt kalıplarının yerlere kiriş kanatları çakıldı. Kiriş kanatları çakıldıktan sonra aradaki boşluğa tekrara iskele kuruldu. Bu iskelenin üzerine yine ızgara tahtaları döşendi. Daha sonra bu kısımda döşeme kalıpları çakılmaya başlandı.
    Betonu dökülen perde ve kolonlar sulandı.
    Dün betonu dökülen perdenin kalıpları söküldü ve kalıplar temizlenip yağlandı. Sonra bu kalıplar kontrol mühendisleri tarafından demir kontrolü ve alt tarafının temizliği yapılmış perdeye çakıldı. Perdenin bulunduğu yerdeki temelden gelen filizler temizlendi.
    Daha sonra kontrol mühendisleri inşaat sahasına gelerek perdenin kalıp kontrolünü yaptılar ve beton dökümüne izin verdiler.
    Akşamüzeri şantiyeye mikser geldi beton döküm işlemi yapıldı. Beton kovasına doldurulan beton vinç yardımıyla perdeye döküldü ve vibratör uygulanarak betonun sıkışması sağladı. Yapı denetimden gelen mühendisler de gerekli kontrolleri yaptılar.



    KONTROL SONUCU
    KISIM
    1.KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    KİRİŞ YAN VE DÖŞEME KALIPLARININ MONTAJI, KİRİŞ İMALATI
    Tarih : 22/07/2010

    Sabahtan şirket mühendisleri inşaat sahasına gelerek donatı montajı bitmiş kirişlerin demir kontrolünü yaptılar.
    Betonu dökülen perdenin kalıbı söküldü. Kontrol mühendisleri tarafında diğer perdenin demir kontrolü yapıldı. Bir sorun yoktu ve perdenin kalıbı çakılabilirdi. Diğer perdeden sökülen kalıplar temizlendi ve yağlandı. Daha sonra vinç yardımıyla kaldırılan kalıplar bu perdeye monte edildi. Akşamüzeri mikser inşaat sahasına geldi ve perdenin betonu döküldü.
    Döşeme kalıbı bitirilen yerlerde kiriş donatı montajına devam edildi. Diğer tarafta ise iskele kuruldu ve üzerine ızgara tahtaları döşendi ve kiriş alt kalıpları çakıldı. Daha sonra kiriş alt kalıpları çakılan kısımlara kiriş kanat kalıpları çakıldı. Ortada boş kalan kısma da iskele kuruldu ve buraya da ızgara tahtaları döşendi. Sonra bu kısma döşeme kalıpları çakıldı.
    İzolasyoncular yalıtım malzemesi kaplamaya devam ettiler. Yalıtım malzemesi kaplanan yer diğer binanın duvarıydı. Bu yüzden bu kısımda yalıtım malzemesi üzerine strafor monte edildi.
    Donatı montajı bitirtilen kirişler yerine oturtulmadan kirişin alt kalıpları temizlendi. Kiriş alt kalıplarının üzerindeki pislikler,tel parçaları toplandı. Kiriş kalıpları ve döşeme kalıpları su ile yıkandı. Böylece donatı montajı biten yerdeki kirişlerin temizliği yapılmış oldu. Döşeme donatı demirlerinin montajının yapılabilmesi için hiçbir engel kalmadı. Kontrol mühendisleri inşaat sahasına gelerek kirişlerin demir kontrolünü yaptılar. Etriyeler sayıldı,ilave donatıların adeti ve boyları kontrol edildi. Ayrıca kiriş boyuna donatılarının çapları,boyları sayıları da kontrol edildi. Bazı hatalar bulundu ve usta ve kalfalara gerekli uyarılar yapıldı.Kontrol bittikten sonra kirişler yerine oturtuldu
    Vinç yardımıyla döşeme üzerine donatı demirleri indirildi. Daha sonra döşeme donatılarının montajına başlandı..


    KONTROL SONUCU
    KISIM
    1.KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    KİRİŞ YAN VE DÖŞEME KALIPLARININ MONTAJI, KİRİŞ İMALATI
    Tarih : 23/07/2010

    Dün döşeme donatı montajına başlanan yerdeki döşeme donatı montajı bitirildi. Diğer tarafta kiriş alt kalıpları çakıldı. Sonra bu kısımda kiriş kanat kalıpları montajı yapıldı. Daha sonra arada bulunan döşeme kalıpları döşenecek kısma iskele kuruldu ve ızgara tahtaları döşendi. Izgara tahtaları konulduktan sonra tabliye altı döşeme kalıpları montajına başlandı.
    İzolasyoncular yalıtım malzemesi kaplamaya devam ettiler. Yalıtım malzemesinin kaplandığı yer diğer binanın duvarı olduğu için yalıtım malzemesi üzerine strafor kaplandı.
    Dün betonu dökülen perdenin kalıbı söküldü. Kontrol mühendisleri tarafından donatı montajı bitirilen perdenin demir kontrolü yapıldı. Bir sorun olmadığı görüldü ve perdenin kalıbının çakılmasına izin verildi. Perdenin alt tarafının temizliği yapıldıktan sonra kalıpları çakıldı ve akşamüzeri perdenin betonu döküldü.
    Döşeme kalıpları bitirilen yerlerde kiriş donatı montajına başlanabilmesi için döşemenin üzerine demir donatılar ve daha önceden hazırlanan etriyeler çıkarıldı. Kiriş donatı montajına başlandı.


    KONTROL SONUCU
    KISIM
    1.KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    KOLON AKSLARININ ÇAKILMASI
    Tarih : 25/07/2010

    Sabahtan şirket mühendisleri inşaat sahasına gelerek gerekli kontrolleri yaptılar.İzolasyoncular yalıtım malzemesi kaplamaya devam ettiler. Yalıtım malzemesi kaplanan duvar diğer binanın duvarı olduğu için yalıtım malzemesi üzerine derz görevi gören strafor kaplandı.
    Pazar günü betonu dökülen döşeme ( tabliye ) betonunun kür yapabilmesi için beton sulandı.
    Dökülen döşeme betonunun kotu kontrol edildi. Topoğraflar farklı noktalarda ölçümler yaparak döşeme betonunun gerekli kotta olup olmadığını kontrol ettiler.
    Topoğraflar tarafından döşeme betonunun döküldüğü yerde bulunan kolonların aksları işaretlendi. Bir usta kolonların akslarını çaktı. Topoğraf çiviler ile aksların doğrultusunu işaretledi. Bu çivilere ip çekildi ve gerekli ölçümler yapıldıktan sonra beşe onlar çakıldı. Böylece kolonların aksları çakıldı.
    Vinç yardımıyla inşaat sahasına tuğla, çimento, kum ve donatı demirleri indirildi. Hatılların kalıbı çakıldı ve betonu döküldü. Kolon filizlerinin temizliği yapıldı.
    Üçüncü kademe tuğla duvar örülmesine başlandı. Kolon donatı demirlerinin montajına başlanacağı için etriyeler hazırlandı.



    KONTROL SONUCU
    KISIM
    1.KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    KOLON KALIPLARININ MONTAJI
    Tarih : 26/07/2010

    Kolon donatı montajına başlandı. Kolon donatılarının etriyeleri bağlandı. akşam üzerine doğru tüm kolonların donatı montajı bitirildi.
    Dün aksları çakılan kolonların alt kattan gelen filizlerinin üzerinde bulunan beton kalıntıları temizlendi. Kolonların filizlerinin bulunduğu alt kısım kırıcı ( hilti ) ile kırılarak pürüzlü bir yüzey elde edildi. Daha sonra kolonların alt taraflarının temizliği yapıldı. Kolon donatı montajı bitirilen 6 adet kolon vinç yardımıyla yerlerine konuldu. Alt kattan gelen filizler ile yerine konulan kolon donatıları telle birbirine bağlandı. Kontrol mühendisleri tarafından yerine yerleştirilen bu 6 adet kolonun demir kontrolü yapıldı.
    Demir kontrolü yapıldıktan sonra kolonların kalıplarının montajına başlandı. Kalıpların montajı yapılırken düşey durumları şarkülle kontrol edildi. Kalıplara destek demirleri bağlandı. bu destek demirleri betona çelik dubel ile çakılan flanşlara bağlandı. Akşamüzeri 6 adet kolonun montajı bitirildi ve betonları döküldü. Vibratör kullanılarak betonun sıkıştırılması sağlandı.
    Tuğla duvar örülmesine devam edildi. Dün örülen duvarlara sıva yapıldı. Sıva yapılan duvarların arkasına mıcır dolduruldu.
    Döşeme betonu sulandı. Dün betonu dökülen hatılları kalıpları alındı.
    1. merdiven boşluğunun bulunduğu yere yerleştirilen 3 adet kolon tevzi birleştirilerek perde haline getirildi.



    KONTROL SONUCU
    KISIM
    1.KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    KOLON VE PERDE KALIPLARININ MONTAJI
    Tarih : 27/07/2010

    Dün betonu dökülen 6 adet kolonun kalıpları söküldü. Kalıplar temizlenip yağlanarak diğer kolonlarda kullanılmak üzere hazır hale getirildi.
    Temizliği yapılan 2 adet kolonun kontrol mühendisleri tarafında demir kontrolü yapıldı. Bir sorun olmadığı görüldü ve 2 adet kolonun kalıpları çakılmaya başlandı.
    Kolon donatı montajı bitirilen kolonlar yerilerine yerleştirildi. Yerine yerleştirilen kolonlar ile alttan gelen filizler birbirlerine inşaat teliyle bağlandı.
    Dün betonu dökülen ve bugün kalıpları sökülen kolonlara telis bezi sarıldı. Kolonlar ve döşemeler sulanarak kür uygulandı.
    1. merdiven boşluğunda bulunan perdenin donatı montajı bitirildi. Perdenin temizliği bitirildikten sonra kalıpları çakıldı. 2. merdiven boşluğundaki perdenin donatı montajı yapılmaya başlandı.
    4. kademe tuğla duvar örülmesine başlandı. Tuğla duvar örülen kısımlar sıvandı. Tuğla duvarlar sıvandıktan sonra tuğla duvarın arkasına mıcır dolduruldu. İksa kirişlerinde bulunan ankraj çubukları tuğla duvar örülmesine engel oluşturdukları için kesildi. Tuğla duvarın sıvası bitirildikten sonra hatıl kalıpları çakıldı ve betonu döküldü.
    Akşamüzeri 2 adet kolon ve 1. merdiven boşluğundaki perdenin betonu döküldü. Yapı denetimden mühendisler gelerek betondan numune aldılar gerekli kontrolleri yaptılar.


    KONTROL SONUCU
    KISIM
    1.KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    KOLON VE PERDE KALIPLARININ MONTAJI
    Tarih : 28/07/2010

    Tuğla duvar örülmesine ve örülen tuğla duvarların sıvanmasına devam edildi. Sıvanan tuğla duvarların arkası mıcır ile dolduruldu. Dün arkası mıcır ile doldurulan tuğla duvarın sıvanmayan yerleri sıvandı. Betonu dökülen hatılları kalıpları söküldü. Tekrar tuğla duvar örülen kısımda hatıl kalıpları çakıldı ve betonu döküldü. İzolasyoncular bu kısımda yalıtım malzemesi kaplamaya başladılar. Yine ilk önce jeotekstil (keçe) tuğla duvara monte edildi. Keçenin üzerine esas yalıtım malzemesi olan sarnafil çakıldı ve sarnafilin üzerine kimyasal yapıştırıcı ile tekrar keçe yapıştırıldı. Yalıtım malzemesi kaplanması bitirildikten sonra yalıtım malzemesi üzerine serpme sıva yapıldı.
    Topoğraf inşaat sahasına gelerek betonu dökülen perde ve kolonlarda nivo ile -7.87 m kotunu işaretledi. Ustalar kiriş alt kalıplarını çakarken bu işaretlenen kottan yararlanacaklar. Böylece olası hatalar en aza indirilmiş olacaktır.
    Diğer taraftan kiriş alt kalıplarının çakılabilmesi için iskele kuruldu. Bu iskelenin üzerine ona onlar yani ızgara tahtaları döşendi
    Dün betonu dökülen 1. merdiven boşluğundaki perdenin ve 2 adet kolonun kalıpları söküldü. Sökülen kalıplar temizlenip yağlandı.
    Kontrol mühendisleri inşaat sahasına gelerek 2. merdiven boşluğundaki perdenin ve 4 adet kolonun demir kontrolünü yaptı. Demir kontrolü bitirildikten sonra perdenin ve kolonların kalıpları çakıldı.
    Alt kattan gelen perde filizlerinde bulunan beton kalıntıları tel fırça ile temizlendi. Bir alt katta kalan strafor kaplanmış kısımda bulunan perdenin donatı montajı yapıldı. Kalıpları sökülen kolonlara telis bezi sarıldı ve kolonlar ve perde sulandı.
    Akşamüzeri 2. merdiven boşluğundaki perdenin ve 2 adet kolonun betonu döküldü. Vibratör ile beton sıkıştırıldı.



    KONTROL SONUCU
    KISIM
    1.KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    KOLON VE PERDE KALIPLARININ MONTAJI
    Tarih : 29/07/2010

    Dün betonu dökülen kolonların kalıpları alındı. Kalıplar temizlenip yağlanarak diğer kolonlarda kullanılmak üzere hazır hale getirildi.
    Betonu dökülen kolonlar telis beziyle sarıldı. Perde ve kolonlar kür yapabilmeleri için sulandı. Telis bezi sulandığı zaman suyu emiyor ve kolonun nemli olmasını sağlıyor. Bu şekilde kolonlara kür uygulanıyor.
    Dün yalıtım malzemesi kaplanan ve yalıtım malzemesi üzerine serpme sıva yapılan yerdeki perdenin donatı montajı yapılmaya başlandı. Çirozları bağlandı.
    1. merdiven boşluğunda bulunan perdede merdiven kol altı döşeme ve ara sahanlık altı döşeme kalıpları çakıldı.
    Tuğla duvar örülmesine ve örülen kısımların sıvanmasına devam edildi. Diğer yandan da örülen tuğla duvarların arkasına mıcır dolduruldu.vinçle inşaat sahasına plywood indirildi.
    İzolasyoncular arkası mıcır ile doldurulan ve sıvası yapılan tuğla duvarlara yalıtım malzemesi kaplamaya devam ettiler.
    Kiriş alt kalıplarının montajının yapılabilmesi için iskele kurulmasına devam edildi. Kurulan iskelenin üzerine ızgara tahtaları döşendi.
    Donatı montajı bitirilen perdenin ve kolonların temizliği yapıldı. Daha sonra perdenin ve kolonların demir kontrolünü yapmak üzere kontrol mühendisleri inşaat sahasına geldiler. Gerekli kontroller yapılıktan sonra perde ve iki adet kolonun kalıpları çakıldı ve betonları döküldü. Beton dökülmesi sırasında vibratör kullanılarak betonun sıkıştırılması sağlandı. Ayrıca vibratör kolon ve perdelerin alt kısmında da segregasyon oluşmasını engelliyordu.
    Topoğraf inşaat sahasına gelerek dün betonu dökülen iki adet kolonda -7.87m kotunun işaretledi.
    Akşam üzerine doğru kiriş alt kalıplarının montajına başlandı. Kiriş alt kalıpları çakılan kısımda kiriş kanat kalıplarının montajı yapıldı.



    KONTROL SONUCU
    KISIM
    1.KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    KOLON VE PERDE KALIPLARININ MONTAJI
    Tarih : 30/07/2010

    İzolasyoncular yalıtım malzemesi kaplamaya devam ettiler. Dün sıvası bitirilen ve arkası mıcırla doldurulan kısımda yalıtım malzemesi kapladılar. Tuğla duvar örülmesi ve örülen kısmın sıvanmasına devam edildi.
    Dün betonu dökülen perdenin ve kolonların kalıbı söküldü. Sökülen kalıplar temizlenip yağlandı. Diğer taraftan yalıtım malzemesi kaplanması bitirilen kısımda bulunan perdenin donatı montajına başlandı. Donatı montajı bitirilmeye yakın perdenin temizliği yapıldı. Perde çok uzun olduğundan belirli bir kısmına beton dökülecekti. Bu nedenle perdenin içersine rabitz teli konuldu. Rabitz teli betonun kalıp çakılmayan diğer kısma geçmesini engelliyordu.
    Donatı montajı bitirilince kontrol mühendisleri perdenin ve daha önceden yerine konmuş fakat kalıbı çakılmamış kolonun demir kontrolünü yaptılar. Donatı sayıları,çaplar, etriye sayıları,etriye aralıkları,sıklaştırma bölgesi,çiroz sayıları kontrol edildi. Bir hata olmadığından kalıpların çakılmasına izin verildi. Önceden aksları çakılan perde ve kolon kalıpları vinç yardımıyla yerine konuldu. Kalıplar gönyelerle desteklendi. Perdenin tek tarafına kalıp çakılıyordu. Bu nedenle kalıbın havaya kalkmaması için ankraj çubuklarına bağlantısı yapıldı. Böylece kalıp montajı bitirildi ve perde ve kolonun betonları döküldü.
    Kiriş alt kalıplarının çakılması için iskele kurulması ve iskelenin üzerine ızgara tahtalarının döşenmesine devam edildi. Izgara tahtalarının döşendiği yerlerde kiriş alt kalıpları çakıldı ve daha sonra bu kısımlarda kiriş kanat kalıpları çakıldı. Kiriş kanat kalıpları çakılan kısımlarda arada boş kalan kısımlara da iskele kuruldu ve ızgara tahtaları döşendi. Daha sonra bu kısımda tabliye altı döşeme kalıpları çakılmaya başlandı. Vinç yardımıyla döşeme üzerine plywood indirildi.
    .




    KONTROL SONUCU
    KISIM
    1.KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    PERDE VE DÖŞEME KALIPLARININ MONTAJI
    Tarih : 01/08/2010

    Kiriş alt kalıplarının çakılabilmesi için iskele kuruldu. İskele kurulan kısımda kiriş alt kalıpları çakıldı. Sonra kiriş alt kalıpları çakılan kısımlarda kiriş kanat kalıpları çakıldı. Daha sonra kiriş kanat kalıpları boşluğa döşeme kalıpları döşenebilmesi o kısma da iskele kuruldu. İskele kurulduktan sonra iskelenin üzerine ızgara tahtalar döşendi. Bu işlem bittikten sonra döşeme kalıpları çakılmaya başlandı.
    Diğer taraftan yalıtım malzemesi kaplanan yerde kaplanan yerde bulunan perdenin donatı montajına başlandı ve donatı montajı bitirildi. Donatı montajı bitirtildikten sonra perdenin alt tarafının temizliği yapıldı. Alt kattan gelen perde filizleri tel fırçayla temizlendi.
    Kontrol mühendisleri inşaat sahasına gelerek perdenin demir kontrolünü yaptılar. Perdenin genişliği,donatı sayıları ve boyları,çiroz sayıları kontrol edildi. Perde geniş olduğundan dolayı tamamına beton dökülemezdi. Bu nedenle rabitz teli kullanılarak beton dökülecek kısım belirlendi. Yani betonu dökülecek kısım rabitz teliyle diğer perdeden ayrılmış oldu.
    Demir kontrolü yapıldıktan sonra perdenin kalıpları çakılmaya başlandı. Aksları daha önceden çakılan perdenin, kalıpları vinç yardımıyla konuldu. Akşamüzeri perdenin kalıp kontrolü yapıldıktan sonra betonu döküldü. Beton dökülürken vibratör kullanılarak betonun sıkıştırılması yapıldı.
    Vehbi Koç Vakfı’ndan gelen topoğraflar ölçümler yaparak betonu dökülen kolonların yerlerini ve kolonlarda herhangi bir dönüklük olup olmadığının kontrolünü yaptılar.
    Düz işçiler zemin katın genel temizliğini yaptılar. Betonun sulanmasına devam edildi. 2. merdiven boşluğundaki perdenin kalıpları söküldü.


    KONTROL SONUCU
    KISIM
    1.KAT
    Yaprak No :
    YAPILAN İŞ
    PERDE VE DÖŞEME KALIPLARININ MONTAJI
    Tarih : 02/08/2010

    alıntıdır




    KONTROL SONUCU

  2. #2

    Üyelik tarihi
    15 Ağustos 2014
    Yaş
    33
    Mesajlar
    1
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    25 gunluk bu acaba devamı varmı yardımcı olursanız sevinirm

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 21.Ekim.2016, 15:45
  2. staj defteri
    By aries in forum Staj Defteri Örnekleri
    Cevaplar: 18
    Son Mesaj: 01.Ağustos.2016, 20:41
  3. Hastanede staj yapmış ve staj defteri olan ELEKTRONİK TEKN. OLAN VARMI?
    By bedirhanbjk in forum Staj Defteri Örnekleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 10.Temmuz.2015, 23:09
  4. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 11.Eylül.2014, 22:04
  5. Staj Defteri
    By Beyza in forum Tanıtımlar
    Cevaplar: 10
    Son Mesaj: 26.Ağustos.2011, 12:37

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.