Şifa kaynağı olarak bilinen soya, prostat hastalarına da sağlık kazandırıyor. Soya besinleriyle prostat tedavisinin neden olduğu kemik erimesi engellenebiliyor.

Kanser hastaları ve yakınları için Onkolojide Yeni Gelişmeler Toplantısı'ndan müjdeli haberler çıktı. Bilim Üniversitesi ile Wayne State Üniversiteleri'nin işbirliğiyle İstanbul The Marmara Otel'de gerçekleşen konferanslarda, kanser tedavisindeki son gelişmeler ele alındı. İşte, konferanstan iki yeni gelişme:
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=13117

1 SOYA PROSTAT KANSERİNDE ETKİLİ
Çinliler'in 6 bin yıldır kullandığı soya, prostat hastalarına sağlık kazandırıyor. Prostat kanserine yakalanan ve hormon tedavisi alan kişilerde androjen hormonundaki azalma nedeniyle kemik erimesinin gözlendiğini belirten Wayne State Üniversitesi Onkoloji Merkezi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ömer Küçük, "Hormon tedavisi androjen hormonunu bloke ediyor ve bu da kemik erimesini kaçınılmaz kılıyor" dedi. Hormon tedavisi evresinde kullanılan soya besinlerinin, kemik erimesini engellediğine dikkat çeken Prof. Küçük, soyanın içeriğindeki 'isoflovan' maddesinin, kanserli dokuların büyümesini ve yayılmasını önlediğini de sözlerine ekledi. Soyanın içeriğindeki 'isoflovan' maddesinin menapoz öncesinde kadınlarca kullanılmasını önermeyen Prof. Küçük, bu kez isoflovan'ın östrojeni bloke edip, kadınlarda kemik erimesini daha erken başlattığını dile getirdi.

.