Dünya starları formlarını korumak ve sağlıklı kalmak için yüksek proteinli, düşük kalorili yüzde yüz doğal içecek olan soya sütüne merak sardı. Ünlü popçu Sertab Erener de süt yerine soya sütü tüketiyor...

Uzun yıllar mücadele ettiği kolit hastalığından dolayı sağlığına son derece dikkat eden Sertab Erener formunu soya sütü içerek koruduğunu söyledi. Dünya starları Brad Pitt, Jonny Deep, Meg Ryan, Catherine Zeta Jones ve George Clooney, Paris Hilton'un da vazgeçilmezleri arasında bulunan soya sütünün içeriğindeki proteinlerin kalp hastalığı ve kanser gibi birçok kronik hastalıkla savaşmada önemli rol oynadığı biliniyor.

SİNDİRİMİ KOLAY

Yüzde yüz doğal olan ve tamamen soya bitkisinden elde edilen soya sütünün kolesterol seviyesini düşürmede de çok büyük faydası var. Sertab Erener, kolayca sindirilebilen, kolesterol içermeyen soya sütünün, hayvansal süte göre çok az yağ içerdiğini ve cilde de çok faydası olduğunu belirterek, spor ve diyet yapanlara bu içeçeği tavsiye etti. Ayrıca soya sütü, kemik sağlığının korunmasına da yardımcı oluyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=100048

DOKTORLAR UYARDI!

Soya sütü, sütün alternatifi olarak yurtdışında oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Bahtiyar, soya sütünün, süt gibi doktor kontrolü olmadan içilebilecek bir besin içeceği olduğunu söyledi. Bahtiyar, soya sütünün genelde risk faktörü taşımadığını ancak soyada bulunan bitkisel östrojenler nedeniyle göğüs kanseri olan ya da ailesinde göğüs kanseri bulunan kişilerin kontrolsüz tüketmemeleri gerektiğini ifade etti. Doktorlar, sütü sevmeyen ya da içemeyen çocuklar ve yetişkinlere alternatif olarak soya sütünü kullanmalarını tavsiye ediyor.