Kekik yağı kremi

--------------------------------------------------------------------------------

Almanya’nın Bielefeld kentindeki AytemGmbH adlı şirketin sahibi olan tıp doktoru Alper Öktem’in geliştirdiği kekik yağı kremi, Bonn Üniversite Kliniği Hijyen ve Kamu Sağlığı Enstitüsü’nde başarıyla test edildi.


Dünyada 52 çeşit kekik cinsinin bilindiğini, bunlardan 21’inin sadece Türkiye’de yetiştiğini belirten Öktem, daha güvenilir ve kullanımı kolay olduğu için kekik yağını krem haline getirerek bir yeniliği gerçekleştirdiklerini, kekik yağı için yeni kullanım alanlarıda geliştirildiğini ifade etti.

Kekik yağı kreminin şeker hastalarının bir kısmında görülen ve “diyabetik ayak sendromu” olarak bilinen hastalıkta ayak bakımı için kullanılabileceğini kaydeden Öktem, hastalarda genelde farkına varılmadan ayaklarda yaralar açıldığını, bu yaraların zamanla mikrop kaparak iltihaplandığını, kekik yağı kreminin bu yaraların tedavisi için ideal olduğunu söyledi.

Sivilciler için de etkili olduğunu belirttiği kekik yağı kreminin Almanya’da ayak bakım sektörüne girdiğini ifade eden Öktem, çok sayıdaayak bakım uzmanının, genel olarak yaptıkları ayak bakımından sonra kekik yağı kremini kullandıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=49252

Bonn Üniversite Kliniği Hijyen ve Kamu Sağlığı Enstitüsü doktorlarından Jürgen Gebel de yaptığı açıklamada, kekik yağı kreminin hijyenik açıdan bugüne kadar çok olumlu etkilerini gördüklerini, ancak deri üzerindeki etkilerinin hala araştırıldığını belirtti.

Kekik yağı kremini kullanan ve tanıtımını yapan ayak bakım uzmanı (podolog) Fritz Bittig de, kremin ayaklarında rahatsızlığı olan birçok hasta üzerinde başarıyla denendiğini, yaralarda, kaşınmalarda ve iltihaplarda çok iyi iyileşme belirtileri görüldüğünü söyledi.

“Bildatlas der medizinischen Fusspflege” (Tıbbi ayak bakımının resimli atlası) adlı kitabın da yazarı olan Bittig, kekik yağı kreminin özellikle enfeksiyonlara karşı mücadelede çok etkili olduğunu ifade ederek, “Bu olağanüstü ürünün dünya çapında yaygınlaşmasını destekliyoruz. En nihayet hastalar için bir umut ışığı doğdu” dedi.