Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Öksürük ve İlaç

    Öksürük ve İlaç

    --------------------------------------------------------------------------------

    Pediatri Birliği Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, öksürüğün aslında vücuttan iltihaplı ve zararlı sıvıların atılması için yararlı olduğunu belirtti.


    Prof. Dr. Murat Tuncer, özellikle kış mevsimlerinde çocukların hastane ve doktora başvurma nedenleri arasında hem Türkiye’de hem dünyada birinci sırada olan öksürüğün, birçok nedene bağlı olarak ortaya çıktığını belirtti. Bu nedenlerden en önemlilerinin sıklık sırasına göre, viral basit üst solunum yolu enfeksiyonları, sinüzit, ev içi hava kirliliği, sigara dumanı, açık havada genellikle büyük şehirlerdeki hava kirliliği ve alerjiler olduğunu vurgulayan Tuncer, şunları kaydetti:
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=43287
    “Öksürük, genellikle solunum yolunda oluşan sekresyonun atılması ve iltihabın öksürük yardımı ile solunum yolundan giderilmesi için vücudun normal ve korunma mekanizmalarından biri olan öksürük refleksinin çalışması sonucu oluşur. Yani öksürük aslında vücudumuzdaniltihaplı ve zararlı sıvıların atılması için yararlıdır. Son zamanlarda çocuklarda öksürüğü kesmek için kullanılan ilaçların ciddi yan etkileri görülmekte ve Amerikan Göğüs Hastalıkları Birliği başta olmak üzere bu konuda alarm verilmektedir. Geçtiğimiz hafta gerek Amerika Birleşik Devletleri gerekse Kanada’da ciddi önlemler alınmak üzere kamuoyu çalışmaları yapılmıştır. Öksürüğü kesmek için kullanılan dekonjestan denilen ilaçlar, çocukların sinir sistemini aşırı uyarmakta ve ateşle birlikte havale geçirilmesine neden olmaktadır. Bir kısmı ise yine aynı yolla hiperaktiviteye ve konsantrasyon bozukluklarına yol açmaktadırlar. Daha az rastlanmakla beraber bazıları ciddi kanama bozukluklarına ve hayati tehlikelere neden olmaktadır.”

    ÖKSÜRÜK KESEN İLAÇLAR İÇİN ALARM...
    Bu tip ilaçların bir diğer ve en önemli yan etkisinin ise öksürüğün altında yatan gerçek nedenin saklanabilmesi, asıl hastalığınuzun sürmesi ve teşhis edilememesi olduğunu vurgulayan Tuncer, şöyle devam etti:
    “Özellikle kuş gribinin gündemde olduğu bu günlerde hastalığın gizlenerek asıl tedavi sürecinin geciktirilmesi tehlikesi de bulunmaktadır. Bu nedenle dekonjestanlar, antihistaminikler, öksürük kesiciler, gereksiz antibiyotikler özellikle çocuklarda kullanılmamalıdır. Tüm dünyada ciddi olarak dikkat çekilen nokta; öksürük kesmek içindeğil yumuşatmak ve kolaylaştırmak için özellikle çocuklarda ilaç dışıyollar kullanılmasıdır. Bunlar serum fizyolojik, bitkisel buharlar gibi yan etkisi olmayan yollardır. İki yaşın altındaki çocuklarda öksürüğün ilaçlarla kesilmesi solunum yollarının çok önemli bir bölümü olan bronşlarda sekresyonun birikmesine ve çok daha ciddi bir tablo olan zatürreeye yol açabilmektedir.”

  2. #2
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: Öksürük ve İlaç

    HANGİ ÖKSÜRÜK TEDAVİ EDİLMELİ?
    Ailelerin çocukların öksürüğü için hemen ilaçla tedaviyi tercih etmemeleri gerektiğini kaydeden Tuncer, hangi öksürüğün tedavi edilmesi gerektiğinin basit bir yaklaşımla bulunabileceğini kaydetti. Tuncer, şunları kaydetti:
    “Ciddi ateşe, kusmaya neden olmayan ve uyumaya ciddi engel teşkiletmeyen, temiz burun akıntısı ve hapşırma ile birlikte olan, solunum sayısını artırmayan, ağız çevresinde morarmaya, beslenme bozukluğuna neden olmayan öksürükler, ilk bir hafta beklenerek basit destek tedavileri ile izlenmelidir. Eğer öksürük uzarsa ve ateş birlikte değilse öncelikle alerjik nedenler gözden geçirilmeli kesinlikle öksürük kesici ilaçlar özellikle tehlikeli olabileceği için çocuklarda kullanılmamalıdır. Konunun ciddiyeti nedeni ile Pediatri Birliği olarak aileleri, özellikle çocuk doktorlarını ve sağlık otoritelerini bu konuda önlem almak üzere uyarmayı bir görev biliyoruz.”

Benzer Konular

  1. Öksürük ve Doğal Tedavisi
    By Mustafa Uyar in forum Sağlık
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 17.Ekim.2018, 11:27
  2. Öksürük Hayat Kurtarıyor!
    By Beyza in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 27.Nisan.2008, 11:41
  3. Öksürük Ne Yapar
    By Mustafa Uyar in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 11.Haziran.2007, 16:40
  4. öksürük kötü bir sorun
    By Mustafa Uyar in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 04.Mayıs.2007, 12:39
  5. Öksürük nedir, nasıl ortaya çıkar?
    By vergun in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 23.Ekim.2006, 05:07

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.