Egzersiz için vakit bulamıyor musunuz? Öğle yemeği vaktinizin birazını stresinizi azaltacak, enerji verecek 30 dakikalık bir egzersize ayırabilirsiniz.


Egzersiz için vakit bulamıyor musunuz? Öğle yemeği vaktinde 30 dakika egzersiz yapmayı deneyebilirsin. Stresi azlatır ve enerji verir. Bu mümkün değilse yatmadan önce veya sabah kalktıktan sonra yarım saatinizi egzersiz yapmaya ayırabilirsiniz.
Meşgul insanlar için öğle vakti iyi bir egzersiz saatine dönüşebilir. Fiziksel ve psikolojik yararlarını görecek, canlanacak ve stresizniz azalacak. Yarım saatlik arayla huzursuzluğunuzu giderecek ve işinizi daha fazla odaklanabileceksiniz. Sıkı bir egzersiz ve öğle yemeği zamanınızı planlamanızı gerektirecektir.

İşte egzersiz için 30 dakika yaratma önerileri

Takviminize öğle arası egzersizi yazın

Pazartesi'den Cuma'ya kadar her öğle arası egzersize gitme fikri pek gerçekçi olmayabilir. Bu nedenle zaman bulabileceğiniz günlere egzersiz yapmayı ekleyin. Egzersiz saatinize de diğer randevularınıza olduğu gibi uyun ve son dakikasına kadar değerlendirin. Eğer patronunuzun buna karşı çıkacağını düşünüyorsanız haftanın bazı günleri öğle yemeği vaktinizi bu şekilde değerlendirmek istediğinizi, bunun sizi daha üretken ve sakinleştireceğini anlatın. Eğer işlerinizi bitirirseniz bu problem olmayacaktır. Eğer terliyorsanız egzersizden hemen sonra duş almanızda yarar var.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=32550

İş yerinin etrafında tur atın
Zamanınız kısıtlıyken en önemli olanı yapmanız gerekiyor. Egzersize gidebilecek kadar şanslı değilseniz, yarım saat iş yerinizin etrafında veya uygun bir yerde bir kaç tur yürüyüş yapın. 3 - 5 dakika da kalp atışlarını hızlandırmayla başlayın. Hedefiniz kaslarınızı çalıştırmak, kilonuzu azlatmak, bedeninizi zindeleştirmek olabilir. Çömelme, saldırı hareketleri de yapabilirsiniz. Bu hareketleri tekrarlayın, daha fazla kalori yaktığınızı göereceksiniz.

Öğle yemeğinizi getirin

Yemeği bekleyerek zaman kaybetmek istemiyorsanız yemeğinizi paket yaparak getirin. Enerjik kalmak, açlığınızı bastırmak için öğle arası öncesi atıştırabilirsiniz. 12 badem veya 6 ceviz iyi bir fikir olabilir. Köy peyniri, elma veya yulaf ezmesi iyi bir seçim olabilir.

Verdiğiniz kaloriyi almayın

Egzersiz sonrası insanlar "300 kalori yaktım, bir cheeseburger yiyebilirim" hatasına düşerler. Bunu yapmayın. Böyle yaparsanız egzersizin tüm yararlarını silebilirsiniz ve hayal kırıklığına uğrarsınız. En son yapacağınız şey başladığınız şeyi sabotaj etmek olmalı.