Pageview yani Sayfa Görüntülüme Değeri Nedir? Niye önemlidir? Öncelikli olarak yazımıza buradan başlayalım.



Sayfa Görüntüleme (Pageview) nedir?


Sayfa Görüntüleme Sayısı, görüntülenen sayfaların toplam sayısıdır. Tek bir sayfanın yinelenen gösterimleri de sayılır

Ziyaretçi sayfayı her tarayıcıdan her sayfa yenileme isteği gönderdiğinde Sayfa Görüntülümü sayısı bir artar. Yani sayfa görüntüle sayısı tarayıcının bir sayfaya ne kadar sayıda istekte bulunduğunun göstergesidir.

Sayfa Görüntüleme Sayısı Niye Önemlidir?

Bir ziyaretçinin web sitenizde fazla zaman geçirmesi iyidir. Ziyaretçilerin çeşitliliği kadar bir ziyaretçinin sitede yaptığı aktivitelerde site kalitesinin bir göstergesidir.

SEBEB #1:
Eğer ziyaretçilerinizin büyük kaynağı arama motorlarıysa (özellikle Google), sayfa gösterim sayısı önemlidir.

Neden?

Basit bir örnek verelim:
Bir ziyaretçinin sitenizi Google ile arama yaparak buldu ve sitenizi açtı. Daha sonra sitenizde aradığı bilgiyi buldu ve tarayıcının geri düğmesine basarak tekrar geri döndü. Her şey çok güzel gözüküyor. Fakat bizim için normal olarak gözüken bu ziyaret GOOGLE amca için ne yazık ki bu kadar basit gözükmüyor. Google sitenizi ziyaret eden kişinin sayfanızda istediği bilgiyi bulamadığını ve aramayı devam ettiğini düşünüyor. Eğer aramaya devam ederse ne yazık ki sizi cezalandırıyor ve kullanıcının arama yaptığı anahtar kelime için sizin web sitenizi SERP(Search Engine Result Page – Arama Motoru Sonuç Sayfası) ismi verilen arama sonuçları sayfasından çıkarıyor veya daha alt sıralara gönderiyor.

Peki ne yapabiliriz?

SEBEB #2:
Eğer web sitenizde CPM(Cost Per Mile veya Cost Per 1000 views) (1000 Gösterim başına ödenen miktar) reklamları bulunduruyorsanız, sayfa gösterim sayısı para kazanmanız için çok önemlidir. Ne kadar sayfa gösterimi yaparsanız o kadar çok para kazanırsınız.

SEBEB #3:
Daha iyi Alexa sıralaması: Her ne kadar Alexa kesin bilgi vermesede, ama hala doğrudan reklam teklifi almak için veya BuySellAds gibi reklam ajansı ile reklam satmak için büyük bir faktör.Daha fazla sayfa gösterimi daha iyi Alexa sıralaması elde ettirir.

Bu nktadan sonra devam etmeden önce Bounce Rate diye adlandırılan Hemen çıkma oranından bahsedelim. Hemen çıkma oranı ile Sayfa Gösterim Sayısı birbirleriyle oldukça ilişkilidir.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=131205

Bounce Rate Hemen Çıkma Oranı Nedir?

Basitçe ifade etmek gerekirse hemen çıkma oranı sayfa gösterim oranının tersidir diyebiliriz. Hemen Çıkma Oranı ziyaretçinin web sayfasındaki başka bir sayfaya girmeden çıkması sayıdır. Hemen çıkma oranı ne kadar küçük olursa o kadar iyidir.

Eğer siz sayfa gösterim sayısını artırabilirseniz hemen çıkma oranı da buna bağlı olarak düşecektir.

Hemen Çıkma Oranı Nasıl Hesaplanır?

Hemen Çıkma Oranı = (Bir sayfa gösterimi sonraki ziyaret/ Toplam Ziyaret Sayısı) ×100

Şimdi Asıl Konumuza Dönelim:

Sayfa Gösterim Sayısını Nasıl Artırırız? Hemen Çıkma Oranını Nasıl Düşürürüz?

Konuyla İlgili Yazıları Gösterim:
Devamı için : http://www.jn7.net/seo/sayfa-goruntu...gerini-dusurme