Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    veli toplantı tutanağı

    KEMAL ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE
    İZMİR


    2006-2007 öğretim yılının I. veli toplantısı 18 Ekim 2006 tarihinde saat 13:30’da Konferans Salonunda aşağıdaki gündeme göre yapılacaktır.


    Bilgi ve gereğini arz ederim.
    16.10.2006


    M.Akıncı
    Murat AKINCI Nesrin BEYRET Ali Rıza GENÇ Duygu ÖZGÜÇ

    6/C Sınıfı Rehb.Öğretmeni 6/A Sınıfı Rehb.Öğretmeni 6/D Sınıfı Rehb.Öğretmeni 6/B Sınıfı Rehb.Öğretmeni

    GÜNDEM

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    1.Toplantının açılışı.
    2.Toplantı gündeminin okunması,yeni gündem maddelerinin belirlenmesi.
    3.Tanışma,
    4. Okulu ve şartlarını tanıtma,
    5. Çalışma tekniği bakımından,
    6.Temizlik,
    7.Devam durumları,
    8.Kötü alışkanlıklar,
    9.Başarı durumları,
    10.Ders araç-gereç durumu,
    11.Sınıflara “veli temsilcisi” seçimi ve veli temsilcisinin görevleri
    12.Velilerin tavsiye ve görüşleri,öğretmenlerin tavsiyeleri
    13.Dilek ve Temenniler,
    14.Kapanış.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    UYGUNDUR.
    16.10.2006
    Bedriye AVCI
    Okul Müd.
    KEMAL ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜ
    2006-2007 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
    6. SINIFLAR, I.VELİ TOPLANTISI TUTANAĞIDIR.


    Toplantı Tarihi : 18 / 10 / 2006
    Toplantı Yeri : Kemal Atatürk İlköğretim Okulu Konferans Salonu
    Toplantı Saati : 13.30
    Toplantı No : 1

    GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=105047


    1-TOPLANTININ AÇILIŞI :
    Toplantı 6/A sınıfı rehber öğretmeni Nesrin BEYRET’in açış konuşmasıyla başladı.

    2- TOPLANTI GÜNDEMİNİN OKUNMASI,YENİ GÜNDEM MADDELERİNİN BELİRLENMESİ
    Toplantı gündemi okunarak ayrıca eklenilmesi tavsiye edilen gündem maddesi olup olmadığı soruldu,gündem maddeleri yeterli bulunarak toplantıya geçildi.

    3-TANIŞMA:
    Öğrenci velileriyle tek tek tanışıldı. Öğrenci başarısında okul,öğretmen ve veli arasındaki iletişimin kalitesinin önemi üzerinde durularak,öğrencilerin daha yakından takip edilmesi ve ilgilenilmesi gerektiği vurgulandı.

    4-OKULU VE ŞARTLARINI TANITMA:
    Okuldaki fiziki yetersizlik dile getirilerek eldeki mevcut olanaklarla eğitim ve öğretimde istediğimiz ve amaçladığımız hedeflere ulaşma konusunda samimi bir gayret içinde olunduğu belirtildi. Mevcut durumun daha da iyileştirilmesi konusunda velilerin de duyarlı davranması gerektiği ifade edildi.

    5-ÇALIŞMA TEKNİĞİ BAKIMINDAN:

    Plansız ve programsız çalışmalar öğrenciyi derslerden uzaklaştırır,bu bakımdan özellikle evde öğrencilerimizi planlı ve programlı çalışmaya yöneltmemiz gerekmektedir Okulda gerekmediği durumlarda öğrencilerimize ödev verilmemektedir. Ancak okulda öğrenilen bilgilerin ve derslerin evde düzenli olarak tekrarının yapılması öğrenmeyi ve anlamayı hızlandırır. İşte burada görev velilerimize düşmektedir; bu tekrarın veya verilen ödevlerin yapılmasının takibi, denetlenmesinin yapılması öğrenmenin kalıcılığı açısından önemlidir. Bu yüzden düzenli olarak kontroller yapılmalı ilgilenilmelidir.
    Yalnız bu kontrollerin baskı altında, tutucu, bıktırıcı tutum ve sözlerden uzak olması gerekmektedir. Aksi taktirde bunlar öğrenciyi daha fazla ders ve okuldan uzaklaştırır, soğutur.

    6-TEMİZLİK:
    Temizlik alışkanlığı öğrencinin okuldan önce evde öğreneceği bir alışkanlıktır. Çocuklarımıza vücudunu, üstünü ve çevresini temiz tutmasını öğretmek gereklidir; bu büyüme çağındaki bir insanın öğrenmesi gereken temel alışkanlıklardandır. Bu açıdan öğrencinin evde önlük, pantolon, ceket, çorap vb. giysilerinin temiz tutulması ve bu alışkanlığın sizler tarafından verilmesi, okula gelirken bu açıdan kontrol edilmesi önemlidir.
    Kız çocuklarımızın saçları taralı, uzun ise örülmüş olması; Erkek çocuklarımızın saçları kısa olması; ve tüm öğrencilerimizin haftalık ve günlük bakımlarının yapılmış olarak okula gelmesi sizlere düşmektedir.
    Özellikle çocuğumuz hasta ise okula gönderilmemesi hem öğrenci hem de diğer arkadaşları için yararlı bir harekettir. Ağız ve diş sağlığı en çok ihmal edilen alışkanlıklardan biridir, buna önem verilmesi çocuklarımızın sağlığı açısından önemli olduğundan evde bu alışkanlığın verilmesi yine sizlere düşmektedir.




    7-DEVAM DURUMLARI:

    Öğrencilerimizin zamanında dersler gelmemesi: Yani geç gelmeleri hem derslerimizin bölünmesi hem de öğrencilerimizin motivasyonunun bozulmasına neden olan bir durumdur. Bu yüzden çocuklarımızı zamanında okula yollamak veya neden geç kaldıklarını bildiren bir yazı vermek gerekmektedir. Ayrıca öğrenciyi bu konuda sık sık kontrol etmek takibini yapmak öğrenci ve sizler açısından gerekmektedir.
    Tüm bunların yanı sıra öğrencilerimizin gelmediği günlerde sizin bilginiz dahilinde gelmediğine dair imzalı bir tezkere getirmesi öğrencimizin hangi günlerde okuldan kaçtığının ve devamsızlık konusunda sizin tarafınızdan kontrolünün yapılmasının sağlanmasına yarar.
    Ayrıca belirli aralıklarla okula uğrayıp öğrencilerimizi kontrolde bu açıdan etkili bir yoldur.

    8-KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR:

    Çocuklarımızı çevremizde bulunan kötü alışkanlıklara ve bu alışkanlıklara sahip insanlardan uzak tutmak önemlidir. Özellikle son zamanlarda artan bu alışkanlıklarla mücadelede okul idaresi ve biz öğretmenlerin tek başına çabaları yetmemektedir. Hem bizlerin hem de sizlerin karşılıklı iletişim ve anlayış içinde birbirimize destek olarak bunların önüne geçmemiz gelecek açısından gerekmektedir. Evde de okula paralel olarak hem hareketlerimizle hem de yalan, kötü söz söyleme, kavga vb. gibi hareketlerin yanlışlığını vurgulamak bunların önüne geçmede önemli bir aşamadır. Öğrencilerimizi okulda ve dış çevrelerinde sürekli gözetim altında tutmalı, sınıf ve şube öğretmenleri ile diyalog halinde olmalısınız. Bu sayede öğrencilerimizi bize ve topluma faydalı hale getirmede büyük bir yol kat ederiz.

    9-BAŞARI DURUMLARI:
    Öğrencilerimizin başarısını sadece okul ve derslere değil tüm hayatlarına yaymak gerekmektedir: Bu açıdan her konuda bizler ve sizler iş birliği yapmak zorundayız.Bu açıdan hepinizi her zaman bekliyoruz. Öğrencilerimizin tertip ve düzenlerinin yanında tüm öğretmenleri ile sürekli diyalog halinde bulunmanızda alınacak karar ve önlemlerin konuşulması ve başarının sağlanması bakımından gereklidir.

    10-DERS ARAÇ VE GEREÇ DURUMU:

    Öğrencilerimizin okula gelirken ders araç ve gereçlerinin kontrol edilmesi eksiklerinin tamamlanması, yıpranmış olanların uygun bir zamanda onarımı ve bakımının yapılması bu öğrencilerimizin kişiliklerinin sağlıklı olarak gelişmesinde yardımcı olmaktadır. Bu işlerin düzenli olarak aksatılmadan yapılması sizlere düşen görevlerdendir.

    11.SINIFLARA “VELİ TEMSİLCİSİ” SEÇİMİ VE VELİ TEMSİLCİSİNİN GÖREVLERİ:
    Okul-veli-öğretmen arasında daha etkili bir işbirliği;sınıf ihtiyaçlarının tespiti,sınıf ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda toplanan paraların takibi ve harcanmasını için “Sınıf Veli Temsilcisi” seçimi yapıldı.Buna göre;

    6/A Sınıfı Veli temsilciliğine Fazile BİRLİK;6/B Selma AKGÜL;6/C Gurbet METE ve Sabahat ESEN; 6/D Hülya YILMAZ ve Lina SAVCI seçildi.

    12-VELİLERİN-ÖĞRETMENLERİN TAVSİYE VE GÖRÜŞLERİ:
    Öğrenci velileri:Okuldaki fiziki durumun daha da iyileştirilmesi gerektiği,disiplin anlamında ise sevgi ve anlayışa dayalı etkili bir yaklaşımın ortaya konması gerektiği vurgulandı.Okul içinde Teknoloji kullanımının (bilgisayar,internet kullanımı) gerçekleştirilmesi istendi.Çocuklarının ödevlerini yaparken kaynak araç gereç konusunda uzak semtlere gittiklerini,bunun da kendilerini kaygılandırdığı söylendi;bu doğrultuda okul kütüphanesinin zenginleştirilmesi istendi.Öğretmen eksikliği dile getirilerek,bununla ilgili nelerin yapıldığı kendilerine aktarıldı.







    ÖĞRETMENLERİN TAVSİYELERİ:
    SAYIN VELİ; çocuğunuzun derslerdeki başarısı için aşağıdaki hususlara önem veriniz.


    1. Çocuğunuzun sağlık durumu ile yakından ilgileniniz. Hastalıklardan bir kısmı, çocuğun hayat enerjisini önemli ölçüde azaltarak onu dermansız bırakır. Bir kısmı ise; doğurdukları devamlı acı ve ağrılar yüzünden çocuğun ilgi ve dikkatini ders konuları üzerinde toplamasına engel olur. Sağlık durumu çocuğun okul başarısına etki ettiği gibi bazı rahatsızlıkların bilinmemesi veya tedavi ettirilmemesi birtakım uyumsuz davranışların da sebebi olacaktır.

    2.
    Çocuğunuzu kahvaltı ettirmeden veya yemek yedirmeden kesinlikle okula göndermeyiniz. İlköğretimdeki çocuk hızlı bir büyüme ve gelişme dönemindedir. Bu konuda titiz olunuz. Yemeklerini zamanında yediriniz.

    3.
    Çocuğunuzun kılık- kıyafetine özen gösteriniz. Kıyafetlerinin okul kurallarına uymasına ve temizliğine dikkat ediniz.

    4.
    Çocuğunuzun derslerinin ve davranışlarının daha iyiye yönelmesi için, öğretmenlerle sıkı bir işbirliği kurunuz. Veli toplantılarına mutlaka katılınız.

    5.
    Çocuğunuzun yaşamındaki en etkili çevre aile çevresidir. Çocuk yaşamında en çok etkili örnekleri ailesinden alır. Anne-baba olarak tüm davranışlarınızla çocuklarınıza örnek olunuz.

    6.
    Çocuğunuzu iyi tanıyınız. Çocuklardan yapamayacağı şeyleri istemeyiniz. Onları yeteneklerinin ötesinde başarı göstermeye zorlamayınız.

    7.
    Çocuğun tüm arzularının yerine getirilmesi ona her istediği şeyi yapabileceği, elde edilebileceği kanısının verilmesi veya tam tersi isteklerinin çok sınırlandırılması, hiç yerine getirilmemesi çeşitli uyumsuz davranışlar geliştirmelerine neden olacaktır. Bu konuda titiz olunuz.

    8.
    Çocuğunuza yeteri kadar harçlık veriniz. Harçlığını mümkünse aylık veya haftalık olarak toptan veriniz. Böylelikle kendisini yönetmesini öğrenecek ve sorumluluk kazanacaktır.

    9.
    Çocuklarınızı başka çocuklarla veya kardeşleri ile mukayese etmeyiniz. Her insanın sahip olduğu nitelikler farklıdır. Onları olduğu gibi kabul ediniz.

    10.
    Çocuklarınızı korkutmayınız. Fazla baskılardan, bedeni cezalardan, olmayacak sınırlamalar koymaktan kaçınınız.

    11.
    Çocuklarınızın belli davranışları için anne-baba olarak değişik davranış göstermeyiniz, aynı şekilde davranınız.

    12.
    Çocuklarınızla iyi notların yanında zayıf not almasının da normal olduğunu ve çalışmakla durumunu düzeltebileceğini telkin ediniz.

    13.
    Çocuğunuzun okul yaşantısı ile ilgileniniz. Anlattıklarını dinleyiniz.

    14.
    Çocuğunuzun okul dışındaki arkadaşlarının kontrol ediniz.

    15. Çocuğunuzun okul ve öğretmenler hakkında şikayetleri olursa onu dinledikten sonra okul yönetimi ve öğretmenler ile görüşünüz.


    16. Öğretmenler öğrencisinden makul olan ders araç ve gereçlerini almasını istemişlerse, bunları zamanında ve yeterince temin ediniz.

    17.
    Ders çalışırken, çocuğunuzu ev işi, çarşı, Pazar işi için kaldırmayınız.

    18.
    Çocuğunuzun mümkün olduğu kadar sosyal yaşantılar içinde, sosyal olmasını sağlayınız. Okul ve çevresindeki sosyal faaliyetlere katılmasına izin veriniz.

    19.
    Çocuğunuzu sık sık eleştirmeyiniz. Hele bunu başkalarının yanında asla yapmayınız. Onun aşağılık duygusuna kapılmasını önleyiniz.

    20.
    Beğendiğiniz takdir ettiğiniz taraflarını söyleyiniz. Onun kendine güven duymasını sağlayınız. Çocuklarınız arasında ayrım yapmayınız. Çocukları kıskandırmayınız. Hepsine sevgi ve ilgi gösteriniz.

    21.
    İçinde bulundukları yaşlarda arkadaş çocuğunuz için çok önemlidir. Arkadaşı olmasına, iyi arkadaş seçmesine yardımcı olunuz.

    22.
    Tv izlemede çocuğunuza iyi alışkanlıklar kazandırınız. Sürekli TV izlemek çocuğunuzun başarısını olumsuz yönde etkiler. Ancak bunu zor kullanarak değil ikna ederek gerçekleştiriniz.

    23.
    Çocuğunuzun okuluna ve eve zamanında gelişini sağlayınız, varsa geç kalma alışkanlığını önleyiniz.

    24.
    Evde çocuğunuza rahat bir çalışma ortamı hazırlayınız. Çocuklarınızın zararlı alışkanlıklar edinmesine engel olunuz. Onları zararlı alışkanlıklara karşı duyarlı hale getiriniz.

    25.
    Çocuklar önünde yapılan tartışmalar, kavgalar onları mutsuz, güvensiz ve endişeli olmalarına neden olur. Sorunlarınızın yanında konuşmayınız, münakaşa etmeyiniz.

    26.
    Çocuğunuzun çeşitli sorunları için sınıf öğretmenine baş vurunuz.

    27.
    Çocuğunuzun evde ders çalışmasını kontrol ediniz. Ancak sürekli şekilde “dersine çalış” ikazı olumsuz etki yapmaktadır. Ona güvendiğinizi belli ederek uyarınız.

    28.
    Çocuğunuzun okula devam durumunu yakından izleyiniz.

    29.
    Çocuğunuzun yanında ona uygulanan eğitimin tartışmasını yapmayınız. Okul ve öğretmenler ile ilgili görüşlerinizi çocuğun yanında açığa vurmayınız. Çocuğunuzun çalışma programı yapmasına, uygulamasına yardımcı olunuz. Planlı çalışma üzerinde durunuz.

    30. Çocuklarınıza karşı sabırlı, soğuk kanlı ve anlayışlı olunuz. Doğal olarak onlar hata yapacaklardır. Kusurları ve kötü hareketleri olacaktır. Çocuklar düşündüğünüz, istediğiniz gibi tavır ve davranışlar göstermiş olsalardı ailede ve okulda eğitim denilen şeye gerek kalmazdı


    13-Eğitim-öğretimde ve yaşamda başarı konusunda iyi dilek ve temennilerle toplantı kapatıldı.

    Murat AKINCI Nesrin BEYRET Ali Rıza GENÇ Duygu ÖZGÜÇ

    6/C Sınıfı Rehb.Öğretmeni 6/A Sınıfı Rehb.Öğretmeni 6/D Sınıfı Rehb.Öğretmeni 6/B Sınıfı Rehb.Öğretmeni


    Okul Rehber Öğretmeni
    alıntı

  2. #2

    Üyelik tarihi
    13 Haziran 2008
    Yaş
    54
    Mesajlar
    4
    Tecrübe Puanı
    16

    Standart Yanıt: veli toplantı tutanağı

    teşekkürler

  3. #3
    ekvator_40
    Misafir

    Standart Yanıt: veli toplantı tutanağı

    tşklerr

Benzer Konular

  1. 3.sınıf 2.dönem başı veli toplantı tutanağı
    By yağmuryürek in forum 3. Sınıf Etkinlikler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 24.Haziran.2011, 14:30
  2. 1. sınıf sene başı veli toplantı tutanağı örneği
    By Mustafa Uyar in forum 1. Sınıf Etkinlikler
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 15.Eylül.2010, 20:21
  3. 1. sınıf 1. dönemsonu veli toplantı tutanağı örneği
    By Mustafa Uyar in forum Toplantı Tutanak Örnekleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 03.Nisan.2010, 00:12
  4. 1. sınıf 2. dönem veli toplantı tutanağı örneği
    By Mustafa Uyar in forum 1. Sınıf Etkinlikler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06.Ekim.2009, 22:30
  5. 1. sınıf sene başı veli toplantı tutanağı
    By Mustafa Uyar in forum 1. Sınıf Etkinlikler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06.Ekim.2009, 22:17

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.