Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1

    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Yaş
    47
    Mesajlar
    3,709
    Tecrübe Puanı
    65

    Atatürk'e Hakaret Gibi Resimler!

    24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta kutlanırken, üç ayrı yerde törenlerde asılan Atatürk posterleri rahatsızlık yarattı. İşte Atatürk'e hakaret gibi üç farklı resim...
    Antalya'da Milli Eğitim Müdürlüğü’nce asılan poster büyük tepki çekerken, Kuşadası ve Edirne'de de Ulu Önder'e benzemeyen resimler asıldı...
    Öğretmenler Günü için Antalya’daki ilk tören Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenirken, törene, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ile eğitimciler ve öğrenciler katıldı. Törende Milli Eğitim Müdürü Gülay, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Ardından, Haşim İşcan Kültür Merkezi’ne geçildi. Buradaki törene, Antalya Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Başsavcı Osman Vuraloğlu, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

    ATATÜRK’E BENZEMEYEN RESİM ŞAŞKINLIĞI

    Şiirlerle, konuşmalarla ve müzik gösterileriyle oldukça kapsamlı olan ve yaklaşık 2,5 saat süren törende izleyiciler, sahnedeki Türk bayraklarının arasında asılan dev Atatürk resminin, Ulu Önder’e benzememesinin şaşkınlığını yaşadılar.
    Program kesintisiz devam ederken, Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin eğitimde dünya lideri ya da örnek gösterilebilecek bir ülke olmamasına rağmen Atatürk ilke ve değerlerinden aldığı güçle çağdaşlık seviyesinde ön sıralarda olduğunu söyledi.
    Türkiye’deki okuma-yazma oranının artırılmasında son yıllarda önemli gelişme kaydedildiğini dile getiren Özeroğlu, Antalya’da da son dört yılda 25 bine yakın kişiye okuma-yazma öğretildiğini vurguladı.
    Türkiye’nin bağımsızlığını kazanması için büyük mücadeleler verdiğini, bu nedenle başka ülkelerin dayatmalarına maruz kalınamayacağını dile getiren Özeroğlu, öğretmenlere seslenerek, şunları söyledi:
    "Bağımsızlığımızı, bölünmez bütünlüğümüzü ve anayasal haklarımızı sizlerin yeni kuşaklara da öğreteceği bilgilerle koruyacağız. Öğretmenlere de büyük görev düşüyor. Bu bağımsız ülkeyi, değerlerinden vazgeçilmez hale getireceksiniz." Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da öğretmeni sevmenin, milleti ve Başöğretmen Atatürk’ü sevmek olduğunu kaydederek, Atatürk’ün en büyük öğretmen olduğunu vurguladı.
    Öğretmenlerin bütün kazancının, yetiştirdiği çiçeklerin en güzel şekilde büyümesi olduğunu ifade eden Gülay, sevgi, özveri ve çaba isteyen öğretmenliğin, dünyanın en zor mesleklerinden olduğunu söyledi. Gülay, öğrencilerden de Atatürk ve Cumhuriyet değerlerini koruyarak ülkeyi sahip çıkmalarını istedi.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, çocukları ailelerinden sonra öğretmenlerinin yetiştirdiğini belirterek, öğretmenlerin en zor şartlarda, en ücra köşelere ulaşarak, eğitmeyi ve öğretmeyi ideal haline getirdiklerine değindi. Türel, öğretmenlerin Türkiye’nin çağdaş dünyayı normlarını yakalamasında çok önemli çabalar gösterdiklerini belirtti.
    Kaynak: ReformTürk
    http://www.reformturk.com/showthread.php?p=14771

    ÖZEROĞLU: "GARİP ATATÜRK’E BENZEMEYEN BİR RESİM"

    Tören, emekli öğretmenlere konuklar tarafından çiçekler verilmesi, adaylığı sona eren öğretmenlerin yemin etmesi, şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında derece giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ve müzik gösterileriyle sona erdi.
    Tören sonunda gazetecilerin Ulu Önder’e benzemeyen Atatürk resmine ilişkin sorularını yanıtlayan Antalya Vali Yardımcısı Necdet Özoğlu, tören programının çok güzel ve etkileyici olduğunu ancak, resmi kendisinin de beğenmediğini söyledi. Özeroğlu, şunları kaydetti:
    "Rahatsız olduğumu söylemeliyim. Ben de beğenmedim. Garip, Atatürk’e benzemeyen bir resim. Tören programı sırasında kaldırmak ters olurdu. Bu çok anlamlı değil. O aşamadan sonra törenin içerisinde değiştirilmesi de uygun değil.
    Bütün herkes rahatsız oldu, milli eğitimciler dahil olmak üzere..." Resimle ilgili tören sırasında yetkililere uyarıda bulunup, bulunmadığına ilişkin soruya da Özeroğlu, "Uyarım oldu zaten. Söyledim milli eğitim müdürüne (bu niye burada dedim). Bu resim bir daha kullanılmamalı" yanıtı verdi.
    Bu konuda bundan sonraki programlar için daha dikkatli olunması yönünde uyarısı olup, olmadığı sorusuna da Özeroğlu, "Yaparlar zaten. Milli Eğitim buna dikkatlidir. Bilinçli bir davranış değil" dedi.
    Yaşanan rahatsızlık ve resimle ilgili herhangi bir yaptırım olup, olmayacağına ilişkin soruya ise tepki gösteren Özeroğlu, "Ne gereği var sonuçta Atatürk resmi. Oraya Atatürk için kondu. Yaptırım ne? Kasıt yok" diye konuştu.
    Gazetecilerin soruları sırasında Vali Yardımcısı Özeroğlu’na bilgi veren milli eğitim müdürlüğü yetkilileri, resmin öğretmenlikten emekli olan "Antalya’nın ünlü bir ressamı" tarafından yapıldığını söylerlerken, Özeroğlu, resmin bir daha kullanılmamasını istedi.
    Özeroğlu’nun, gazetecilerin sorularının ardından tören çıkışında resimle ilgili görüşlerini Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak’la paylaştığı görüldü. Altıparmak’ın da resmi beğenmediğini dile getirdiği görüldü.
    Eleştirilen Atatürk resminin altında "Yılmaz" imzası yer alırken, resimde Ulu Önder’in elmacık kemikleri, burnu ve dudağının orijinalinden oldukça farklı olduğu dikkati çekti.

  2. #2
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: Atatürk'e Hakaret Gibi Resimler!

    Bunlar Tam Salak ÜstÜ

  3. #3

    Üyelik tarihi
    14 Ekim 2007
    Yaş
    34
    Mesajlar
    22
    Tecrübe Puanı
    17

    Standart --->: Atatürk'e Hakaret Gibi Resimler!

    BUNU YAPANDA YAPTIRANDA BASTIGI VATAN TOPRAGINDAN UTANSIN TAM Bİ REZİLİK....bunlar atamıza böglemi saygı gösteriyorlar

Benzer Konular

  1. Hakaret kelimesinin eş anlamlısı nedir?
    By Mustafa Uyar in forum Eş Anlamlı Sözcükler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 08.Mayıs.2013, 13:59
  2. gerçek gibi resimler
    By Mustafa Uyar in forum İlginç Resimler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 20.Nisan.2013, 22:57
  3. Atatürk'ün sanata verdiği değer,Atatürk'ün sanat anlayış
    By Beyza in forum Mustafa Kemal Atatürk
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 02.Mart.2010, 20:07
  4. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 11.Temmuz.2008, 23:01
  5. Atatürk Gibi Düşünmek
    By soleil in forum Kitap Özetleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 07.Mart.2008, 12:03

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.