200-200 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU LİSESİ KİMYA ÖĞRETMENLERİ 2. DÖNEM ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞIDIR.


Toplantı Tarihi :

Toplantı No: 2

Toplantı Yeri : Labaratuvar

Toplantı Saati : 12:00

GÜNDEM MADDELERİ :

1-Açılış ve yoklama
2-Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması
3-1.Dönem zümre kararlarının gözden geçirilmesi
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=104792
4-Kaynak araç ve gereçlerin gözden geçirilmesi
5-2488-2104-2212 sayılı Tebliğler Dergisinden Atatürk İlke ve İnkılaplarının derslerde işlenmesi
6-2.Dönem için başarıyı arttıracak önlemlerin görüşülmesi
7-Ölçme ve değerlendirmenin gözden geçirilmesi.
8-Ödev toplama tarihlerinin belirlenmesi ve değerlendirme şeklinin açıklanması
9-Öğrenci , öğretmen ve veli işbirliğinin gözden geçirilmesi
10-Diğer zümre öğretmenleriyle işbirliği
11-Dilek ve temenniler

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ:

1- 22.02.2006 TARİHİNDE SAAT 12.00’de Kimya Dersi öğretmenleri Enver AÇAR ve Neşe ÇAM yukarıda belirtilen gündem maddelerini görüşüp karara bağlamak için toplanmışlardır.
2- Atatürk ve Türk Milli Eğitimine emeği geçenler için 1dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu.
3- 1.dönem zümre kararları gözden geçirilerek , alınan kararların uygulandığı görüldü.
4- I. Dönem zümresinde belirtilen kaynak araç ve gereçler aynen kullanılmasına karar verilmiştir.
5- 2104-2212 sayılı Tebliğler Dergisinden Atatürk İlke ve İnkılaplarının derslerde işlenmesine dikkat edilmesine, 2488 sayılı (Mayıs98) Tebliğler Dergisinde yer aldığı gibi Atatürk’ün ‘’Akla , bilime , tekniğe , teknolojiye , sanata ve sanatçıya ‘’ verdiği önemle ilgili konuları içeren konuşmaların hazırlanarak derslerde işlemeye devam edilmesine karar verildi.
Atatürk’ün ‘’Bilim ve teknik için sınır yoktur.’’ Özdeyişinin günümüzdeki uzay çalışmaları örnek verilerek anlamının büyüklüğü ve önemi üzerinde durulacak.
Atatürk’ün ‘’Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.’’ Özdeyişinin bilimin hızla geliştiği bu çağdaki etki alanı önemi açıklanacak.
Atatürk’ün bilim ve fenne, fennin uygulanması olan tekniğe ne kadar önem verildiğini ifade eden Bursa nutuklarındaki ‘’Hakiki rehberimiz ilim ve fen olacaktır.’’ şeklindeki sözleri üzerinde durulacaktır.
Atatürk’ün ‘’İstikbal göklerdedir.’’ sözünün anlamı belirtilerek ; Atatürk zamanında kurulan fabrikalar ve fen kuruluşlarının , O’nun fen ve tekniğe dayalı sanayiye verdiği önemin açık bir kanıtı olduğu ve bunların önemi belirtilecektir.
Osmanlı Döneminde kullanılması güç olan arşın , dirhem, okka gibi uzunluk ve ağırlık birimleri ile ölçü sistemleri yerine , daha kolay kullanılır , pratik metrik sistemin , gr ve kg ölçülerinin konulmasının Atatürk’ün emirleriyle gerçekleştirildiği açıklanarak bunların önemine değinilecektir.
6-2.dönemin daha başarılı geçmesi için ;öğrencilerin derse hazırlıklı gelmelerini sağlamak için bir sonraki işlenecek konu söylenerek konu başlık olarak hissettirilmeli.Öğrencilerle birlikte dersi işleyerek dersi çekici hale getirmeye çalışılmalıdır. Bu konuda:
a)Ünite değerlendirme testlerin uygulanması,
b)Geri bildirimde bulunma
c)Yetiştirme kurslarının açılması ve ÖSS hazırlık kurslarına ağırlık verilmesi
d)Danışmanlık görevlerinin yapılması
e)Diploma notu derecesinin önemi,
f)Anadolu Lisesi 9.sınıflarla YDA 9.sınıfların 2.Dönem 2.yazılı sınavlarının ortak yapılması
g)Bilgi Teknolojisi kullanımında İnternet imkanlarından öğrencilerin yararlanmasını sağlamaya yönelik teşvikte bulunulması konusunda görüş birliği sağlandı
h)Öğrencileri bilimsel araştırmalara teşvik edici güncel olaylardan da derslerde bahsedilmesi
ı)Bilim ve Teknik Dergisinin tanıtımı yapılarak öğrencilerin dergiyi takip etmeleri hususunda teşvik edilmeleri
7-Daha etkili bir öğretim için öğrencilerin bireysel bilgi ve deneyim farklılıklarını ilgilerini, birikimlerini, ve olgunluklarını dikkate alarak sınıf içi davranışları ve derse yaklaşımları göz önüne alınarak ölçme ve değerlendirmesinin yapılmasına karar verildi.

8-Yıllık ödevlerin toplanma tarihi olarak Nisan ayının son haftası olması konusunda karar alınmıştır.Yıllık ödevler değerlendirilirken puanlamanın 1.dönem zümrede alınan karar doğrultusunda aşağıdaki gibi uygulanması belirlendi.
ÖDEVLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Temizlik : 5 Puan
Tertip düzen : 5 Puan
Zamanında teslim : 5 Puan
Kaynak belirtme : 5 Puan
Bilgilerin toplanması :30 Puan
Doğru yorumlama :50 Puan
9-Başarı oranını arttırmak için , öğrencilerle ve velilerle daha sık görüşülmesine devam edilmesi konusunda karar alındı..Ayrıca başarısı düşük öğrencilerin velileriyle birebir görüşüp başarılarının arttırılması için gerekli önlemlerin birlikte alınmasına karar verildi.Velilere , öğrencilere olabildiğince iyi bir çalışma ortamı sağlamaları , anlayışla yaklaşmaları , özellikle her türlü şiddetten uzak durmaları , bu süreçte öğrencilerin olumlu ya da olumsuz davranışlarının öğretmenlerle paylaşılmasını önerilecektir.Öğrencilerin başarılı oldukları durumlarda velilerle birlikte ödüllendirme yapılmasına karar verildi.
10- Matematiksel bağıntıların çok sık kullanıldığı konularda matematik öğretmenleriyle , ısı,özısı birimlerinin kullanılması konusunda Fizik öğretmenleriyle işbirliği yapılmasına devam edilmesine karar verilmiştir.
11- 200-200 Eğitim-Öğretim yılı 2.kanaat döneminin sağlıklı ve başarılı geçmesi dileğiyle toplantıya katılanlara teşekkür ederek toplantı bitmiştir.



Zümre Öğretmenleri

Enver AÇAR Neşe ÇAM
Kimya dersi Öğretmeni Kimya dersi Öğretmeni



UYGUNDUR
22/02/2006
Hilmi ÖZBEK
Okul Müdürü