Pinokyo da Masonmuş!Ünlü çocuk kahramanı Pinokyo'nun bir mason olduğu öne sürüldü. Masonların yayın organı Tesviye Dergisi'nde Masonların TBMM Başkanlığı ve Bakanlık yaptıkları da ileri sürülüyor.
Hür ve kabul Edilmiş Masonlar büyük Locasının yayın organı olan Tesviye dergisinin Mayıs 2006 tarihli son sayısında "Pietre – Stones web sitesinde, Giovanni Malevolti Kardeşin makalesinden derlenmiştir" ibaresi ile yayınlanan yazıya göre göre, Pinokyo kitabı açılır açılmaz insanlar Mosnik bir mabede giriyorlar.

"Pinokyo’nun yaratıcısı Carlo Collodi 1848 ‘de “ II Lampione ”
( Fener ) adında ve “ karanlıkta kalanları aydınlatmayı amaçlayan ” bir dergi çıkarıyordu. Collodi, 1848 ve 1859 özgürlük savaşlarına gönüllü olarak katıldı, Garibaldi ile birlikte İtalyan Birliğini gerçekleştiren Mazzini’nin müridi olarak tanınır. Collodi 1881 yılında Pinokyo’yu yayınlar" denilen yazıda şu ifadeler yer alıyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=9950

"Pinokyo’nun yaratıcısı Carlo Collodi 1848 ‘de “ II Lampione ”
( Fener ) adında ve “ karanlıkta kalanları aydınlatmayı amaçlayan ” bir dergi çıkarıyordu. Collodi, 1848 ve 1859 özgürlük savaşlarına gönüllü olarak katıldı, Garibaldi ile birlikte İtalyan Birliğini gerçekleştiren Mazzini’nin müridi olarak tanınır. Collodi 1881 yılında Pinokyo’yu yayınlar."
MASONLAR: TBMM BAŞKANLIĞI VE BAKANLIK YAPTIK

Derginin son sayısında ayrıca ünlü sinema sanatçısı Ayhan Işık, Sosyolog Ziya Gökalp, Şeyhülislam Musa Kazım Efendi, Gazi Osman Paşa, Koca Mustafa Reşit Paşa, Gazeteci Hüseyin Cahit Yalçın, Mithat Paşa, TBMM Reislerinden Kazım Özalp, Milli Eğitim Bakanlarından Mustafa Necati, İstanbul Valisi F. Kerim Gökay ve Lütfi Kırdar ile Enver Ziya Karal, Ahmet Rasim, Reşat Nuri Gültekin gibi isimlerin Mason olduğun ifade ediliyor ve şu ifadeler yer veriliyor:

"TBMM Başkanlığı, Bakanlık yaptık!", "Resim sanatının gelişmesine katkıda bulunduk!" "Modern Eğitim Sistemi’ni biz kurduk ve yücelttik!" "Sosyoloji bilimini bu topraklara biz getirdik!" "Yazardık, öğretmendik!" "Müzikte hep vardık" "Sinema ve tiyatro sanatına efendiliğimizle imzamızı attık!" " Türk Tarih Kurumu’na büyük hizmetlerimiz oldu..." "Tarihe geçen valiler, belediye başkanlarımız..."
ŞİRİNLERİN DE MASON OLDUĞU ÖNE SÜRÜLMÜŞTÜ

Sabah Gazetesinde 30 Nisan tarihli bir haberde de, İtalyan araştırmacı Antonio Soro'nun Şirinler karakterlerin ve hikayelerinin arkasında bir Mason locası olduğunu ileri sürmüştü.

Soro, "Şirinler, gerçek bilgi ve masonluk" adlı kitabında her bir mavi şirinler yaratığının gnostik (tanrının sırrını bilgi temelinde arayan felsefik akım) karakterinde en gizli mason localarından birini sakladığını yazdı.

Şirin baba karakteri de bu mason locasının Büyük Üstadı... Şirinler'in renklerinin de masonik bir yorumu var: Mavi gnostik ekolde gizemli Tanrı'nın çocuklarını, beyaz saflığa özlemi, Şirin Baba'nın kırmızı külahı da ruhun ateşini simgeliyor.

Erkek şirin sayısının 99 olması masonluğun kademelerini temsil ediyor. Gargamel, loca dışında masonların sırlarını öğrenmeye çalışan, Şirine ise "ilahi uyumu" yıkan dişi öğe.