Wc nin Başka Anlamı


Bir Ingiliz ailesi yaz tatillerini geçirmek üzere Almanya ya gitmişti. Bir gezinti sırasında çok güzel bir kir evinde kaldilar. Gelecek tatillerini böyle bir evde geçirmek istediler. Evin bir papaza ait olduğunu ögrendiler ve içini de gördükten sonra hemen gelecek tatil için anlasma imzaladılar. Ingiltere ye döndükten sonra birden evin hanimi, ziyaretler sirasinda WC ye rastlamadiklarini hatirladi. Merakini yenmek için papaza bir mektup yazdi:


Sayin Bayim, ben sizin kir evinizi kiralayan bayanim. WC nin nerede bulunduğunu acaba bana yazabilir misiniz? Saygılarımla.


Mektubu alan papaz, WC nin ne anlama geldigini anlayamamis, Almanya daki Anglican Kilisesinin White Chapel sözcüğünün baş harfleri olduğunu sanmisti. Ayrıntılı bir mektupla yanıt verdi:

Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=23500


Sayin Bayan;
Basvurunuzun yüce bir duyguyla ilgili olmasindan dolayi memnunluk duydum. Ilgilendiginiz yerin evden 12 km. uzakliginda bulundugunu bildirmeyi seref sayiyorum. Orayasıksık giden birisi olarak bunun biraz zorluk yaratacağını bildirmek istiyorum. Sıksık gitme durumunda, isteyenler yemeğini de beraberinde götürebilirler. Oraya bisikletle, araba ile, ya da yürüyerek gidilebilir.


Ancak oturacak bir yer bulabilmek ve başkalarını rahatsız etmemek için biraz erken gitmekte yarar vardır. Söz konusu yerde soğuk hava düzeni bulunmakta ve çok hos bir etki yapmaktadir. Çocuklar büyüklerinin yaninda oturmakta ve hazir bulunan herkes birlikte şarkı söylemektedir. Girişte size bir kağıt parçası veriyoruz. Geç kalanlar yanındakinin kağıdını kullanabilirler.


Aynı kağıdın birkaç kez kullanılmasına olanak vermek için çıkışta herkes kullandığı kağıdı iade eder. Faaliyetlerin ürünleri yoksullara dağıtılmak üzere toplanmaktadir. Öte yandan yapılanların dışarıdan da duyulabilmesi için içeride gelişmiş bir hoparlör sistemi bulunmaktadir.


Müdavimlerin çesitli pozisyonlarda dışarıdan da izlenebilmelerini sağlamak amacıyla özel cam bölmeler vardır. Verdiğim bilgilerin açık ve yeterli olduğu düşüncesi ve bu kadar önem verdiğiniz yerde daha sık buluşabilmek umuduyla en içten saygılarımı sunarım.