Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    yoLcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Aralık 2006
    Yer
    bartın
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1,756
    Tecrübe Puanı
    67

    Standart Profesyonelliğin ilk adımı güncel özgeçmiş

    Artık çalışan herkesin güncel bir özgeçmişinin olması profesyonelliğin bir gereği. Özgeçmiş, hem bir motivasyon aracı, hem de kişinin, kendini tanıtmak için kullandığı önemli bir belge.

    Profesyonel bir çalışan olmanın bugün en temel koşullarından biri, her daim güncel bir özgeçmişinizin olması. Özgeçmiş, bugüne kadar yaptıklarınızı içeren, kariyerinizin kısa bir özeti. Özgeçmiş sadece iş ararken gerekmiyor. Sözgelimi, bir toplantıya, konferansa konuşmacı olarak davet edildiğinde de dinleyicilerin konuşmacılar hakkında Bilgi sahibi olması adına özgeçmiş talep ediliyor. Ne var ki üst düzey yöneticilerin bir çoğunun bir özgeçmişi bulunmuyor. Oysa, ABD ve Avrupa Birliği’nde, güncel özgeçmişini hazır bulunduran profesyonellerin sayısı giderek artıyor.
    Güncel bir özgeçmişi hazır bulundurmak, Bilgi ve deneyimleri güncel tutmanın en iyi yolu. Aldığınız görevleri, yaptığınız işleri ve elde ettiğiniz başarıları gösteren özgeçmişiniz, bundan sonra atacağınız kariyer adımlarında size ışık tutuyor.
    Türkiye’nin iş ve insan kaynakları sitesi Yenibiriş, kullanıcılara, kendi belirleyecekleri kategorilere göre 5 ayrı özgeçmiş oluşturma imkanı sunuyor. Kullanıcıların fotoğraflarını da ekleyebildikleri özgeçmişler, kolayca güncellenebilmeleri ve aday arayan şirketler tarafından erişilebilmeleri nedeniyle klasik özgeçmişlere göre sahiplerine önemli avantajlar sunuyor. Kullanıcılar, arzu ettikleri takdirde özgeçmişlerinin yanı sıra kendilerini anlattıkları kısa videoları da Yenibiriş üzerinden yayınlayabiliyorlar.
    Yenibiriş Genel Müdürü Deniz Ceylan Kılıçlıoğlu, “Günümüzde, iş hayatında profesyonel olarak görev alan bir kişinin özgeçmişi olmaması düşünülemez. Özgeçmiş hazırlanması zordur, zahmetlidir. Kişinin birkaç satırda birikimlerini, deneyimini anlatabilmesi için saatlerce üzerinde çalışması dahi gerekebilir. Çünkü özgeçmiş kişinin öz geleceğinin güvencesidir.” diyor.
    Özgeçmişin iş arayışı dışında bir başka fonksiyonu, iş hayatında kendinizi yazılı olarak tanıtmanız gerektiğinde kullanacağınız bir belge olması. Datassist İnsan Kaynakları Genel Müdürü Ayşe N. Uça, “Akademik alanda çalışan, sosyal ve kültürel aktivitelerde bulunan kişilerin, yaşamlarındaki gelişimlere paralel olarak özgeçmişlerini de mutlaka güncel tutmaları gerek. Ayrıca, şu bir gerçek ki özgeçmiş, başkaları kadar kişinin kendisine bakışında da çok etkilidir” diyor.
    HRM Kurucu Ortağı Aylin Coşkunoğlu Nazlıaka, bir işte çalışan ancak kariyer yolunun biraz daha başında olan kişilerin özgeçmişlerine daha hızlı ulaşıldığını, bu yaştakilerin, özgeçmişlerini hazır bulundurmanın bir profesyonellik belirtisi olduğuna daha çok inandıklarını söylüyor. Bu, sadece Türkiye’de değil, ABD ve Avrupa’da da geçerli bir durum olmasına rağmen bu anlayış giderek değişiyor ve iş arayışında olmamasına rağmen özgeçmiş sahibi olanların sayısı artıyor.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=49998
    Adecco Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Asiye Özçelik Yıldırım, profesyonel hayatın getirdiklerine, ekonomik dalgalanmalara, kişisel beklenti ve hayallere dikkat çekerek “Meslek hayatımızda farklı noktalara gitmek istediğimizde, amacına uygun olarak hazırlanmış özgeçmişler, farkımızı karşı tarafa anlatarak varmak istediğimiz noktaya ulaşmamızda en büyük yardımcımız olacaktır” diyor ve ekliyor: “Güncel bir özgeçmişe sahip olmak, her profesyonelin iş aradığını veya çalıştığı kuruma sadık olmadığını göstermez. Fakat, kişinin kendi kariyerini gözden geçirmesini, neredeyim, nereye gidiyorumu sorgulamasını sağlayan bir araçtır.”
    KRM Yönetim Danışmanlık Genel Müdürü Kerim Paker’in görüşleri ise şöyle: “Gerçekleşen şirket evlilikleri ve satın almalar nedeniyle şirket içi kariyer fırsatları hızla artıyor ve tüm profesyoneller tatlı bir rekabet içine giriyor. Firmalar olası açık bir pozisyonda öncelikle şirket içindeki profile uygun çalışanları değerlendirmeye alıyorlar. Gerek ABD’de, gerekse AB’de bir şirketin en üst kademesinden en alt kademesine kadar profesyoneller şirket içi ve dışı değişiklik ve gelişmelere daha duyarlılar. Hatta, geçtiğimiz yüzyılda şirkete sadakatin ve bağlılığın maksimum seviyede olduğu Japonya’da bile profesyoneller daha dinamikler ve her türlü iş olanaklarına daha sıcak bakıyorlar. O nedenle de özgeçmişlerini sürekli olarak güncelliyorlar.”

  2. #2

    Üyelik tarihi
    24 Şubat 2007
    Mesajlar
    527
    Tecrübe Puanı
    29

    Standart --->: Profesyonelliğin ilk adımı güncel özgeçmiş

    Teşekkürler göksel.

Benzer Konular

  1. Güncel Ay_E2 Motor Setting..
    By mustafaay007 in forum Uydu Alıcıları Recever
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 20.Haziran.2011, 14:40
  2. Flatcast ActiveX ( Güncel Sürümler)
    By Mustafa Uyar in forum Resimli program Anlatımları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 05.Ekim.2008, 21:53
  3. Beko 510dcı softcam key fıle (güncel)...
    By birdalksk in forum Uydu Alıcıları Recever
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 03.Ekim.2008, 16:29
  4. Kpss Güncel bilgiler
    By hw414 in forum KPSS
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 27.Haziran.2008, 18:46
  5. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 16.Mayıs.2008, 16:49

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.