Yaş günleri kaçınılmaz ama kadınların çoğu ileri yaşlardaysa kaç yaşında olduklarını göstermek ve söylemek istemezler. İşte yaşınızı gösteren 4 önemli faktör ve genç kalma yolları...


Dişler
Yaşınıza rağmen dişleriniz hala inci gibiyse ve beyazsa söylenecek pek birşey yok. Peki değilse ve olduğunuzdan daha yağlı görünüyorsanız?

Yaşınızı gizleyin
Yıllarca yemek ve içmek dişlerinizi zamanla grileştirir veya sarartır. Eğer sigara kullanıyorsanız hemen bırakın, olmuyorsa azaltın. Dişlerinizi kontrol ettirmek için bir diş hekimine gidin, temizletin. Diğer taraftan sağlıklı gibi görünen diş etleri zamanla geri çekilerek dişlerin arasında boşluk oluşmasına neden olabilir.

Zamanı durdurun
Peroxide bazlı beyazlatıcılar derin temizlik ve parlaklık sağlar.
Peroxide-based whiteners deep-clean and brighten. Eğer dişleriniz aşınmışsa diş hekiminiz nasıl koruyacağınız ve tedavi gerekip germediği
konusunda size bilgi verecektir.

Boyun ve çene
Yaşınızı gizleyin

Çenenizin altındaki bölgeye bakın. Yüzünüzdeki gibi güneş, rüzgar, kirlilik gibi nedenlerle tahriş olmuş olabilir. Eğer yüzünüze dikkat ettiğiniz kadar çenenize ve boynunuza dikkat etmezseniz, derideki gibi benekli ve derin kırışıklıklar oluşabilir. Yüznüzle boynunuzdaki zıtlık sizi olduğunuzdan daha bile yaşlı gösterebilir.

Zamanı durdurun
Çene ve boyun bölgenizin de esneyip kırışacağı konusunda en az yüzünüz kadar endişelenmelisiniz. Her gün A ve C vitaminleri gibi antioksidan içeren kremler uygulayabilirsiniz. Cilt sarkmaları ve lekelenmeler için bir cilt uzmanı kimyasal peelingler uygulayabilir. Ayrıca, günlük olarak uzun süre etkili güneş kremi kullanabilirsiniz.

Saçlar
Zaman, kimya ve çevresel faktörler yaşı etkiler. Bu nedenle 25 yaşındaki bir kimse 50 yaşındaki bir kişinin saçlarına sahip olabilir.

Yaşınızı gizleyin
Saçların birçok yaşlanma sebepleir vardır. Kuruluk, - dağınıklık, kıvrılma ve parlaklığın kaybolması- genel olarak herkesin bir numaralı düşmanıdır. Saçlarınız donuk, zayıfsa ve kirli gözüküyorsa saçlarınıza iyi bakmanız gerekir.

Zamanı durdurun
Saç canlı değildir, o ölüdür ama kaşmir kadar hassastır ve eğer ona dikkat ederseniz daha iyi görünecektir. Yaşlı saçlar daha çok suya ihtiyaç duyar. İlk önce ihtiyaç duyduğu nemi verin ama suşta değil kuruturken bunu yapın. Her şampuanlamadan sonra bir protein ya da antioksidan bakımından zengin düzeltici, güçlendirici ürün kullanın.

Eller
En çok yıpranan en önemli organdır eller.. Tahriş eden sabunlar, kağıt çizikleri, güneşin kurutucu etkisi elleri ve tırnakları tahriş eder, sizi yaşlı gösterir.

Yaşınızı gizleyin
Yaşlandıkça kolajen üretiminin düşmesi sonucu kemikler ve damarlar daha belirginleşir, daha çok görülür hale gelir. Yıllardır var olan güneş lekeleri göze çarpmaya başlar.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=31866

Zamanı durdurun
Eldiven giymiyorsanız, günlük el kremi ve güneş koruyucular kullanarak ellerinizi korumalısınız. Pul pul dökülmeler için yumuşaklık ve kan doılaşımını hızlandıran yüksek nem oranına sahip kremler tercih edilebilir. Kağıt kadar ince ciltler damarları gösterir. Bu nedenle bir cilt hastalıkları uzmanına başvurarak lazer terapi ile sorununuzun tedavi edilip edilemeyeceğini konuşun.