ELBERT HUBBARD'IN SÖZLERİ

Şu sözlerine kulak verelim; sonra da anlatılanları uygulamaya çalışalım:
v Gülümseyin. Öyle samimi ve sıcak olun. ki her sıktığınız ele ruhunuzu da katın.
v Düşmanlarınızı düşünerek zaman kaybet­meyin,
v Korkuya kapılıp hedef değiştirmeyin. Aklınızı hedefinizde yoğunlaştırın.
v Güçlü ve yararlı olma düşüncesini zihninizde ya­şattıkça gerçekten de öyle olmaya başladığınızı göreceksiniz. Siz ıs­ rar etlikçe fırsatlar çıkacaktır.
v Cesur, açıkgöz ve neşeli olun.
v Kal­ biniz neye bağlanırsa varlığınız onun içeriğine bürünür. Bürüne­ceğiniz içeriği doğru bulun. »Bir gülümsemenin insana hiçbir masrafı yoktur. Bu kadar basit bir sermayeyle elde edebileceğiniz kazançlar ise büyük olabilir.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=80285
vKısacık bir ana sığan gülümseme bir hafızada ömür boyu yaşayabilir. »Hiç kimse gülümsemenin getire­ ceği yararları reddedecek denli zengin değildir. Hiç kimse de gü lümsediği için yoksul düşmez.
v Gülümseme korkaklara güç, keder­lilere neşe, hastalara sağlık verir. Gülümseme yorgunları dinlendi­ rir.
vOnu satın alamazsınız, onu dilenemezsiniz, onu çalamazsı nız. Onu ancak birisi size gönül rızası ile verebilir. İçten gelmeyen bir gülümsemenin de kimseye yararı olmaz. »Size gülümsemeyen birisine rastlarsanız siz gülümsemenizi esirgemeyiniz. Çünkü gü­lümsemeye en çok gereksinimi olanlar gülümseyemeyenlerdir.
vHerkesin sizi sevmesi için ikinci koşul: Gülümseyiniz. Yalnız fo­ toğraf çektirirken değil, fotoğraf çekerken de gülümseyiniz