Bu dostluk görülmeye değer! İnsanların artık birbirini yediği günümüzde kedi ve köpekler dostluklarıyla insanlara adeta ders veriyor. Antalya'da yiyecek aramaya giden kedi, yavrularını dişi köpeğe emanet ediyor. İşte karelerle görülmeye değer dostluk örneği:
Akseki'de oturan Ragibe Özdoğan'ın bahçesindeki kuytu bir köşeye yavrulayan sokak kedisi, yiyecek aramaya çıktı. Bu arada evin 2 yaşındaki dişi köpeği Duman, henüz gözleri bile açılmamış yavruların yanına yatıp korumaya aldı. Yavrularını emzirmeye gelip giden anne kedi de dişi Alman kurdundan rahatsız olmayınca ortaya ilginç görüntü çıktı.




O günden sonra anne kedi yavrularını emzirirken biraz ileride yatıp bekleyen Duman, o gidince yavruların yanına koşup ilgilenmeye başladı. Küçük yavrular, kendilerini şefkatle kollayan Duman'ın patileri arasında uyuyor. Ragibe Özdoğan, “Duman, anne kedi yavruların başına gelene kadar bir an bile yanlarından ayrılmıyor. Hep birbirine düşman oldukları söylenen kedi ve köpeğin bu yakınlığı insanı etkiliyor. Komşularımız bile sık sık gelip onları izliyor” dedi.



EDİRNE'DE ŞAŞIRTAN DOSTLUK

Edirne'de bir kedi ve köpeğin dostluğu görenleri şaşırttı. Birlikte zaman geçiren kedi ve köpek her fırsatta oyun oynuyor. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) görevlileri tarafından beslenen ‘Pamuk’ adlı köpek ile ‘Sarman’ adlı kedi arasındaki dostluk ilgi odağı oldu. Kapıkule Gümrük Kapısı’nda yapılan ‘Rüşvet operasyonu’ ardından tutuklanan 58 gümrük muhafaza memurunun karar duruşmasının yapılacağı ETSO binası bahçesinde tutuklu yakınlarının gergin bekleyişi sürerken ‘Pamuk’ ve ‘Sarman’ birlikte koşup oynarken, yan yana yürüdü