Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    soleil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Mesajlar
    4,856
    Tecrübe Puanı
    110

    Okul Otomasyon Sistemi (OOS)

    http://rapidshare.com/files/10880416...erbokul400.zip




    Okul Otomasyon Sistemi (OOS)




    ücretsiz bir otomasyon programı...


    indir



    OOS, okullara hiçbir mali yük getirmeyen; Öğrenci işleri, Öğretmen işleri, Sınıf işleri, okul yönetim, rehberlik uygulamaları, yöneltme yönergesi, personel işleri, maaş & ekders, ders dağıtım, nöbet dağıtım, ücretsiz web sitesi.... gibi daha birçok farklı modülü tek bir program çatısı altında toplayan, zengin içeriğe sahip ve sık güncellenen komple bir sistem ve web-yerel uygulamalar bütünüdür. Sistemin çalışması için sürekli internetin olması gerekmemektedir. Ancak ücretsiz internet servisleri ve Veli Bilgilendirme Servisi (VBS) uygulamasından faydalanabilmek için en az haftada 1 kez internete bağlanmak gerekmektedir. Program internetin bağlı olduğu anlarda yeni sürüm ve değişiklikleri kontrol ederek gerekli güncellemeleri otomatik (programın yeni versiyonu, maaş parametreleri, yönetmelik değişikliklerine göre düzenlenecek yenilikler vs.) şekilde yapmaktadır. OOS ile okulunuzun ihtiyacı olan tüm yazılımlara, tek bir program ile hem de tamamen ücretsiz bir şekilde sahip olabiliyorsunuz. Peki OOS varlığını nasıl sürdürüyor? OOS okullara ücretsiz ancak cep telefonu aracılığı ile öğrencisi hakkındaki bilgilere ulaşmak isteyen velilere ayda bir çay ve bir simit maliyetine ücretli... VBS (Veli Bilgilendirme Servisi), tamamen velinin isteğine bağlı ve veliye bu noktada hiçbir zorunluluk getirmeyen; veli ile eğitEM firması arasında imzalanan hizmet sözleşmesi gereğince, TURKCELL GSM operatörü üzerinden velisi olduğu öğrencinin not,devamsızlık ve sınav bilgilerini edinmesine dayalı bir servistir. Sisteme üye olmak isteyen veli dilerse kendisine gönderilecek sözleşme ile, dilerse velisi olduğu öğrencinin TC Kimlik Nosu boşluk UYE yazıp 3887'ye kısa mesaj atarak sisteme üye olabilir Örnek: (31294340602 UYE). Bu aşamadan sonra mesajlar günü gününe cep telefonuna kısa mesaj olarak gelir. Her bir bilgilendirme mesajı sadece 1 SMS bedeli ile ücretlendirilir. Yani okulu kırarak haylazlık yapan bir öğrencinin velisi, o günün akşamında öğrencisinin okulu astığını yalnızca 1 SMS karşılığında öğrenebilecektir. Bu sayede veli-öğrenci, veli-okul, okul-öğrenci ilişkisi daha fayda sağlar olabilecektir.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=99800


    Yazılım aşağıdaki modüllerle birlikte geliyor; Rehberlik
    Okul Yönetimi
    Zil Programı
    Ders ve Nöbet Dağıtımı
    Maaş Ekders Modülü
    E-Evrak(Gelen Giden)
    Öğrenci İşleri
    Diploma ve Karne Basımı
    Yılsonu Evrakları
    Öğrenci Devamsızlık ve Not İşlemleri
    Demirbaş
    Personel İşleri



    Ücretsiz Web Sitesi


    Okullarımızı Web’e Taşıdık;
    EğitEM Okul Otomasyon Sistemi’ni kullanan okullarımıza ücretsiz olarak birer web sayfası tahsis edilmektedir.
    EğitEM OOS’ni kullanan okullarımız; gerek başlangıç, gerekse de ileriki yıllar hizmet devamlılığı için, okul web sayfalarını hiçbir maddi yükümlülük altına girmeden kullanabileceklerdir.
    Okul web sayfaları; OOS okul işletim programları ile eşgüdümlü olarak çalışır. Okul programına girilen ve okul web sayfasında alanı olan; devamsızlık bilgileri, notlar ve öğretmenlerin öğrenci hakkındaki görüşleri gibi verileri otomatik ve karşılıklı olarak güncelleyerek hizmet verir.
    Öğretmenlerimiz evlerinden, sınav sonuçlarını okul web sayfalarındaki ilgili alanlara girerler, bu bilgiler okul programı tarafından otomatik olarak güncellenir. Nasıl Kurulur ve Çalıştırılır?
    Programın 2 türlü kurulumu vardır.
    1) Ana Makine Kurulumu
    a) Okul Otomasyon Sitemi (Esas Uygulama. Kurulmazsa sistem çalışmaz)
    b) interbase (veritabanı yönetim uygulaması. Kurulmazsa sistem çalışmaz)
    2) Terminal Makine Kurulumu
    a) Okul Otomasyon Sitemi (Terminal Uygulama. Kurulmazsa o terminalde program çalışmaz ancak diğer bilgisayarlardaki OOS'ye ve ana bilgisayarda ki esas programın çalışmasına mani olmaz)
    Birincisi: Ana Makine kurulumudur ki bu kurulum sadece 1 bilgisayara veya birden fazla bilgisayar olan bir sistemde, bilgilerin yüklü olacağı esas bilgisayara yapılacak kurulumdur. Örneğin programı toplam 5 bilgisayarda kullanacaksınız. Bu durumda 5 bilgisayardan 1 tanesine (tüm bilgilerin tutulacağı) Ana Makine seçeneği ile kurulum yapın. Diğerlerine ise Terminal kurulumu yapın. Ana Makine kurulumu esnasında, OOS program kurulumu bittikten sonra bir kurulum daha yapmak isteyecektir (interbase server veri tabanı yönetim birimi). Bu kurulumu da sırasıyla "yes" ve "next" seçeneklerini onaylayarak tamamlayın. Program kurulum ve çalışması tüm Windows sistemlerde (2003 server hariç) test edilmiştir. Eğer kurulum sırasında herhangi bir sorun yaşarsanız eğitEM destek biriminden yardım talebinde bulunun.

    İkincisi: Terminal Kurulumu; yukarıda da bahsettiğimiz gibi esas bilgisayar haricindeki bilgisayarlar üzerine yapılan kurulum türüdür.Bu kurulum seçilirse program açılışta SERVER (Ana Makine) arayacaktır. Eğer bir bilgisayar üzerine Ana Makine seçeneği ile kurulum yapılmış ve o bilgisayar haricinde en az 1 bilgisayara da Terminal Kurulum yapılmış ise Terminal bilgisayar daki OOS açılış sırasında Server'ı arayacak ve bulduğu noktada Esas bilgisayar ile iletişime geçecektir.
    Programı ilk olarak çalıştırıyorsanız nelere dikkat etmelisiniz?

    Uygulama ilk çalıştırıldığında "DEMO" olarak açılmaktadır. Ancak eğitEM ile irtibat kurulması halinde program ücretsiz olarak lisanslanır.
    Programa giriş yapabilmek için yazılması gereken
    Kullanıcı Adı : GENEL (kullanıcı adının büyük harf olmasına dikkat edin)
    Şifre : 123456 (daha sonra programın kullanıcılar bölümünden değiştirilebilir veya yeni kullanıcılar ve hakları tanımlanabilir)Bu bilgiler girildikten ve tamam butonu tıklandıktan sonra program açılacaktır ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi lisansı onaylanmadığı için DEMO olarak çalışacak ve ilk açılış ekranında sizden DEMO girişi yapmanızı veya sisteme kayıt olmanızı isteyecektir. Eğer programı DEMO olarak kullanırsanız, bu ekran her seferinde gelecektir. Kullanıcı adı ve şifrenizi yazdığınız halde şifre ekranı tekrar tekrar geliyor ise yolunda gitmeyen bir şeyler var demektir. Interbase (Ana makine kurulumunda yaptığımız ekstra bir uygulama kurulumu) kurulumu veya terminal bilgisayarın Ana Bilgisayarı görmediği ile ilgili sorunlar olması yüksek ihtimallerdir. Eğer terminal bir bilgisayardan programı açmaya çalışıyorsanız öncelikle Ana Makine kurulum seçeneğiyle bir başka bilgisayara OOS server (esas program) kurulumunun yapıldığından emin olun. Ana Makine kurulu ve siz halen OOS'yi açamıyorsanız bilgisayar ağına erişiminizin olduğundan emin olun(bilgisayarınızın ağ kablosu takılı veya ağ yapılandırmanız yanlış yapılmış olabilir). Böyle bir sorun olmadığından eminseniz ve hala OOS'yi çalıştıramıyorsanız Ana Makine üzerinde firewall (güvenlik duvarı) olup olmadığını ve eğer varsa OOS programını engellemediğini kontrol edin. Tüm denemelerinize rağmen sonuç alamadıysanız hemen vakit kaybetmeden eğitEM destek birimini arayın ve bu konuda yardım isteyin.Yukarıda anlatılanlar sırasıyla aşağıda resimler ile bire bir uygulanmıştır. Tüm adımları eksiksiz yaptıysanız ve her şey yolunda gittiyse; tamamen ücretsiz ve neredeyse tüm ihtiyaçlarınıza cevap veren, sürekli gelişim halinde olan ve devamlı kendisini yenileyen, güçlü ve deneyimli bir yazılım ekibinin ürünü olmasının yanında onlara bu alt yapıyı sağlayan arge grubunun sizler için özenle hazırladığı; Türkiye'nin en büyük e-devlet projesi olma adayı durumunda ki Okul Otomasyon Sistemi'nin bir ayağını oluşturan OOS programının nimetlerinden faydalanmaya başlayın...

  2. #2
    AYŞE NAGİHAN
    Misafir

    Standart Yanıt: Okul Otomasyon Sistemi (OOS)

    indirilmiyor ki !! :@

Benzer Konular

  1. Otomasyon,ELektrik ve ELektronik Staj Defteri
    By Mustafa Uyar in forum Staj Defteri Örnekleri
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 03.Eylül.2012, 20:49
  2. Kütüphane otomasyon programı
    By soleil in forum Rehberlik ve Sosyal Etkinlikler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 18.Ocak.2010, 15:24
  3. e-okul yönetici bilgi sistemi kullanım klavuzu
    By Mustafa Uyar in forum Eğitim-Öğretim Çeşitli Dökümanlar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 20.Eylül.2008, 22:58
  4. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06.Nisan.2008, 23:19
  5. bmw 1.16 ses sistemi
    By Beyza in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 02.Kasım.2006, 01:04

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.