Sahip olduğumuz tüm kabiliyetlerde olduğu gibi zekamız da kullandıkça ve zorladıkça gelişen bir düzenektir. Zeka; problem nasıl olursa olsun onu çözmek için yöntem geliştirmeyi sağlar.

Düşünmek zeka düzeneğimiz üzerinde çalışmamız anl***** gelir, her insan zekaya sahiptir, zekamız olmasaydı düşünen bir varlık olamazdık. Her insanın zeka düzeneği birbirinden farklıdır, ve tüm insanlar farklı düşünürler.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=63868

Böyle birbirinden ayrı zeka sistemlerini ifade edebilmek ve elde ettiğimiz zeka sistemlerini birbirimize bilgi birikimi olarak aktarabilmek için bazı ortak dillere sahibiz; örn: Matematik bu dillerden biridir.

Şimdi gelelim sorumuza:

Elimizde iki kollu bir terazimiz var, bu terazi ile 40kg a kadar tartma işlemi yapmak istiyoruz, (1,2,3,....,38,39,40 kg değerine kadar tüm tamsayı değerleri için ölçme yapabilmemiz isteniyor.)

Bu terazide kullanabileceğimiz ağırlık sayımız toplam 4 tanedir.
bu ağırlıklardan ilki 1Kg değerindedir, diğer 3 ağırlığın değerleri ne olmalıdır.

(not: 1 den 40 a kadar her değer için tartma işlemi bir defada yapılacaktır, ard arda tartma yapılmayacaktır. Örn: 20kg tartmak için 2 defa 10Kg ile tartma yapılmayacaktır.)

Bu soruyu yanıtlayanlar için ikinci sorumuz şöyle:

Elinizde 1kg 5kg ve 25 kg değerinde ağırlıklarınız mevcut bu ağırlıklar ile yine aynı şekilde 1,2,3,4,..124kg değerine kadar tartma işlemi yapabileceğiniz bir terazi tasarlayınız.

En sonunda terazi tasarımı ile ilgili bir bağıntıya ulaşacaksınız, sonucu bulanlar görüş yazma bölümüne cevaplarını bırakabilirler