2008 Caddy

2008 Caddy




Caddy Van
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=102394

http://www.vw.com.tr/models/ticari/c...caddy_van2.jpg
Caddy, gücü, pratikliği ve kullanım rahatlığıyla her işin altından kolayca kalkıyor. Ferah iç tasarımı, yükleme-boşaltma rahatlığıyla o, tam aradığınız ortak.

Caddy, geniş yükleme hacmi (3.2 m3) ve yüksek taşıma kapasitesiyle (825 kg) taşıma işlerinizi bir kerede bitirmenizi sağlıyor. Sadece yükleme hacminin değil, yükleme alanının da geniş olması (1781 mm x 1558 mm) sayesinde, işlerinizi kolaylıkla yapabiliyorsunuz. 1500 kg’lik çeki yükü kapasitesiyle de son derece kullanışlı. Caddy’nin sahip olduğu bu üstün taşıma özellikleri Euro Palet standartlarına uygun.


Bu kadar yüksek yükleme kapasitesinin yanı sıra yükleme-boşaltma işlemini kolaylıkla yapabilmeniz için Caddy’de asimetrik arka kapılar ve sağ kayar kapı bulunuyor. Caddy’nin 700 mm olan kayar kapı genişliği, sınıfında hiçbir araçta yok. Tüm bunların yanında güvenliğiniz de çok önemli. Yüklerinizi sabitlemek için kullanacağınız yük kancaları ve plastik ayırma duvarı hem yüklerinizin hem de sizin güvenliğinizi sağlıyor.




Şartlar ne olursa olsun, Caddy gücünden hiçbir şey kaybetmiyor. Tam yüklü olduğunda bile üstün sürüş özelliklerini ve performansını koruyor.


CADDY COMBİ
http://www.vw.com.tr/models/ticari/c...andy_kombi.jpg

Caddy Kombi, binek aracın şık tasarımını, konforunu ve güvenliğini ticari araçla birleştiriyor.

Caddy Kombi, 4+1 kişilik oturma kapasitesi ve yüksek konfor özellikleriyle binek araçların rahatlığını aratmıyor. Sınıfının en geniş ölçülerine sahip (700 mm) sağ kayar kapısıyla Caddy Kombi, araca inip binmenizi kolaylaştırıyor. Yolcu taşımayı bu kadar kolay hale getirmesinin yanında, çok fonksiyonlu bagaj bölmesiyle gerektiğinde yük de taşıyabiliyor.Tekli ve ikili olarak iki parçadan oluşan arka üçlü koltuğu dilerseniz ayrı ayrı, dilerseniz tamamen katlayarak daha fazla yükleme alanı elde edebiliyorsunuz.


Caddy Kombi’nin standart güvenlik paketinde tüm koltuklarda emniyet kemeri, sürücü ve yolcu hava yastığı, ABS, ASR ve EBC gibi üst düzey güvenlik özellikleri bulunuyor.


Caddy Kombi’de klima standart olarak sunuluyor.



Caddy’nin sürücü kabini size hep hayalini kurduğunuz konforu sunuyor. Bu sayede, keyifli ve rahat bir sürüş yaşıyorsunuz.
Manuel ve otomatiğin en iyi yönleri: DSG Otomatik Vites*
DSG Otomatik vites teknolojisi, manuel vitesin ekonomik yakıt tüketimi, ataklık ve sportiflik avantajlarını otomatik vitesin sürüş konforuyla birleştiriyor.

*1.9 TDI motorlu Caddy modellerinde opsiyoneldir.

Yol bilgisayarı
Yolculuğunuza ait detay bilgiler yol bilgisayarınızda... Kaç kilometre yol aldığınız, ne kadar zamandır yolda olduğunuz, ortalama hızınız, aracınızın anlık ya da yolculuk sırasındaki ortalama yakıt tüketimi, deponuzda kalan yakıtınızla mevcut hızda ne kadar yol alabileceğiniz... Ayrıca yol bilgisayarınız, belirlediğiniz hıza ulaştığınızda hem ekran üzerinden hem de sesli olarak uyarı verme özelliğine sahip.

Klimatik klima
Aracınızın içini olmasını istediğiniz sıcaklığa ayarlamanız yeterli. Klimatik klima sistemi ayarlanan sıcaklığa göre araç içi sıcaklığını otomatik olarak kontrol altında tutar.

Akıllı arka cam silecekleri
Volkswagen Caddy’nizin ön cam silecekleri çalışırken geri vitese aldığınızda, arka cam sileceği otomatik olarak çalışır.

CD ve *** çalarlı radyo
Hafızadaki tüm radyo kanalı bilgilerini ekranda aynı anda görebiliyorsunuz. CD ve *** çalar, 4 hoparlörü ile kaliteli ses sunarken, ergonomik kontrol mekanizması kullanımınızı kolaylaştırıyor. Ön cama entegre çift anteniyle net radyo dinleme keyfi sizi bekliyor.

Konfor açılışı, konfor kapanışı özellikli uzaktan kumanda
Aracınızın uzaktan kumandası üzerinden kapı kilidinin yanı sıra elektrikli camların tümünün tek dokunuşla açılıp kapanmasını sağlayabilirsiniz.

Sıkışmayı önleyen akıllı ön camlar
Sürücü ve yolcu camları güç sınırlaması özelliğine sahip. Bu sayede camları kapatırken araya herhangi bir şeyin sıkışması halinde, camlar geri giderek sıkışmayı önlüyor.

Eşya gözleri ve cepleri
Kapılardaki, tavandaki, ön panelin üstündeki kullanışlı gözlerden dilediğiniz gibi faydalanın. Ön kapı içlerinde 1.5 lt.’lik şişe için özel bölme mevcut. Geniş torpido gözü hayatınızı kolaylaştıracak.

Yaratıcı ve fonksiyonel ayrıntılar


Bagaj kapağı uzaktan kumanda üzerinden diğer kapılardan bağımsız olarak açılıp kilitlenebiliyor. Böylece siz yükleme – boşaltma yaparken, ön taraftaki eşyalarınız güvende oluyor.
Kapılarınızdan biri veya bagaj kapağı tam kapanmamış olabilir. Bu durumda araç hareket ettikten sonra, yol bilgisayarı ekranında hangi kapının açık kaldığını görebilirsiniz.
Sol ayna ayarı yaparken aynı zamanda sağ aynayı da ayarlayabiliyorsunuz. Size düşen sağ ayna için sadece küçük bir düzeltme ayarı yapmak.
Tabana entegre ergonomik gaz pedalı sayesinde sürüş sırasında ayağınız yorulmuyor.



Caddy, gelişmiş Volkswagen teknolojisinin ürünü olan güçlü ve ekonomik motor seçenekleriyle her zorluğun üstesinden geliyor.

Pompa enjeksiyon sistemi:
Volkswagen Caddy’nin her iki motor seçeneğinde de doğrudan enjeksiyon (DI) sistemi bulunuyor. Böylece Caddy’ler yüksek basınçta yakıt enjeksiyonunu başarıyla gerçekleştiriyor.
Caddy’nin motorları oldukça sessiz. Bu sessizliğin sırrı yüksek enjeksiyon basıncını sağlayan pompa enjeksiyon sisteminde. Sistem, her enjektöre entegre edilmiş özel birer yüksek basınç pompasına sahip.
Bu teknolojiyle motor daha da sessiz, yakıt tüketimi daha da düşük. Caddy TDI®, 90 km/h sabit hızda ve yarım yükte, 100 km’de sadece 5.1 lt yakıt tüketimiyle yakıt masrafınızı en aza indiriyor. Caddy’nin sadece TDI® değil, SDI motorları da yakıt tüketiminde oldukça tutumlu: 100 km’de 5.3 lt...

TDI® motor: Çevik, ekonomik
Ekonomi ve performans bir arada! Caddy’nin TDI® motoru, yüksek güç ve tork değerlerini emrinize sunuyor. Volkswagen teknolojisi, Caddy’nin 1.9 TDI® motorunda değişken geometrili turbo (VTG) ve intercooler sistemleriyle de kendini gösteriyor.

2 yıl sınırsız km mekanik garanti
Teknolojik öncülüğün, kendine güvenin doğal sonucu: Volkswagen Caddy 2 yıl boyunca kilometre sınırlaması olmadan mekanik garanti altında.

Gerçek bir çevre dostu:
Tüm Volkswagen’ler gibi, Caddy de çevreye duyarlı. Manuel vitesli tüm Caddy motorları EURO 3 egzost emisyonu normuna uygun. DSG otomatik vitesli Caddy motorları ise EURO 4 normunu şimdiden sağlamaktadır.

12 yıl paslanmazlık garantisi:
Caddy’niz ilk günkü güzelliğinden hiçbir şey kaybetmiyor. Onu sınıfının en uzun garanti değerlerine ulaştıran 12 yıllık paslanmazlık garantisinin rahatlığını yaşıyorsunuz. Caddy’niz korozyona karşı Volkswagen teknolojisinin üstünlüğüyle, uzun yıllar boyu koruma altında.

ABS (Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi)
Yolunuza güvenle devam edin: ABS, ani frenlemelerde tekerleklerin kilitlenmesini engelleyerek aracınızın kızaklamasını önler, direksiyon hakimiyetini kaybetmemeyi ve güvenli duruşu sağlar.

ASR (Anti Patinaj Sistemi)
Dik eğimli zeminlerde, özellikle araç yüklü iken tekerleklerin patinaj yapmasını engeller. Kalkış anında mükemmel yol tutuşu ve aracınızın çekiş kontrolünü sağlar.

EBC (Motor Fren Kontrol Sistemi)
Eğer EBC sistemine sahip değilseniz, vites küçülttüğünüzde ya da gazı aniden kesmeniz gereken durumlarda araç öne doğru yığılır. EBC, bu gibi durumlarda motorun torkunu azaltarak, aracın öne yığılmasını önler. Hem tekerleklerin yola daha iyi tutunması sağlanır, hem de Volkswagen Caddy’niz, aktarma organlarında meydana gelebilecek zararlardan korunur.

EPS (Hıza duyarlı elektromekanik servo direksiyon)
Araç hızlandıkça sertleşen direksiyon sistemi sayesinde güveli sürüş sağlanır. Manuel vitesli, TDI motorlu Volkswagen Caddy’nin bu üstünlüğü, park ederken de direksiyonun iyice hafiflemesini sağlayarak çok rahat manevra yapabilmenize yardımcı olur. EPS sürüş keyfini güvenlikle birleştirmenin yanı sıra, 100 km’de 0.15 lt.’e kadar yakıt tasarrufu sağlar.

BAS (Fren yardımcısı)
Bu sistem ani frenlemeleri algılayarak, frenleme etkisini, pedala basışınızdan daha fazla arttırır. Acil durumlarda sürücünün tepkisine gerek duyulmadan araç en etkin frenleme kuvvetini sağlayarak güvenliği yükseltir. Fren mesafesi kısalır. Sağlanan etkin frenlemeyle sağlanan etkin frenlemeyle daha da güvende olursunuz.

Hava yastığı
Standart olarak sunulan sürücü hava yastığı, kaza anında derhal devreye girerek sizi çarpışmanın etkilerinden korur. Caddy Kombi modelinde standart olarak sunulan yolcu hava yastığının gerektiğinde iptal edilebilme özelliği vardır.


Dört tekerlekte disk fren
Fren pedalına her bastığınızda, Volkswagen Caddy’nin 4 tekerleğinde de sunulan disk frenlerin sağladığı hassas ve etkin frenlemeden yararlanırsınız.


Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon
Güvenli ve rahat bir sürüş pozisyonunu ayarlayabilmeniz için yükseklik ve derinlik ayarı yapılabilen direksiyon Volkswagen Caddy’de standart: Toplamda 4 cm yükseklik, 6 cm derinlik ayarı gerçekleştirebilirsiniz.


Katlanabilen debriyaj, fren pedalları ve teleskopik direksiyon
Debriyaj ve fren pedalları, çarpışma anında katlanarak ayaklarınızı korur. Çarpışma anında 10 cm’e kadar katlanabilen teleskopik direksyon, sürücü hava yastığı ile aranızdaki mesafeyi arttırır. Böylece hava yastığının açılması sırasında güvenliğiniz artar.


Güvenli koltuk başlıkları
Yüksekliği ve eğimi ayarlanabilen koltuk başlıkları sayesinde, özellikle arkadan çarpmalarda sizin ve yolcularınızın boyunları korunmaktadır. Sadece Caddy Kombi modelinde ön koltuklarda eğim ayarlı koltuk başlıkları bulunmaktadır.