Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1

    Üyelik tarihi
    24 Şubat 2007
    Mesajlar
    527
    Tecrübe Puanı
    29

    Hyundai, en güvenli araç seçildi !

    Hyundai, en güvenli araç seçildi




    Hyundai'nin yeni jenerasyon araçlarının güvenliği, yapılan çarpışma testleri ve değerlendirmeler sonunda bir kez daha kanıtlandı.

    SUV segmentinde yer alan Santa Fe ve Veracruz ile birlikte minivan segmentinde yer alan Entourage modeli, Amerikan IIHS (Insurance Institute for Highway Safety - Otoyol Güvenliği için Sigorta Enstitüsü) tarafından "En Güvenli Araç" (Top Safety Pick) ödüllerine layık görüldü.

    NHTSA'nın (National Highway Traffic Safety Association - Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği Kurumu) Yeni Araç Değerlendirme Programı (NCAP) dahilinde yaptığı çarpışma testlerinden de 5 yıldız ile en yüksek notu alan bu araçlar, IIHS'nin gerçekleştirdiği ön, yan ve arkadan yapılan son çarpışma testlerinde de en iyi sonuçları elde ettiler. Hyundai'nin sadece Amerika'da satılan başarılı minivan modeli Entourage, 3 yıl üst üste bu ödülü kazanarak da önemli bir başarıya imza atmış oldu.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=78423

    Enstitünün gerçekleştirdiği tüm çarpışma testlerinde araç içindeki yolcuların ne kadar korunduğu ölçülüyor. Bu değerlendirmelerde, testler için özel geliştirilen dummy'lerde oluşan hasarlar ve yaralanma riskleri, aracın kaza sırasındaki deformasyonu, gövdesinin dayanıklılığı, aktif ve pasif güvenlik donanımları gibi birçok kriter dikkate alınıyor.

    Enstitünün önden çarpma testleri, aracın 64 km/s hızla sabit bir bloğa çarpmasıyla gerçekleştiriliyor. Her aracın değerlendirmesi, darbe sonrasında ön konsolun içeri ne kadar geldiği, sürücü koltuğundaki dummy'de oluşan yaralanma riskleri ve emniyet kemerinin dummy'nin hareketini ne kadar önlediği dikkate alınarak yapılıyor. Yandan çarpma testlerinde ise 50 km/s hızla araca yandan çarpan bloğun oluşturduğu zarar ölçülüyor. Bu bloğun şekli ve kütlesi, standart bir pick-up veya SUV araçla aynı özellikleri taşıyor. Bu testte de ön ve arka koltuklara yerleştirilen iki adet dummy'nin vücudunda ve başında oluşan yaralanma riskleri değerlendiriliyor, kaza anında başlarının ne kadar hareket ettiğine bakılıyor ve araçta oluşan hasarların boyutları ve ortadaki B-sütununun aracın içine ne kadar girdiği ölçülüyor. Arkadan çarpmalar da, koltuk başlarının boynu ne kadar koruduğuna ve başın dikey hareketlerine bakılarak iki aşamada gerçekleştiriliyor.

    Türkiye'de şehir içinde, araçlarında her türlü konforu arayanlara ve haftasonu kaçamaklarında macera isteyenlere hem güvenli hem de rahat bir sürüş sunan Hyundai Santa Fe, en çok tercih edilen SUV'lardan biri olarak Amerika'da olduğu kadar Türkiye'de de beğenilen bir araç olarak ön plana çıkıyor. Şimdilik sadece Kore, Amerika ve Kanada'da satılan Veracruz, bu yıl çeşitli dergiler tarafından 2007'nin "En İyi SUV Modeli" seçilerek önemli başarılar elde etmiş ve uygun fiyata alınabilecek en lüks SUV olarak gösterilmişti.

  2. #2

    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Yaş
    47
    Mesajlar
    3,709
    Tecrübe Puanı
    65

    Standart --->: Hyundai, en güvenli araç seçildi !

    özellikler şahane...

  3. #3

    Üyelik tarihi
    08 Temmuz 2007
    Mesajlar
    32
    Tecrübe Puanı
    18

    Standart --->: Hyundai, en güvenli araç seçildi !

    güzel arabaya benziyor

Benzer Konular

  1. güvenli sürüş
    By RüZGaR in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 25.Ocak.2008, 17:11
  2. Scudo yılın ticari aracı seçildi
    By Always in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01.Kasım.2007, 12:31
  3. Hyundai'den 3 yeni araç
    By Always in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 11.Eylül.2007, 21:51
  4. Amerika'nın en güvenli aracı
    By Always in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01.Temmuz.2007, 18:37
  5. Bush(Amerikada Yılın Fıkrası Seçildi)
    By Mustafa Uyar in forum Fıkralar
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 21.Mayıs.2007, 16:49

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.