Volkswagen'in efsane modeli Beetle'dan sonra tasarladığı yeni küçük, neşeli ve çevreye saygılı konsept aracı up!'ın daha büyük boyutlara sahip space up! versiyonu, 2007 Tokyo Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı.
Volkswagen yenilikçi tasarımı ile göz kamaştıran arkadan motorlu, küçük aile aracı space up! ile yollara güler yüzü geri getirmeyi hedefliyor.
Alman otomotiv devi Volkswagen, 62. Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtımını yaptığı yeni konsept aracı up!'tan sonra 40. Tokyo Otomobil Fuarı'nda da space up! adını verdiği yeni konsept aracını tanıttı. Gerek tasarımıyla gerek işlevsel özellikleriyle dikkat çeken dört koltuklu VW space up!'ın, markanın yeni nesil küçük sınıf platformu üzerinde geliştirilen konseptiyle ekonomik aile otomobilinin öncüsü olması bekleniyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=75080

Volkswagen markasının efsane modeli Beetle ve markanın son konsept otomobili up! gibi motoru aracın arka tarafına yerleştirilmiş olan space up!, sempatik ve kompakt bir tasarıma sahip. Ayrıca tasarımındaki yalınlık ve işlevselliğin yanı sıra ekonomik oluşu ve düşük yakıt tüketimi ile de VW markasının yeni nesil şehir otomobiline bakışını yansıtıyor.
VW space up! konseptinin ön bölümünde hava girişi bulunmayan tampon ve yeni teknolojili oval formlu farlar kullanılarak aracın güler yüzlü bir görünüme bürünmesi sağlanmış. Frankfurt Fuarı'nda tanıtımı yapılan VW up!'tan 23 santimetre daha uzun olan konsept, iç mekanda sunduğu geniş yaşam alanıyla övgüyü hak ediyor.
B sütununun kullanılmadığı tasarımda ters açılan arka kapılar, space up!'ın iç mekânına geçişi kolaylaştırma amacını taşıyor.
VW space up!'ta maksimum kullanım alanı sunabilmek için ince düşünülerek tasarlanmış, çok fonksiyonel dört adet koltuk bulunuyor. VW'nin yeni konsept aracından sürücü koltuğu hariç, tüm koltuklar katlanabiliyor ve yerinden çıkarılabiliyor. Arka koltuklar ise koltuk oturma yüzeyleri ve omuz desteklerinin çok basit bir şekilde katlanması ile hızlıca çocuk koltuğuna çevrilebiliyor. Fonksiyonelliğin yanında konfor da ihmal edilmemiş ve havalı köpükten üretilen koltuklar ile sürücü ve yolculara yüksek oturma konforu sunuluyor.
Koltukların ergonomik tasarımlarına ek olarak kendi kendine şişen ve oturan kişinin gövde anatomisini alabilen yenilikçi yapısı sayesinde space up!'ta konforun üst düzeye taşınması hedefleniyor.
Aracın ön bölümünde yer alan bagaj bölmesinin yanı sıra aracın arka kısmında da yükleme alanı sunan VW space up!, cam seviyesine kadar yükleme yapıldığında 220 litrelik bagaj hacmi sunuyor. Arka koltuklar katlandığında ise bu hacim 1005 litreye kadar çıkabiliyor.
VW space up!'ın kokpitinde de yine yalın ve fonksiyonel tasarım anlayışının izleri çok net olarak görülüyor. Geniş cam yüzeyler kullanılarak daha fazla aydınlatılan iç mekanda her türlü ekstra tasarım anlayışından kaçınıldığı dikkat çekiyor.
VW space up!'ın içinde tüm sistemleri kontrol etmekle görevli iki adet ekran bulunuyor. Sürücünün karşısında konumlandırılan monitör, sürücüsüne aracın hızı, yakıt seviyesi ve yol bilgileri ile anlık CO2 emisyonları gibi önemli bilgileri gösteriyor. Navigasyon, radyo, yol bilgisayarı ve klima kontrol sistemlerini kumanda etmek için kullanılan 7 inçlik ekran ise yeni geliştirilen "yakınlık sensörü" teknolojisine sahip olmasıyla benzer sistemlerden ayrılıyor. VW space up!'ın kullanıcısı, ekrana dokunmadan ekran üzerinde sadece elini dolaştırarak ilgili sistemleri kumanda edebilme ayrıcalığı ile farklılaşıyor.