Volkswagen’in motor teknolojisi anlamında devrim yaratan çevreci, tutumlu ve en yeni modeli Golf BlueMotion Frankfurt’ta tanıtılacak. 100 km’de 4.5 litrelik yakıt tüketimiyle dikkat çeken ve 119 g/km CO2 gibi oldukça düşük bir egzoz emisyon değerine sahip Golf BlueMotion, çevreye duyarlı otomobiller üreten Volkswagen markasının en tutumlu model versiyonlarından biri olarak dikkat çekiyor.
Alman üretici Volkswagen, bu yıl kapılarını 13 Eylül tarihinde ziyaretçilere açacak olan Frankfurt Auto Show’da çevreye duyarlı motor teknolojisiyle donatılmış Golf BlueMotion’ın dünya prömiyerini gerçekleştirecek. VW Polo, Passat ve Passat Variant’tan sonra BlueMotion teknolojisiyle donatılan Golf BlueMotion, 100 km’de 4.5 litrelik yakıt tüketimi ve 119 g/km CO2 egzoz emisyon değeriyle ön plana çıkıyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=67311
Volkswagen’in geliştirmiş olduğu BlueMotion teknolojili 105 HP’lik güç ve 250 Nm’lik tork üreten TDI motor, 1.9 litre silindir hacimli standart TDI motora göre ortalama 0.6 litre daha az yakıt tüketirken, 16 g/km CO2 daha düşük emisyon değeriyle de dikkat çekiyor. VW Golf BlueMotion’da görev alan motorun işletim sistemine yapılan değişikliklere paralel olarak dizel motorun rölanti hızı azaltılmış. Aynı zamanda daha uzun tutulan üçüncü, dördüncü ve beşinci vites oranları sayesinde ise motor hızı seviyeleri de sürüş esnasında daha düşük hale getirilmiş. Ayrıca aracın altının tamamen izole edilerek kaplanması ve şasinin alçaltılması gibi aerodinamik değişiklikler ise Golf BlueMotion’ın ekonomik ve çevreci yönüne katkı sağlayan unsurların arasında yer alıyor.
Trendline ve Comfortline donanım seçenekleriyle pazara sunulacak VW Golf BlueMotion’ın yılsonunda Almanya’da satışa çıkması planlanıyor.