Tüm zamanların en gelişmiş Jaguar modeli XJ, maksimum düzeyde sürüş keyfi yaşatmak için yüzlerce kez test ediliyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=61642

Jaguar’ın seçkin kitlelere hitap eden çok özel seçeneği XJ, en zorlu testlerden geçirilmesi sonucu ulaşılan “standart kalitede” satışa sunuluyor. 2.7 litrelik çift turbo dizel, 4.2 litrelik Sovereign ve Super V8 motor ile model sayısı 10’a yükselen XJ’nin 10 ayrı modelindeki her otomobili, üretim süreci içerisinde; “kalite”, “güvenlik” ve “performans” testlerine tabi tutuluyor.

Bugüne kadar tüm Jaguar modellerine uygulanan testler arasında, en kapsamlı test olan “ömür boyu sağlamlık” testinden geçen XJ, Kaliforniya'nın Death Valley Bölgesi ile Kutup Dairesi içerisinde test ediliyor. “Ateş” ve “Buz” arasındaki ekstrem iklim koşullarında performans sergileyen XJ prototipleri, böylelikle sağlamlıklarını kanıtlamış oluyor.

En gelişmiş bilgisayar ve simülasyon tekniklerinin kullanıldığı Jaguar XJ, titizlikle üretilerek analiz edilmesinin yanı sıra; “500’ün üzerinde çarpışma testi”nden de geçiriliyor. Jaguar XJ, “FMVSS208 US Çarpma Testi”ni geçmeyi başaran ilk araçlar arasında yer alıyor. En zorlu çarpışma testlerinden başarı ile çıkan XJ, Almanya'nın Nürburgring Kenti’ndeki “Formula 1 Yarış Pisti’nde de sürüş kabiliyeti”ni sergiliyor. Dinamik stabilite kontrolü, bilgisayarlı aktif süspansiyon ile gelişmiş elektronik sistemlerin kapsamlı bir şekilde test edildiği, 73 virajlı yarış pistinde “XJ güvenilirliliği” de kanıtlanıyor.

Lüks segment “salon” otomobili olarak bilinen Jaguar otomobillerin yedinci nesli olan XJ’lere ayrıca, aerodinamik verimliliği artırmak için “rüzgâr tünelinde 700 saatlik özel bir test” uygulanıyor. Bu test sayesinde; sürtünme faktörü ile kabin gürültüsünü minimum seviyeye indiren akustik gövde altı plakaları da geliştirilmiş oluyor.

Üretim hattından çıkan tüm XJ’ler, fabrika testlerinin ardından; deneyimli bir Jaguar test sürücüsü tarafından, “8 millik yol testi”ne çıkarılıyor. Bu testten de başarı ile çıkan otomobillerin tüm donanımları, fabrikada son kez kontrol edildikten sonra XJ’ler bayilere ulaştırılıyor.