Alman otomobil üreticisi AUDI AG, Avrupa’nın önde gelen araç güvenliği enstitülerinden Thatcham’ın İngiliz Sigorta Birliği Otomobil Güvenliği Ödülleri’nde hırsızlığı karşı 5 yıldızlı güvenlik sunan en geniş ürün yelpazesine sahip otomobil üreticisi seçildi. Audi’nin TT Roadster, Audi Q7 ve S8 modelleriyse sınıflarının en yüksek değerlendirme puanlarına alarak hırsızlığı ve araca zorla girmeye karşı maksimum korunma özellikleriyle ödül kazandılar!
Avrupa’nın 10 yılı aşkın süredir en önemli araç güvenliği enstitülerinden biri olan Thatcham’ın Motor Sigorta Onarım Araştırma Merkezi’nin her yıl düzenlediği İngiliz Sigorta Birliği Otomobil Güvenliği Ödülleri’nde Audi, yılın en güvenli otomobil üreticisi seçildi. Audi bu ödüle, hem aracın çalınması hem de araçtan bir şeyin çalınması alanlarında maksimum koruma sağlayan en geniş ürün yelpazesine sahip olmasıyla layık görüldü.
Thatcham’ın hem theft of (aracın çalınması) hem de theft from ( araçtan bir şeyin çalınması) güvenliği açısından beş üzerinden beş yıldızla ödüllendirdiği 3 Audi modeli de sınıflarının en güvenli otomobilleri olarak nitelendirildi.
Üstü açık otomobiller kategorisinde en yüksek puana imza atan Audi TT Roadster’ın yanı sıra lüks SUV sınıfında hırsızlığa karşı en yüksek koruma sağlamayı başaran Q7 ve performans otomobilleri sınıfında S8, hırsızlığa ve araca zorla girmeye karşı korunma özellikleriyle sınıflarının en başarılı otomobilleri seçildiler.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=52473
Konuyla ilgili açıklama yapan Audi İngiltere’nin Direktörü Jeremy Hicks ise 3 farklı sınıfta hırsızlığa karşı maksimum korumayı en çok sağlayan 3 modele sahip olmalarının yanı sıra Thatcham’ın hırsızlığa karşı güvenlik kriterlerini en iyi karşılayabilen otomobil üreticisi unvanının kazanılmış olmasının, Audi’nin bu konuda bir otorite olduğunu en iyi biçimde kanıtladığını vurguladı.