Kore'den ithal edilen E-Go isimli elektrikli taşıtlar 14 kişi taşıma kapasitesine sahip. Araç 1.5 YTL'ye dört saat şarj edildiğinde 80 kilometre yol yapabiliyor
Petrole bağımlılık otomotivde dizel ve hibrid teknolojilerin önemini artırırken, elektriğin bire bir kullanıldığı şarjlı taşıtların da yıldızı parlıyor. Referans isimli şirket tarafından Kore'den ithal edilen, E-Go isimli elektrikli araçlar dört saatte şarj oluyor ve 1.5 YTL'lik masrafla 80 kilometre yol gidiyor. Fiyatı 8 ile 23 bin dolar arasında değişen E-Go'ların iki ile 14 kişi taşıyabilen tipleri var. Üstü kapatılabilen araç 4 ileri 1 geri vitesi ile minik otobüsleri andırıyor.


Dar sokaklara çözüm
Referans Genel Müdürü Haluk Şahin, araçlara bireysel kullanıcı olarak yazlık sahibi tüketicilerin ilgi gösterdiğini söyledi. Şahin, şu bilgiyi verdi: "Elimizde 40 model var. Bunlar içinde güvenlik amaçlılar da bulunuyor. Asayiş ve güvenlik konularında sürekli yeni çözüm arayışlarının gündeme geldiği İstanbul'da özellikle dar sokakların bulunduğu alanlarda alternatif olaylara müdahale edebilecek bu E-Go'ların karakollarda kullanılması için valilikle görüşüyoruz.
Araçların polikarbon kırılmayan camı, mekik kabini, pulman koltukları, hidrolik freni, müzik sistemi, darbe emici şasesi, güvenlik modellerinde
ise tepe lambası, anons ve polis sireni, trafik uyarı ataçmanları, yangın söndürme tüpleri ile de donatılmış."
Turizmde son dönem doğal tarihi dokulara titreşim ve karbondioksit gazı gibi petrolle çalışan araçların sokulmaması da E-Go tarzı araçlara talebi artırıyor. Örneğin Topkapı Sarayı, Sultanahmet, Ayasofya,Yerebatan Sarayı gibi mekânlarda kullanılan elektirikli araçları almaya TURSAB ve İstanbul Valiliği dünyadaki örneklerine bakarak karar vermiş.

(Radikal)