Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Always - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Eylül 2006
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,679
    Tecrübe Puanı
    45

    Şeffaf çağı başlıyor

    Otomotiv sektöründe bir yeniliğe daha imza atıldı; şeffaf kasa ve şeffaf zemin.

    Dünyanın en büyük plastik hammadde üreticilerinden biri olan Bayer Material Science AG, İsviçreli Rinspeed firması otomotiv sektöründe bir yeniliğe daha imza atarak şeffaf kasa ve zemine sahip "eXasis" isimli transparan bir otomobil üretti.

    Bayer Material Science AG'den yapılan açıklamada, Bayer ve İsviçreli Rinspeed firması tarafından üretilen kasası ve zemini tamamen şeffaf olan ve "eXasis" isimli otomobil ilk kez 8 Mart'da başlayacak Cenevre Motor Show'da görücüye çıkacağı bildirildi. Ayrıca iki firmanın birlikte ürettiği üçüncü konsept araç olan "eXasis" sürülebilme özelliğine de sahip.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=32593

    Bayer Material Science'ın plastik uzmanları tarafından geliştirilen yüksek teknoloji plastiği Makrolon marka polikarbonat "eXasis"e transparan özellik sağlıyor. "eXasis"i kullanma ayrıcalığını yaşayanlar hareket eden aracın şeffaf zeminine göz atmanın inanılmaz bir heyecan verdiği konusunda birleşiyor.

    "eXasis"; puro şekli, parlak sarı şeffaf kasası görenleri şaşırtıyor. Başlıkları ve kolçakları da şeffaf Tecnogel. poliüretandan üretilen "eXasis" sürücüye azami konfor ve rahatlık sağlıyor. Elması andıran farları, benzin tankı ve jant tasarımı ile "eXasis" görenleri büyülüyor. "eXasis" geçen yüzyılın ilk yarısında efsanevi Auto-Union yarış arabalarını andıran off-road lastikleriyle de tamamen özgün bir duruş sergiliyor.

    Ön ve arka olmak üzere yalnızca birer kişinin oturabileceği şekilde tasarlanan "eXasis"in her iki koltuğu da tıpkı insan vücudunda olduğu gibi 12 tane şeffaf Makrolon.'dan yapılan iskeletten oluşuyor. Aracın şeffaflık özelliği yanında karbondioksid emisyonu düşürücü bioetanol yakıt kullanan 2 silindir ve 750cc Weber motoru da kısıtlanmamış bir görüş sağlıyor. "eXasis", 150 beygir ve 750 kilo ağırlığında. Akıllı yüzey teknolojisine sahip "eXasis"in her bir dokunma paneli de şeffaf Makrolon'dan yapılmış ve iletken Baytron ile kaplanmış.

    Bayer Material Science ve 30. kuruluş yıldönümünü kutlayan Rinspeed firmasının birlikte ürettiği şeffaf otomobil "eXasis" ilk kez 8 Mart'da kapılarını açacak olan 2007 Cenevre Motor Show'da sergilenecek. "eXasis", İsviçreli uzman mühendislik firması Esoro tarafından üretilen ilk plastik araç olan K 67'nin de 40. yılına rastlıyor.

    "eXasis" ile ilgili bir değerlendirme yapan inovasyondan sorumlu Bayer Material Science Yönetim Kurulu Üyesi Ian Paterson, "Bayer bu ürünü üretirken daha önce örneği olmayan bir otomobili üretmeyi amaçladı. "eXasis"i ilk görenler gözlerine inanamıyor. Ama onları asıl heyecanlandıran bu konsept otomobile şeffaf görünümü veren Makrolon marka mühendislik plastiği" dedi.

    Otomotiv dehası olarak kabul edilen "eXasis"in fikir babası Frank M. Rinderknecht ise "Soyut bir fikir, 'eXasis' ile somut bir gerçeğe dönüştü. Bu sayede otomobil üretiminde hayal gücünün sınırları olmadığını bir kez daha görmüş olduk" ifadelerini kullandı.

    "eXasis", Bayer Material Science, İsviçreli Rinspeed firmasının işbirliği sonucunda ortaya çıkan 3. konsept araç olma özelliğini taşıyor. İki şirket daha önce "Senso" ve saf kan bir spor araba olan "zaZen'i üretmişti. Otomotiv sektörüne önemli bir yenilik getiren "eXasis" aynı zamanda İsviçre Enerji Bakanlığı tarafından ''ekoloji alanı ve hafif araç üretiminde'' konsept araç olarak seçildi.

  2. #2
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: Şeffaf çağı başlıyor

    eline sağlık abla dünyada hala böle araba yapanlar war adam bildiğimiz kaplumbağa arabayı aldı altından girdi üstünden çıktı süper dehşet bi araba yaptı hayret ettim :)

Benzer Konular

  1. Şeffaf kelimesinin eşanlamlısı nedir?
    By Mustafa Uyar in forum Eş Anlamlı Sözcükler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 14.Temmuz.2014, 15:58
  2. tatlı cadı .kadınlar ne ister ...
    By soleil in forum Kadınlar Kulübü
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 23.Ocak.2008, 23:16
  3. acemi cadı avatarları
    By Always in forum Avatarlar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 29.Haziran.2007, 22:19
  4. E85 dönemi başlıyor
    By Always in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 29.Haziran.2007, 12:55
  5. Gençlik Çağı Depresyonu
    By Osman in forum Sağlık
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 14.Ekim.2006, 14:27

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.