Alman lüks otomobil üreticisi Audi AG, geçtiğimiz yıl 306 bin 318 adetlik satışla lüks sınıfta en çok dört tekerlekten çekişli otomobili satan marka unvanını kazandı. Bu başarı, 2006 yılında global anlamda 905 bin adetten fazla araç satışı gerçekleştiren firmanın her 3 otomobilden 1’inin quattro teknolojisiyle donatılmış olarak sahiplerine teslim edildiği anlamına geliyor.

Audi’nin markasının kendi başına bir marka efsanesi haline gelen dört tekerlekten çekiş teknolojisi quattro ile donatılmış otomobillerine olan talep her geçen gün daha fazla artmaya devam ediyor. 2006 yılında Audi AG’nin gerçekleştirdiği 905 bin 100 adetlik otomobil satışının 306 bin 318 adetinin quattro çekiş sistemine sahip modeller olduğu açıklandı.

Audi AG tarihindeki en yüksek quattro teknolojisiyle donatılmış araç satışı olarak da açıklanan bu başarı, geçtiğimiz yıl satılan her 3 Audi otomobilden 1’inin quattro teknolojisine sahip olduğu anlamına da geliyor.

Audi AG’nin yeni CEO’su Rupert Stadler, özellikle Audi Q7’nin pazara girmesiyle quattro modellerin satış oranının bir önceki yıla göre % 6 artış gösterdiğini vurgularken, bugüne kadar üretilen quattro çekiş sistemli Audi otomobili sayısının ise 2.3 milyon adeti geçtiğinin altını çizdi. Bununla birlikte A3’ten A8’e kadar tüm mevcut modellerinde dört tekerlekten çekiş sistemleri quattro sistemini sunabildiklerini de vurgulayan Stadler, 2006 yılında en fazla dört tekerlekten çekişli otomobil satan lüks sınıf markası olduklarını da açıkladı.