Gelecek Olan Bebeğinize Hazırlık
Gelecek Olan Bebeğinize Hazırlık

Bebek Giysilerini Seçmek

Dogum yaklasirken bebeginize ilk haftalarda gerekli olacak temel çocuk kiyafetleri, bebek elbiseleri ve aksesuarlarini edinmeniz gerekecektir.Size baslangiç için su önerilerimiz olacaktir:

- 3 veya 4 pijama takimi (ayaklari da saran)
- 6 - 8 Tisört veya zibin
- 3 adet tulum
- 2 süveter
- 1 uyku tulumu
- 2 bere (baslik)
- 4 çift çorap veya patik
- 4 - 6 adet battaniye (pamuktan yapilmis ince bir battaniye)
- 1 adet küçük havlu ve bornoz seti (bornozun basliginin olmasi tercih edilir).
- 3 - 4 düzine yeni dogan ölçülerinde hazir çocuk bezi.

Baska çocuklariniz varsa bu bebek esyalarinin çogu elinizin altinda olacaktir. Eger dogacak bebek ilk çocugunuz olacaksa bunlarin birçogunu dostlariniz ya da ailenizden temin edebilirsiniz.

Bunlarin disindaki giysi ve malzeme gereksinimlerini temin ederken size yardimci olacak bazi önerilerimiz asagida siralanmistir.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=30658

° Büyük ölçülerde alin. Bebeginiz prematüre veya çok küçük degilse yenidogan ölçülerinde olan giysiler önceleri tam gelseler bile bunlari kullanabilecegi günler sayilidir. Üzerinde 3 aylik bebek ölçüsünde oldugu belirtilen giysiler bile ilk aydan sonra dar gelebilir. Ilk günlerde giyebilecegi birkaç parça giysi aldiktan sonra asil yogunlugu daha büyük ölçülerdeki giysilere verin. Merak etmeyin, bebeginiz bir süre için giysilerinin hafifçe bol olmasina aldiris etmeyecektir!

° Türkiye de çocuk giyim sanayinde henüz yerlesmis bir standart olmasa da; bütün çocuklarin atese dayanikli giysiler giymeleri gerekir. Etikette bunun yazilmis olmasina dikkat edin. Bu tip giysilerin sabunla degil deterjanla yikanmasi gerekir çünkü sabun atese dayaniklilik özelligini kaybettirir. Kullanacaginiz deterjan için etiketi inceleyin.

° Bezi degistirirken giysinin bacaklarinin kolayca açilip açilmayacagini kontrol edin. Boynu, kolu ve bacaklari çok siki saran giysilerden uzak durun. Bunlar saglik açisindan sakincali ve bebek için rahatsizdir.

° Yikama talimatlarini okuyun. Çocuk giysilerinin hepsi yikanilabilir özellikte olmali ve ütü gerektirmemelidir.

° Yenidogan bebege ayakkabi giydirmeyin. Yürümeye baslayana kadar ayakkabiya gereksinimi olmayacaktir. Erken giydirilen ayakkabilar bebegin ayaklarini deforme edebilir. Ayni sey küçük gelen ayakli pijamalar ve çoraplar için de geçerlidir.