Moleküler biyolog Batu Erman, kanser ve AIDS çalışmalarıyla, AB'nin 25 bilim adamına verdiği Marie Curie ödülünü kazandı..

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Moleküler Biyolog Doç. Dr. Batu Erman, her yıl dünyada yalnızca 5 bilim adamına verilen Marie Curie Mükemmeliyet Ödülü'nün sahibi oldu. Erman, Avrupa Birliği tarafından verilen ödüle, "çalışmalarıyla AIDS ve kanserle mücadeleye katkı sağladığı için" layık görüldü. Batu Erman ödülünü 12 Mart'ta, AB'nin merkezinin bulunduğu Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen törende, AB Komisyonu'nun Bilim ve Araştırmadan Sorumlu Komiseri Janes Potocnik'in elinden aldı ve 2003'ten beri 25 bilimadamına verilen verilen ödüle layık görülen ilk Türk oldu.

ALANI BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ...
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/universiteler/47006-ab-marie-curie-odulu-turk-docentin.html#post95700
Moleküler biyoloji alanında uzmanlığı olan Doç. Batu Erman, bağışıklık sistemi üzerine araştırmalar yürütüyor. Bağışıklık sisteminin temel unsuru olan, "kan hücresi T lemfositler" üzerinde çalışan Doç. Erman, kan hücrelerinin bakteriler ve mikroplara karşı sinyallerini anlamayı ve bu sinyalleri güçlendirecek bitki proteinlerini tespit edip, bu proteinleri üretilecek ilaçlar geliştirmeyi hedefliyor.