2008–2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI .....İLKÖĞRETİM OKULU 6/A SINIFI
II. DÖNEM ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞIDIR


6/A sınıfı şube öğretmenleri …..02.2009 tarihinde okul müdürü ……………………….başkanlığında, 6/A sınıfı rehber öğretmeni ……………………………..ve 6/A sınıfında derse girmekte olan öğretmenler eşliğinde toplanarak aşağıda belirtilen gündem maddelerini görüşerek karar altına almışlardır.


GÜNDEM MADDELERİ

1- Yoklama ve açılış.
2- Toplantının amacı.
3- Öğrencilerin derslere göre başarı durumlarının değerlendirilmesi.
4- Başarısızlıklar üzerine ilgili yönetmeliğin 48 ve 49. maddelerine göre alınacak tedbirlerin tespit edilmesi.
5- Öğrencilerin psikolojik ve sosyal ilişkilerinin değerlendirilmesi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/toplanti-tutanak-ornekleri/57073-2008-2009-ii-donem-basi-6-sinif-sok.html#post116462
6- Dilek ve temenniler.


ALINAN KARARLAR

1- Okul Müdürü…………………….’ ın yaptığı yoklamada 6/A sınıfı ders öğretmenlerinin toplantıda hazır bulundukları görülmüştür.

2- Toplantının amacı ile ilgili yönetmelikler okundu. Toplantının amacının 6/A sınıfı öğrencilerinin başarı durumlarının görüşülmesi olduğu belirtildi.

3- Öğrencilerin derslere göre başarı durumlarının değerlendirilmesi konulu madde de 6/A sınıf öğretmeni …………………………..söz alarak; 6/A sınıfı öğrencilerinin I. dönem başarı durumlarını belirtti.
6/A sınıfının dersler bazında bakıldığında okul 6. sınıfları içerisinde en vasat sınıf olduğunu, başarıyı arttırmak için özellikle dersleri zayıf olan öğrencilere biraz daha dikkatli olmaları konusunda rehberlik yapılması, bilgilendirmelerde bulunulması gerektiğine vurgu yapmıştır. Öğrencilerin daha çok yabancı dil dersinde başarısız olduklarını belirtmiştir. Bu durumun ise; öğrencilerin senenin başında bir başka öğretmenle derslere başlamış daha sonra ise öğretmenlerinin değişerek başka bir öğretmenle yola devam etmiş olmalarından kaynaklanabileceği görüşünde olduğunu belirtmiştir.
Sınıfın matematik öğretmeni …………………..söz alarak 2.dönem zayıf olan öğrencilerle birebir ilgileneceğini, ancak bazı öğrencilerin psikolojik problemler yüzünden derste çok pasif kaldıklarını belirtmiştir. Özellikle ……………………..isimli öğrencinin derste varlığı ile yokluğunun belli olmadığını, bu çocuğun problemli olduğunu belirtmiştir.
Bunun üzerine sınıf rehber öğretmeni………………….., …………………………..isimli öğrencinin problem bir öğrenci olmadığını, çocuğun ailevi problemlerinin bulunduğunu, borçları yüzünden annesinin İstanbul’a çalışmak için gittiğini, babasının üvey ve ama olduğunu söyleyerek bu denli ağır hayat şartları içerisinde çocuğun gayet sakin, sorun çıkarmayan, kendi halinde bir duruşunun olduğunu belirtmiştir.
Fen ve Teknoloji dersi öğretmeni………………….., başarısızlık nedeninin öğrencilerin derse hazırlıksız gelmeleri ve verilen ödevleri yapmamaları olduğunu belirtmiş, dönem başından beri de bu durumun tüm 6. sınıflarımızda geçerli olmakla birlikte 6/A sınıfında daha da göze batar hale geldiğini vurgulamıştır.
Sınıf rehber öğretmeni ……………………öğrencileri verimli ders çalışma yöntemleri hakkında bir kez daha bilgilendireceğini aynı zaman da öğrencilerin evde ders çalışmalarının takip edilmesi yönünde uyarıda bulunmak için ise en kısa zamanda bir veli toplantısı düzenleyeceğini, toplantı tarihi ve saatinin derse giren öğretmenlere de duyurulacağını, konuyu not aldığını belirtti.

4- Gündem maddesi gereği başarısızlıkla ilgili ilkeler benimsenerek aşağıda maddeler halinde çıkartılmıştır:


· Şube öğretmenleri sık sık bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunmalı,
· Bütün derslerde başarısız olan öğrencilerin belirlenmesi,
· Başarılı öğrencilerin değerlendirilmesi ve yönlendirilmesi,
· Başarısız öğrencilere daha çok ilgi gösterilmesi.

5- Bu gündem maddesi üzerinde bütün öğretmen arkadaşlar ortak bir görüş belirterek, 6/A sınıfında özürlü ve aşırı davranış bozukluğu olan öğrenciye rastlamadıklarını belirtmişlerdir. Sınıf rehber öğretmeni ………………………….öğrencilerinin dersleri olarak çok parlak olmasalar bile davranış ve karakter olarak son derece iyi özelliklere sahip çocuklar olduğunu tekrarlamıştır. Sınıfı içerisinde derse giren tüm öğretmen arkadaşları tarafından uyarılmasını istediği tek öğrencisinin …………………….isimli öğrencisi olduğunu bu öğrencinin arkadaşları ile uyum problemi olduğunu, konuşma bozuklukları olduğunu belirtmiş; öğrencisinin bu problemlerinin de yine ailevi sorunlarından kaynaklandığını vurgulamıştı. Arkadaşlarından, bu öğrencisinin özellikle konuşmalarını düzeltmesi yönünde uyarılarda bulunmalarının faydalı olacağı yönünde istekte bulunmuştur.

6- 2008–2009 eğitim ve öğretim yılı 2.döneminin herkese hayırlı olması ve başarılar getirmesi temennisiyle toplantıya son verilmiştir.




Türkçe Öğretmeni Matematik Öğretmeni Fen ve Teknoloji Öğretmeni






İngilizce Öğretmeni Sosyal Bilgiler Öğretmeni Din Kült. Ve Ahlak Bil. Öğretmeni





Tek. Ve Tas. Öğretmeni Tek. Ve Tas. Öğretmeni Görsel Sanatlar Öğretmeni




Beden Eğitimi Öğretmeni Müzik Öğretmeni Okul Rehber Öğretmeni








Okul Müdürü







2008–2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI CELAL ATİK İLKÖĞRETİM OKULU 6/A SINIFI
II. DÖNEM ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞIDIR



ALINAN KARARLAR:

1.Şube öğretmenlerinin sık sık bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunmalarına,
2.Derslere yoğunlaşamayan ve aşırı başarısızlık gösteren öğrencilere sınıf rehber öğretmeni ve okul rehber öğretmeni eşliğinde rehberlik yapılmasına,
3.Başarılı öğrencilerin her türlü teşviklerine ve ödüllendirilmelerine,
4.En kısa zamanda sınıf velilerine yönelik toplantı düzenlenmesine; toplantı tarihinin okul idaresi ve sınıfa derse giren öğretmenlere bildirilmesine,
5.Davranış bozukluğu gösteren öğrencilerin derse giren tüm öğretmenlerce uyarılmasına,

derse giren tüm öğretmenler tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir.







Türkçe Öğretmeni Matematik Öğretmeni Fen ve Teknoloji Öğretmeni





İngilizce Öğretmeni Sosyal Bilgiler Öğretmeni Din Kült. Ve Ahlak Bil. Öğretmeni




Tek. Ve Tas. Öğretmeni Tek. Ve Tas. Öğretmeni Görsel Sanatlar Öğretmeni





Beden Eğitimi Öğretmeni Müzik Öğretmeni Okul Rehber Öğretmeni








Okul Müdürü