Renault’nun biyoetanol E85 uyumlu motor tipleriyle Avrupa’da satışa sunduğu ilk ürün gamı Megane serisi. Hem ekolojik ve hem de ekonomik olan bu yeni ürün, Megane Hatchback ve Megane Station Wagon versiyonlarında 1.6 16v motor seçeneğiyle tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Biyoyakıt uyumlu motorlara sahip olan Megane Hatchback ve Megane Station Wagon, Authentique donanım düzeyinden itibaren piyasaya sürülüyor. Megane Hatchback ve Megane Station Wagon, Fransa’da 2007 yılı Haziran sonunda piyasaya sunulacak.
Renault, biyoetanol E85 yakıtı ile çalışan 105 bg’lik 1.6 16v motorlu Megane versiyonunu 2007 Haziran sonunda piyasaya sürüyor. Bu model Renault’nun Avrupa’daki biyoetanol uyumlu ilk ürünü olacak. Ürün gamında mevcut bloklardan türetilen bu motorlarda yakıt türüne göre otomatik olarak adapte olabilmeleri amacıyla birkaç değişiklik yapıldı. Bu değişiklikler özellikle benzin deposu, enjeksiyon sistemi ve yanma odası ile ilgili olarak gerçekleştirildi. Renault, bu aracı geliştirmek için Brezilya’da edindiği uzmanlıktan yararlandı : Gerçekten de, Renault 2004’ten bu yana Brezilya’da biyoetanol E100’le çalışan Clio ve Megane modellerinin Flex Fuel versiyonlarını ticarileştiriyor.
Renault, CO2 salınımlarının orta vadede kontrol altına alınması konusunda Biyoyakıtları en avantajlı çözümlerden biri olarak görüyor. Bu yakıtlar çevre yönünden avantajlılar, çünkü bitkilerden elde ediliyorlar ve yenilenebilen ve çeşitliliği fazla olan bir enerji oluşturuyorlar; ekonomik olarak da avantajlılar, çünkü biyoyakıtlarla uyumlu motorların geliştirilme maliyetleri sınırlı ve satış fiyatları da müşteriler için ulaşılabilir seviyelerde tutulabiliyor. Bunun yanı sıra, bu tür yakıtlar enerji bakımından fosil yakıtlara bağımlılığı da sınırlama olanağı sağlıyorlar.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/27340-e85-donemi-basliyor.html#post52475
Biyoyakıtlar, Renault eco2 imzasının kriterlerinden birini oluşturuyor. Biyodizel (B30) ile çalışan ticari araçları tamamlayıcı olarak Biyoetanol (E85) uyumlu Megane versiyonunun piyasaya sürülmesiyle, Renault, bu tür teknolojileri geliştirme yönündeki kararlılığını ortaya koymuş oluyor. Renault, Avrupa’daki müşterileri için Biyoyakıtlarla uyumlu iki farklı model birden sunan az sayıda üreticiler arasında yer alıyor.
Biyoetanol, bitki kökenli kaynakların fermente edilmesi ve damıtılmasıyla elde ediliyor.
Örneğin, Biyoetanol Avrupa’da buğdaydan veya pancardan, Brezilya’da şeker kamışından, ABD’de mısırdan elde edilebiliyor. Biyoetanol, daha sonra, farklı oranlarda benzine karıştırılıyor : örneğin, E5 için %5, E10 için %10, E85 için %85 oranları gibi. Bu oran örneğin Brezilya’da satılan Clio 1.6 16v Hi-Flex versiyonunda %100’e kadar çıkıyor.