İtalyan otomobil üreticisi Fiat, yenilenen Bravo'yu piyasaya sürmek için hazırlanıyor. Yeni Bravo'nun diğer resimleri

Yeni Bravo'nun videosu

İtalyan otomobil üreticisi Fiat, kompakt sınıftaki temsilcisi Bravo'yu tepeden tırnağa yenileyerek bu sınıftaki gücünü arttırmayı planlıyor. Yakın bir zamanda bayilerdeki yerini alması beklenen Bravo, yaklaşık 30 modelin rekabet ettiği bu sınıfa iddialı bir giriş yapmak için gün sayıyor.

Fiat Tasarım Merkezi tarafından tasarlanan Bravo, ön görünüm olarak büyütülmüş bir Grande Punto'yu andırırken, arka kısmı 1995-2001 yılları arasında üretilen ilk nesil Bravo'yu hatırlatıyor. Otomobilin burun kısmında en fazla dikkati çeken detaysa Fiat'ın kırmızı zeminli yeni logosu. Fiat'ın yeni bir başlangıç yapmasını simgeleyen bu logo ilk kez yeni Bravo'da kullanılıyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/27341-fiat-bravo.html#post52476

Uzunluğu 4336 mm, genişliği 1792 mm, yüksekliği 1498 mm olan Bravo'nun dingil mesafesi 2600 mm. 400 litrelik bagaj hacmi kompakt sınıf bir hatchback için son derece başarılı olan Bravo'nun iç mekan ölçüleri de yerini aldığı Stilo'ya göre aşama kaydetmiş. İç mekanda kullanılan malzemelerin kalite hislerinin arttığı belirtilen otomobilin karoser rijitliğinin de Stilo'ya göre daha iyi olması, titreşimlerin azalmasını ve konforun artmasını sağlamış. 15 bin saatlik hesaplamalar ve 60 çarpışma testi neticesinde pasif güvenliği üst seviyelere taşınan otomobilde hava yastığı sayısı donanım seviyesine göre yedi adedi bulacak.

Yeni motorlar

Bravo'yu rekabetçi hale getirmede tasarım kadar motor gamının da payı büyük olacak. İlk etapta ikisi turbodizel, üçü benzinli olmak üzere toplam 5 motor seçeneği sunulacak Bravo'da turbodizeller 1.9 lt silindir hacmine sahip. Bunlardan 8 supaplı olanı 120 HP güç üretirken, 16 supaplı olanı 150 HP güce sahip. Asıl yenilikse benzinli motor cephesinde. Benzinli motorların giriş seviyesini 1.4 16V 90 HP'lik seçenek oluşturuyor. Benzinli motor ailesinin diğer iki üyesi de 1.4 litre silindir hacmine ve 16 supapa sahip. Son zamanlarda bir trend halini alan küçük hacimden büyük güçler çıkarma konusunda Fiat ta çalışmalar yapmış. 120 ve 150 HP'lik versiyonları olan T-Jet adı verilen bu motorlar yüksek güç ve düşük tüketim vaad ediyor. Maksimum torkları 206 Nm olan bu motorlardan 150 HP'lik Sport versiyonun torku konsoldaki bir düğmeye basıldığında 3000 d/d'de 230 Nm'ye çıkabiliyor. Bu sayede esnek bir kullanım ve daha az vites değişimi hedeflenmiş.

Önlerde McPherson; arkada yarı bağımsız, torsiyon çubuklu süspansiyon sisteminin kullanıldığı Bravo'nun ön ve arka iz açıklıkları yerini aldığı Stilo'ya göre 20 mm arttırılırken viraj denge çubukları da kalınlaştırılmış.

Fiat Bravo'nun Türkiye'ye kesin geliş tarihi belirtilmese de, 2007 yılı sonunda ülkemizde olması bekleniyor.