Gül

Latincesi Rosa Damascenea olup yurdumuza Isparta ve Burdur civarında yetişen bir kültür bitkisidir. Çiçekleri pembe olup kuvvetli kokuludur. Gül yağı parfümeri alanında temel maddedir. Eczacılıkta koku vermek için ilaçlarda kullanılır. Gül çiçeklerinden petrol eteri yardımı ile elde edilen ekstre parfümeride değerlidir. Ayrıca gıda sanayinde lezzet vermek için kullanılmaktadır.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=56635

Herbal Terapi

Zayıf olan kan dolaşımım hızlandırır. Sindirim sistemi rahatsızlıklarından kabızlıkta karaciğer problemlerinde, ülserde, bulantıda ve karın ağrısında kullanılır. Konjonktivit adını verdiğimiz gözlerdeki kızarıklıklarda, baş ağrısında, migrende, kulak ağrılarında, kadın hastalıklarında, kanamalarda, vaginal kaşıntılarda, düzensiz adetlerde, adet görmemede, akıntılarda, ağrılı adette, menopoz şikayetlerinde ve kısırlıkta, psikolojik rahatsızlıklarda, depresyonda, streste, uykusuzlukta, ruhsal gerilimde kullanılır.

Aromaterapi

Aromatik yağın tatlı bir çiçek kokusu vardır. Vücuda enerji verir. Streste, depresyonda, baş ağrılarında, uykusuzlukta kullanılır.

Kozmetikte Kullanım

Cildin bütün tiplerinde, alerjik ciltlerde, antiseptik temizleyici olarak, kılcal damarlaşmalarda, sert ciltlerde, kuru ciltlerde, hassas ciltlerde, olgun ciltlerde, uçukta ve ciltteki iltihaplarda kullanılır.

Kullanım Şekli

Gül aromatik yağı masaj tarzında, banyoda ve buğu tarzında uygulanır. Yüz ve vücuda yapılan masajlarla baş ağrısı giderilir. Yorgunluk kalkar. Dilüe edilerek kullanılmalıdır.

Uygun Karışımları

Bergamot Sardunya Yasemin Patchouli. Bütün diğer aromatik bileşiklerle karışım yapılabilir.