Sigara içenler için hap tehlikeli midir ?

Evet. Sigara kalp hastalıkları için bir risk faktörüdür. Kalp hastalıkları da 35 yaşından sonra daha sık görüldüğü için 35 yaşından sonra hapa devam edilecekse sigaranın bırakılması önerilir.

Hapın yan etkileri var mıdır ?

Bazı kullanıcılarda, hapın alındığı ilk aylarda bulantı, sinirlilik, baş ağrısı, vücutta şişkinlik hissi ve göğüslerde hassasiyet gibi yakınmalar olabilir. Bunlar genellikle hapa devam edildiği sürece azalır ve 3 - 4 ay sonra kaybolur. Daha az estrojen hormonu içeren haplarda bu tür yakınmalar daha az görülür. Ancak hap kullanmamayı gerektiren bir durum söz konusu ise daha ciddi yan etkiler ortaya çıkabilir. ( Bakınız: hap kullanmamayı gerektiren durumlar )

Hap adet kanamasını etkiler mi ?

Hap kullanan kadınlarda adetler daha ağrısız geçmektedir. Hap kullanımı sırasında görülen adet kanaması normale göre daha hafif ve daha kısa sürelidir. Bu hapın normal bir etkisidir ve gebelikten koruması ile ilişkisi yoktur.

Hap kullanırken düzensiz kanamalar olabilir mi ?

Hapı ilk kullandığınız zamanlarda normal adet kanaması dışında lekelenme tarzında ya da daha şiddetli düzensiz kanamalar görülebilir. Hapı normal olarak almaya devam etmek gerekir. Bu kanamalar 3 - 4 ay sonra kaybolur. Eğer devam ederse doktorunuza danışmanız gerekir.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=34813

Hap alırken hangi durumlarda doktorunuza danışmanız gerekir ?

· Ciddi migren krizlerinin olması
· Görme bozukluklarının olaması
· Sarılık belirtisi
· Normalden daha uzun süren kanama olması
· Kol ve bacaklarda sebebsiz ağrıların ortaya çıkması
· Sürekli kusma ve ishal olması
· Memelerde sertlik ele gelmesi
· Cinsel organlarda yara olması
· Birden fazla tableti unutuysanız
· Bir süre ara verdikten sonra hapa tekrar başlıyorsanız
· Hapın etkinliğini azaltabilecek başka ilaçlar kullanıyorsanız