Hapı almak için günün hangi saati uygundur ?

Hapı günün hangi saatinde alacağınıza siz karar verebilirsiniz. Tercihan bütün hapları aynı saatte almanız, bu yüzden de en kolaylıkla uyabileceğiniz saati seçmeniz gerekir.

Hapı almayı unuttuğunuz zaman ne yapabilirsiniz ?

Unuttuğunuz hapı hemen almalı ve diğer hapları da daha önce kararlaştırdığınız saatte alarak devam etmelisiniz. Birden çok hap unuttuysanız hapın koruyucu etkisi azalabilir. Bu durumda doktorunuza danışmalısınız.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/18015-dogum-nedir-post34811.html

İki paket arasındaki dönemde adet görmediyseniz ne yapmalısınız ?

Eğer hapın etkinliğini azaltan bir olay olmadıysa hamile değilsinizdir. Hapa 7 günlük aradan sonra devam edebilirsiniz. Kesin emin olmak için doktorunuza danışabilirsiniz.

Kusma ve İshal durumlarında ne yapılması gerekir ?

Hapı aldıktan sonraki 2 saat içindeki kusmalar ve ciddi ishaller hapın emilimini önlediği için koruyucu etkinliği azaltabilir. Bu durumda son tableti başka bir kutudan tamamlayıp diğer tabletleri zamanında alarak devam etmesi gerekir. 12 saatten çok süren kusma ve ishal durumlarında doktorunuza danışmanız gerekir.

Doğum, Düşük ve Kürtajlardan sonra hapa nasıl başlanır ?

Doğumdan sonra genellikle ilk adet kanamasının ilk günü başlanır. Bazı durumlarda daha da erken başlanabilir. Bu durumda hapı kullanmaya başladığınız ilk iki hafta için gebelikten koruyucu ek yöntemler kullanmak gerekir.
Gebeliğin 3. ayından önceki düşük ve kürtajlarda hemen hapa başlanabilir. Bu konularda doktorunuza danışabilirsiniz.

Gebe kalmaya karar verdiğiniz zaman ne yapmalısınız ?

Kullandığınız paketi sonuna kadar tamamlayıp hap almayı bırakmanız yeterlidir. Hamile kalma yeteneğinizi hemen kazanırsınız. Hapın doğurganlık üzerine kalıcı bir etkisi yoktur.