Enes (r.a) şöyle demiştir: Peygamber (s.a.v) çoğunlukla: "Allahümme, Rabbenâ âtinâ fi'd-dünyâ haseneten ve fi'l âhireti haseneten ve kınâ azâbe'n-nâr.(Allahım. Ey bizim Rabbimiz, bize dünyada iyilik, Âhirette de iyilik ihsân et ve bizi Cehennemden koru)" diye duâ ederdi. (Buhârî: Daavât:55, Müslim: Zikir: 23, 26, 27.)

Abdullah (r.a) den rivayet edildiğine göre Resûlullah (s.a.v) şöyle derdi: "Ey Allahım, ben, senden doğru yolu, takvâyı, iffet ve gönül zenginliği dilerim." (Müslim:zikir; 72, Tirmizî: Daavât;72)

Resulullah Efendimizin bir diğer duâsı da şöyledir; "Ey Rabbim, beni, iyilik ettiği zaman sevinen, kötülük ettiği zaman istiğfar edenlerden kıl." (Câmiu's-Sağîr)

İbn Ömer (r.a.) şöyle dedi;

Resûlullah (s.a.v)in duâlarından biri şöyleydi:"Allahım verdiğin nimetin yok olup gitmesinden, lutfettiğin afiyetin bozulmasından, ansızın vereceğin cezâdan ve senin gazabını üzerime çekecek her şeyden sana sığınırım." (Müslim: Zikir; 96)

İbn. Abbas (r.a) den:

Resûlullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Ey Allahım sana teslim oldum; ben sana inandım, sana güvendim, yüzümü gönlümü sana çevirdim, senin yardımınla düşmanlara karşı mücadele ettim. Kitabın ile hükmettim. Şimdiye kadar yaptığım, bundan sonra yapacağım, gizlediğim, açığa vurduğum ve senin benden daha iyi bildiğin günahlarımı affeyle. Öne geçiren de sen, geri bırakan da sensin. Senden başka ilah yoktur. (Buhârî: Daavât: 10 Müslim. Müsâfirîn: 198, 201)

?ehr b. Hav?eb (r.a) Ümmü Selem (r.a) ya: "Ey müminlerin annesi, Peygamber (s.a.v) senin yanında iken en çok nasıl duâ ederdi"? diye sordu. Ümmü Seleme (r.a) şöyle cevap verdi. Genellikle duâsı: "Ey kalbleri değiştiren (Allahım) kalbimi dinin üzere sabit kıl" şeklinde olurdu. Kendisine:

- Ey Allahın Resûlü! Niçin ekseriyetle bu şekilde duâ ediyorsun diye sordum. Resûlullah (s.a.v):"Ey Ümmü Seleme hiçbir insan yoktur ki, kalbi Allah'ın iki parmağı arasında olmasın. Dilediğini doğru yolda tutar, dilediğini kaydırır" buyurdu (Tirmizî: Daavât; 90, 124)

Ebû Hureyre (r.a) den rivayet edildiğine göre Hazreti Peygamber (s.a.v) şöyle dua ederdi; "Allahım bütün işlerimin başı olan dinim konusunda beni hataya düşmekten koru. Yaşadığım şu dünyadaki işlerimin yolunda gitmesini sağla. Dönüp varacağım ahiretimi kazanmama yardım et. Ömrümde daha çok hayır yapmama imkan ver. Her türlü kötülükten kurtulmamı sağlayacak bir ölüm nasip et." (Müslim, Zikir71)

Yine Ebû Hureyre (r.a) rivayet edildiğine göre Peygamber (s.a.v) Efendimizin duâlarından birisi de şöyleydi:

"Ey Allahım bana öğrettiğin şeylerden beni faydalandır. Faydalı olacak şeyleri bana öğret ve ilmimi artır. Her hal üzere hamd Allaha mahsustur. Cehennemliklerin hal ve sıfatlarından Allaha sığınırım. (Tirmizî)
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=28717

Zeyd b. Erkam'dan rivayet edildiğine göre Resûlullah (s.a.v) şöyle duâ ederdi:"Allahım, âcizlikten, tenbellikten, cimrilikten, ihtiyarlayıp ele avuca düşmekten ve kabir azâbından sana sığınırım. Allahım nefsime takvâ nasip et ve onu her türlü günahtan temizle; onu iyi temizleyecek sensin. Ona yardım edip eğitecek sadece sensin. Allahım faydasız ilimden, ürpermeyen gönülden, doyma bilmeyen nefisten ve kabul olunmayan duâdan sana sığınırım." (Müslim: Zikir; 73)