Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


7 sonuçtan 1 ile 7 arası
  1. #1
    yoLcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Aralık 2006
    Yer
    bartın
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1,756
    Tecrübe Puanı
    67

    Standart Resûlullah Efendimizden Duâlar

    Dostlarına Tavsiye Ettiği Duâlar

    Sa'd (r.a) şöyle demiştir:

    Rivayet edildiğine göre bir kimse müslüman olduğu zaman Peygamber Efendimiz o kimseye namaz kılmayı öğretir, sonra da şöyle duâ etmesini tavsiye edermiş; "Allahümmağfir lî verhamnî vehdinî ve âfinî verzuknî"(Allahım beni bağışla, bana merhamet et, rızanı kazandıracak işler yaptır, bana afiyet ve hayırlı rızık ver) (Müslim, Zikir 35)

    Abbas (r.a) demi?tir ki:

    - Ey Allah'ın Resûlü; bana, yüce Allah'dan dileyeceğim bir şey öğret dedim Resûlullah (s.a.v): "Allah'dan afiyet dile" buyurdu. Birkaç gün bekledikten sonra, ikinci defa kendisine sordum. Bana:

    "Ey, Abbas , ey Resûlullah-'ın amcası, Allah'dan dünya ve ahirette afiyet dileyin" buyurdu. (Tirmizî: Daavât;85)

    Resulullah Efendimiz Hz. Ali'ye kısa ve özlü bir duâ tavsiye etmiştir ki Şöyledir;"Allahümme'hdinî ve seddidnî" (Allahım beni doğru yola ilet ve o yolda başarılı kıl) (Müslim,Zikir;78)

    Hz. Ebûbekir (r.a), Peygamberimiz'den kendisine bir duâ öğretmesini isteyince Peygamberimiz (s.a.v) ona şöyle duâ etmesini tavsiye etmiştir; "Allahım ben kendime çok zulmettim. Günahları bağışlayacak ise yalnız sensin. Öyleyse tükenmez lutfunla beni bağışla, bana merhamet et. Çünkü affı sonsuz, merhameti nihayetsiz olan yalnız sensin" (Buhârî, Daavât:17 Müslim, Zikir:48)
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/dualar/15628-res%FBlullah-efendimizden-dualar.html#post28716

    Borcunu ödeyemediğini söyleyerek kendisinden yardım isteyen kölesine Hz. Ali, Peygamberimizin kendisine öğrettiği şu duâyı tavsiye etmiştir;" Allahım bana helal rızık nasib ederek haramlardan koru. Lutfunla beni senden başkasına muhtaç etme." (Tirmizî; Daavât:111)

    Ebu Ümâme (r.a) şöyle demiştir:

    Resûlullah (s.a.v) bir çok şeyleri ihtivâ eden bir duâ okudu ki biz bunu ezberleyemedik.

    - Ey Allahın resûlü çok (uzun) bir duâ okudun, bundan bir şey hatırımızda kalmadı dedik. Resûlullah (s.a.v) : Size bütün bunları kapsayan bir duâ size söyleyeyim mi? Şöyle duâ edersiniz:

    "Ey Allahım Peygamberin Muhammedin senden dilediği hayırları dilerim; Peygamberin Muhammedin senden sığındığı şeylerden sana sığınırım. Yardımcı, ancak sensin. Bütün arzular sana ulaşır. Günahlardan dönüş ve tâata olan güç de ancak Allahın yardımı iledir." (Tirmizî: Daavât;89)

    Ebu'd- Derdâ (r.a) den:

    Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur:"Dâvûd (a.s)'ın duâlarından biri de şöyleydi:

    " Ey Allahım seni sevmeyi, sevdiklerini sevmeyi ve sevgine ulaştıran işleri (nasib etmeni) senden dilerim. Ey Allahım sevgini bana , nefsimden, ailemden ve soğuk sudan daha sevgili kıl!" (Tirmizî: Daavât;73)

    Resûlullah Efendimizin, ashabından Şekel b. Humeyd (r.a) a öğrettiği diğer bir güzel duâ da şudur:"Allahım, kulağımın şerrinden, gözümün şerrinden, dilimin şerrinden, kalbimin şerrinden ve tenâsül uzvumun şerrinden sana sığınırım" (Ebû Dâvûd:32, Tirmizî: Daavât;74)

    Peygamber Efendimizin Dilinden Düşürmediği Duâlar

  2. #2
    yoLcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Aralık 2006
    Yer
    bartın
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1,756
    Tecrübe Puanı
    67

    Standart --->: Resûlullah Efendimizden Duâlar

    Enes (r.a) şöyle demiştir: Peygamber (s.a.v) çoğunlukla: "Allahümme, Rabbenâ âtinâ fi'd-dünyâ haseneten ve fi'l âhireti haseneten ve kınâ azâbe'n-nâr.(Allahım. Ey bizim Rabbimiz, bize dünyada iyilik, Âhirette de iyilik ihsân et ve bizi Cehennemden koru)" diye duâ ederdi. (Buhârî: Daavât:55, Müslim: Zikir: 23, 26, 27.)

    Abdullah (r.a) den rivayet edildiğine göre Resûlullah (s.a.v) şöyle derdi: "Ey Allahım, ben, senden doğru yolu, takvâyı, iffet ve gönül zenginliği dilerim." (Müslim:zikir; 72, Tirmizî: Daavât;72)

    Resulullah Efendimizin bir diğer duâsı da şöyledir; "Ey Rabbim, beni, iyilik ettiği zaman sevinen, kötülük ettiği zaman istiğfar edenlerden kıl." (Câmiu's-Sağîr)

    İbn Ömer (r.a.) şöyle dedi;

    Resûlullah (s.a.v)in duâlarından biri şöyleydi:"Allahım verdiğin nimetin yok olup gitmesinden, lutfettiğin afiyetin bozulmasından, ansızın vereceğin cezâdan ve senin gazabını üzerime çekecek her şeyden sana sığınırım." (Müslim: Zikir; 96)

    İbn. Abbas (r.a) den:

    Resûlullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Ey Allahım sana teslim oldum; ben sana inandım, sana güvendim, yüzümü gönlümü sana çevirdim, senin yardımınla düşmanlara karşı mücadele ettim. Kitabın ile hükmettim. Şimdiye kadar yaptığım, bundan sonra yapacağım, gizlediğim, açığa vurduğum ve senin benden daha iyi bildiğin günahlarımı affeyle. Öne geçiren de sen, geri bırakan da sensin. Senden başka ilah yoktur. (Buhârî: Daavât: 10 Müslim. Müsâfirîn: 198, 201)

    ?ehr b. Hav?eb (r.a) Ümmü Selem (r.a) ya: "Ey müminlerin annesi, Peygamber (s.a.v) senin yanında iken en çok nasıl duâ ederdi"? diye sordu. Ümmü Seleme (r.a) şöyle cevap verdi. Genellikle duâsı: "Ey kalbleri değiştiren (Allahım) kalbimi dinin üzere sabit kıl" şeklinde olurdu. Kendisine:

    - Ey Allahın Resûlü! Niçin ekseriyetle bu şekilde duâ ediyorsun diye sordum. Resûlullah (s.a.v):"Ey Ümmü Seleme hiçbir insan yoktur ki, kalbi Allah'ın iki parmağı arasında olmasın. Dilediğini doğru yolda tutar, dilediğini kaydırır" buyurdu (Tirmizî: Daavât; 90, 124)

    Ebû Hureyre (r.a) den rivayet edildiğine göre Hazreti Peygamber (s.a.v) şöyle dua ederdi; "Allahım bütün işlerimin başı olan dinim konusunda beni hataya düşmekten koru. Yaşadığım şu dünyadaki işlerimin yolunda gitmesini sağla. Dönüp varacağım ahiretimi kazanmama yardım et. Ömrümde daha çok hayır yapmama imkan ver. Her türlü kötülükten kurtulmamı sağlayacak bir ölüm nasip et." (Müslim, Zikir71)

    Yine Ebû Hureyre (r.a) rivayet edildiğine göre Peygamber (s.a.v) Efendimizin duâlarından birisi de şöyleydi:

    "Ey Allahım bana öğrettiğin şeylerden beni faydalandır. Faydalı olacak şeyleri bana öğret ve ilmimi artır. Her hal üzere hamd Allaha mahsustur. Cehennemliklerin hal ve sıfatlarından Allaha sığınırım. (Tirmizî)
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/dualar/15628-res%FBlullah-efendimizden-dualar.html#post28717

    Zeyd b. Erkam'dan rivayet edildiğine göre Resûlullah (s.a.v) şöyle duâ ederdi:"Allahım, âcizlikten, tenbellikten, cimrilikten, ihtiyarlayıp ele avuca düşmekten ve kabir azâbından sana sığınırım. Allahım nefsime takvâ nasip et ve onu her türlü günahtan temizle; onu iyi temizleyecek sensin. Ona yardım edip eğitecek sadece sensin. Allahım faydasız ilimden, ürpermeyen gönülden, doyma bilmeyen nefisten ve kabul olunmayan duâdan sana sığınırım." (Müslim: Zikir; 73)

  3. #3
    Always - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Eylül 2006
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,679
    Tecrübe Puanı
    45

    Standart --->: Resûlullah Efendimizden Duâlar

    bu dular bizi ayakta tutuyor ellerine sağlık... göksel

  4. #4
    haberal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Kasım 2006
    Yer
    Konya
    Mesajlar
    491
    Tecrübe Puanı
    32

    Standart --->: Resûlullah Efendimizden Duâlar

    Eline sağlık...

  5. #5
    **NUR** Beyza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Konya, Turkey
    Mesajlar
    4,214
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: Resûlullah Efendimizden Duâlar

    ellerıne saglık arkadasım cok gusel.dualar sayesınde ayakta tutunabılıyoruz..

  6. #6
    adanasıcak
    Misafir

    Standart Yanıt: Resûlullah Efendimizden Duâlar

    Allah c.c. Razı olsun çok güzel dualar.

  7. #7
    ipekozkoca
    Misafir

    Standart Yanıt: Resûlullah Efendimizden Duâlar

    Okurken huzur duydum, teşekkürler...

Benzer Konular

  1. Peygamber efendimizden nasihatler
    By Mustafa Uyar in forum Hz. Muhammed (sav)
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 03.Ocak.2015, 19:33
  2. Resulullah efendimizin isimleri
    By Mustafa Uyar in forum Hz. Muhammed (sav)
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 11.Aralık.2012, 18:44
  3. Resulullah (S.A.V) efendimizin kabri
    By yoLcu in forum İslami Resimler
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 07.Mayıs.2007, 00:12
  4. Resulullah'ı (s.a.v.) ağlatan düşünce ..!
    By Gezgin in forum Dini Hikayeler
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 25.Şubat.2007, 00:42
  5. Resulullah (a.s.)'in Gİyİm - Kusam BİÇİmİ
    By Osman in forum İslami Bilgiler
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 11.Ekim.2006, 17:34

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.