Yurtdışı Üniversite Transfer
Yurtdışındaki bir Üniversite 'ye transfer olmak isteyen öğrenciler. Yatay geçiş veya Dikey geçiş yapmak isteyen öğrenciler. Yurtdışı Üniversite Transfer olanaklarını kullanarak öğreniminize yurtdışında devam edebilirsiniz..


Yurtdışı Üniversite Transfer

» Başvuru Formu

Türkiye'de bir üniversitede önlisans ya da lisans eğitimi gören öğrenciler Türkiye'de aldıkları kredileri yurtdışındaki üniversiteye taşıyarak transfer oldukları okuldan diploma alabilirler.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=24529
Bir öğrencinin yurtdışındaki bir üniversiteye transfer olabilmesi için Türkiye'deki eğitimi süresince almış olduğu derslerinin ortalaması önem taşır. Her üniversite ve programın transfer şartları farklıdır. Ortalama şartına ek olarak öğrencinin TOEFL ya da IELTS sınavına girmesi ve istenilen puanı almış olması gerekmektedir.
Transfer olan öğrencilerin Türkiye'de aldıkları kredilerinin yurtdışındaki üniversitede kabul edilmesi, alınan dersin içeriği ve o dersten geçme notuyla ilgilidir. Bir öğrenci hiç kredi kaybına uğramadan bir başka okula transfer olabileceği gibi, almış olduğu dersleri tekrar etmek durumunda da kalabilir.
Her okulun transfer öğrenci kabul dönemleri farklıdır. Bu dönemler için belirlenmiş son başvuru tarihine kadar başvurunun tamamlanması gerekmektedir. Yurtdışında eğitim alan öğrencilerin mezuniyetlerini takip eden bir yıl süresince o ülkede çalışma hakkı bulunmaktadır. Bu hak öğrenciye almış olduğu eğitim doğrultusunda iş tecrübesi kazanması açısından büyük bir imkan sağlar.

Başvuru Formu