Türkiye’de güzellik ve bakım bölümüne sahip beş üniversite dışarıdan müşteri kabul etmeye başladı. Bu uygulama yakında tüm Türkiye’ye yayılacak gibi görünüyor.

Türkiye’de güzellik ve bakım bölümüne sahip beş üniversite dışarıdan müşteri kabul etmeye başladı. Şimdilik İzmir, Adana, Mersin ve Aydın’daki üniversitelerde yapılan bu uygulamalar yakında tüm Türkiye’ye yayılacak gibi görünüyor

Güzellik çağın en büyük tutkularından biri olunca bu uğurda harcanan paralar da emekler de katlanarak büyüyor. Her gün yeni bir yöntemle karşımıza çıkan uzmanlar basit ve mümkünse ‘bıçak altına yatmadan nasıl güzelleşilir’in cevabını arıyorlar.

Ancak bu alanda gerçek söz sahibi olanların kimler olduğu ciddi bir tartışma konusu. Güzellik uzmanları mı dermatologlar mı yoksa estetik cerrahlar mı güzelleşme yöntemlerinin uygulayıcısı olacak henüz netlik kazanmadı ama artık bu iş akademik anlamda öğretilen ciddi bir noktaya taşındı.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/41378-bu-universiteler-egitirken-guzellestiriyor.html#post87752

Türkiye’de beş üniversite mesleki eğitim programları kapsamında güzellik uzmanı yetiştirmeye başladı. Üstelik bu okullarda geliştirilen yöntemlerden müşteri olarak faydalanmak da mümkün. Hem üniversitenin döner sermayesine hem de bunlardan faydalanan kadınların bütçelerine iyi gelen akademik güzellik adreslerini sizler için araştırdık.

Ankara Gazi, İzmir Ege, Aydın Adnan Menderes, Adana Çukurova ve Mersin Üniversiteleri Cilt Bakımı ve Güzellik Bölümlerine sahip. Söz konusu okullardan Gazi Üniversitesi dışında kalanlar dışarıdan gelen kişilere de ücret karşılığı uygulama yapıyor. Ancak bu ücretler herhangi bir güzellik merkezine göre çok daha uygun fiyatlara sahip.

60 YTL’YE GENÇLİK AŞISI

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu, Cilt Bakımı ve Güzellik Programı’nda Anti-aging Retinol Bakım uyguluyor. Bu yöntemle yaşlılık çizgileri büyük oranda ortadan kaldırılarak, dokunun yenilenmesi sağlanıyor. Öğretim Görevlisi Nursel Altunkaynak Anti-aging Retinol Bakım ile özellikle orta yaş ile birlikte deride görülmeye başlanılan kırışıklık, çizgi, akne gibi istenmeyen görüntülerin ortadan kaldırılmasını sağladıklarını anlatıyor.

Öğretim Görevlisi Nursel Altunkaynak bir seansı 60 YTL olan yönteme ilişkin şunları söylüyor: ‘Haftada bir kez olmak üzere beş seans uygulanan bu bakımla cildin ölü tabakası temizlenerek, yaşlılık lekeleri giderilmeye çalışılıyor. Kullandığımız ürünlerin içinde cilt için büyük önem taşıyan hyaluronik asit, soya proteini, allontoin, acı bakla meyvesi gibi maddeler yer alıyor. Bu bakımı 30 yaş ve üzeri kadınlara uyguluyoruz.’

Aynı bölümde yine uzmanların gözetimi eşliğinde cilt, göz çevresi ve ayak bakımları, lifting, nem ve oksijen kürleri ve botoks etkili botodermik bakım da yapılıyor. 160 öğrencinin eğitim gördüğü bölümden her yıl 25 öğrenci mezun oluyor ve akademik eğitim almaları nedeniyle iş bulmakta sorun yaşamıyorlar.

MASAJ DA VAR

Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu’na bağlı, Cilt Bakımı-Güzellik ve Kuaförlük Bölümü de uygulamalı cilt ve vücut bakımları, cilt ve vücutta kullanılan kozmetikler, mesleki masaj, el-ayak ve tırnak bakımı, epilasyon, makyaj, saç tasarımları, saç bakımı eğitimleri veriyor. Ayrıca sahne ve objektif makyajı dersleri de alıyorlar. Okulun Cilt Bakımı-Güzellik ve Kuaförlük Koordinatörü Zuhal Sultan Akbaba

‘Bölümümüzde cilt, vücut bakımları, özel bakımlar, aromaterapi masajı, manikür, pedikür, epilasyon, saç bakımları, boya, makyaj hizmetleri veriyoruz. Vakum terapi, elektro terapi, presso terapi, vibrasyon aletleri ile selülit tedavisi de yapıyoruz. Üniversite döner sermayesine bağlı olduğumuz için verilen bu hizmetleri bir ücret karşılığı yapıyoruz. Fiyatlarımızı kullandığımız ürünün maliyetine göre en alt düzeyde tutmaya çalışıyoruz’ diye konuşuyor.

Kozmetik ürün danışma hattı açtılar

Saç, deri ve eklerinin kozmetik ürün, cihaz ve işlem kullanılarak; temizlenmesi, bakımı, süslenmesi, güzel kokması ve bu durumda muhafaza edilmesi ile ilgili uygulamalı bilim ve sanatlara kozmetoloji deniliyor. Türkiye’de kozmetoloji eğitmenini sadece Gazi Üniversitesi yetiştiriyor.

Mesleki Eğitim Fakültesi Güzellik ve Kuaförlük Bilgisi Eğitimi ABD Başkanı Doç. Dr. Celaleddin Rumi Çelebi Türkiye’de ilk Saç ve Deri Metroloji Laboratuarını açmak üzere olduklarını söylüyor. Vatandaşların her türlü kozmetik ürünleriyle ilgili bilgi alabilecekleri 0 312 212 64 60 / 154 numaralı bir Kozmetik Ürün Danışma Hattı açtıklarını anlatan Çelebi

‘Öğrencilerimizle birlikte yürüttüğümüz bilimsel çalışmalarımız da var. Bunlardan en önemlisi iki yıl kadar önce yaptığımız Türk Kozmetik Ürün Tüketicileri Profili’. Tüm Türkiye’nin yedi ayrı bölgesinde 15 ili kapsayan (kırsal ve kentsel), 2 bin 500 kişilik büyük bir tarama yaptık. Biz de diğer üniversiteler gibi uzun vadede döner sermaye ile tüm Ankaralıları burada yaptığımız çalışmaları hizmet olarak sunmayı hedefliyoruz’ diyor