Londra (AA)- İngiltere'de her 100 kadından birinde anoreksiya nevrosa ya da bulumia nevrosa gibi yeme bozukluğu bulunduğu ve kadınların yüzde 60'ının yeme ve içmeyi kendine güvenle bağlantılı bir psikolojik problem haline getirdiği belirtildi.

Independent on Sunday gazetesinin yaptırdığı kapsamlı araştırmanın sonuçları, 1 milyon 150 bin İngilizin klinik düzeyde yeme bozukluğu çektiğini ortaya koyarken, bu hastalardan 5'te 1'inin hastalıkları yüzünden hayatını kaybettiklerini gösterdi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/6564-her-100-kadindan-birinde-yeme-bozuklugu-var.html#post9792

Independent on Sunday gazetesi, anoreksiya hastalarının yüzde 90'ının kadın olduklarını, sadece geçen bir yılda 6000 yeni anoreksiya nevrosa hastasının klinik kayıtlarına eklendiğini araştırma sonucunda tespit ettiklerini duyurdu.

Bu arada, bulumia hastalarının yüzde 70'inin intiharı düşündükleri, yüzde 46'sının sürekli kendilerine zarar verdiği gibi çarpıcı sonuçlara da dikkat çeken gazete, bu tür hastalarla yapılmış röportajlara da geniş yer verdi.

Hükümetin de İngiltere çapındaki bütün aile hekimlerine genelge göndererek, aşırı zayıf hastalarını "anoreksiya ya da bulumia" kuşkusuyla izlemeye almaları talimatını verdi. Hükümetin böylece söz konusu hastaları erken aşamada tespit edip, tedavi edilmesini hedeflediği belirtildi.